Reacties voor: 1Password voor iOS krijgt ‘All Vaults-view’ en 1Password for Teams

1Password heeft een update gekregen op iOS en voegt onder meer een nieuwe All Vaults view toe, en hevelt de beta van 1Password for Teams over naar de iPhone en iPad.
Lars Paymans -

Reacties: 5 reacties

  1. Pas op, niet downloaden!!!!! Bij mij op iPhone 6 crashes bij opstarten en kan daardoor niet meer bij mijn paswoorden. Gelukkig heb ik ze nog op mijn iPad die ik niet ge-update had.

  2. Ik merk dat 1Password zich met elke update een stuk verder van mijn wensen distantieert. Als de teamfunctie geld kost, is deze voor particulieren (denk aan families) niet interessant. Nu kun je wellicht in alle kluizen zoeken, maar je kunt nog steeds niets aan kluizen wijzigen (niet eens het wachtwoord) of je kluizen slimmer organiseren om informatie apart te houden (aangezien kluizen altijd van je hoofdkluis zijn afgeleid). Ook kun je op iOS nog steeds je prullenmand niet zien, kun je geen slimme mappen aanmaken of de nuttige “security audits” en WatchTower bekijken. Ook zijn er nog heel wat glitches and bugs in de app.

    Wat mij ook erg boos maakt is dat ze de pincode volledig hebben geschrapt voor toestellen die Touch ID ter beschikking hebben en dat ze op een aantal vlakken gemak boven veiligheid kiezen (bijvoorbeeld: je kon tot een aantal versies geleden je toestel te allen tijde met Touch ID ontgrendelen, nadat je eerst kon instellen dat Touch ID na een paar uur vervalt. Dit hebben ze na veel druk op hun forum weer hersteld, maar wel dieper dan nodig onder instellingen verborgen). Ik ben sinds Yosemite sowieso niet meer over hun smaak qua gebruikersomgeving te spreken. De tekst is op veel plaatsen veel te licht (grijs op grijs) en de hele app is wit of heel lichtgrijs. Ik heb 1Password nog op Mavericks draaien en de app is daar gewoon duidelijk prettiger met de grijze menubalk, de donkergrijze zijbalk en de gekleurde iconen.

    1Password is de laatste jaren ook fors duurder geworden. Ik weet niet of ik het voor deze prijs nog steeds zonder meer kan aanbevelen.

  3. @Tevilnelg: Touch ID is in de app aan of uit te zetten bij instellingen, ook op de iPhone 6. Daarnaast kun je instellen dat ie bijvoorbeeld na 1 uur om het hoofdwachtwoord vraagt.

    @drinkze: Balen man. Heb ook een iPhone 6 en de app werkt na de update nog steeds prima.

  4. Origineel geplaatst door Ed
    @Tevilnelg: Touch ID is in de app aan of uit te zetten bij instellingen, ook op de iPhone 6. Daarnaast kun je instellen dat ie bijvoorbeeld na 1 uur om het hoofdwachtwoord vraagt.

    Je kunt alleen kiezen tussen hoofdwachtwoord en Touch ID. Heb je een ouder toestel kun je ook voor een pincode kiezen. Deze optie heb ik op mijn iPhone 6 niet. Dat laatste bedoelde ik dus: deze optie was plotseling verdwenen en kwam pas terug nadat er kritiek was geuit op hun forum. De reacties van AgileBits waren erg bijdehand.

  5. Binnen ons kantoor hebben we al teams met verschillende kluizen, het werkt nu eigenlijk al lekker. Jammer dat we daar dadelijk voor moeten betalen per maand. Of blijven verschillende kluizen beschikbaar voor mensen die geen abonnement willen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.