Reacties voor: 1Password ondersteunt nu tweestaps-verificatie

1Password voor iOS is nu in staat om een tijdelijk wachtwoord te genereren - mits je Pro-gebruiker bent. Daarnaast is de app voorzien van een subtiel redesign, kun je makkelijker nieuwe logins toevoegen en zijn er een hoop kleine tweaks doorgevoerd.
Lees het complete artikel → 1Password ondersteunt nu tweestaps-verificatie
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Heb de pro versie nog gratis kunnen downloaden.

  2. Het lukt mij niet om de tweestaps-verificatie in te stellen van Apple. Weet iemand hoe dit moet?

  3. Origineel geplaatst door Derek
    Het lukt mij niet om de tweestaps-verificatie in te stellen van Apple. Weet iemand hoe dit moet?

    https://appleid.apple.com/account/manage/security

    Heeft echter niets met deze nieuwe functie van 1Password te maken, omdat Apple’s tweestapauthenticatie alleen met SMS of Find My iPhone werkt.

  4. Deze nieuwe tweestapauthenticatie is wel erg nuttig. Dat scheelt mij weer een aparte app. Ik vind het sowieso fijn als alles bij elkaar komt te staan, dus een goede aanvulling voor mij.

    Jammer vind ik wel dat deze tweestapauthenticatie dan weer niet werkt op 1Password voor Mac. Daar krijg ik in het geval van Dropbox alleen een URL te zien en geen tijdelijk wachtwoord.

    Ook vind ik het jammer dat de time-out voor Touch ID of pincode er nog steeds niet is. Nu kun je te allen tijde (als je het toestel net opstart) 1Password ontgrendelen alleen met Touch ID of je pincode, zonder het hoofdwachtwoord te gebruiken. Dat vind ik zelf een groot zwaktepunt.

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Vereist iOs8 of nieuwer. Misschien ondenkbaar, maar stel dat je niet zo’n bofkont bent die altijd maar nieuwe iPhones kan kopen. Dus het ligt in de lijn der verwachting dat je ooit achter gaat lopen. Is het dan wel verstandig om nu met 1password te beginnen? Want wat te doen straks als je alles beveiligd hebt en je kan de app straks ineens niet meer gebruiken?? Zie dan nog maar eens in te loggen overal. Misschien toch stof tot nadenken voor bv 4s gebruikers die nog niet snel voor een nieuw toestel gaan.

  7. @Ton: je blijft in dat geval op de oudste versie van de software.. Dit argument geldt voor alle apps trouwens

  8. Jammer dat je nog steeds in de App zelf geen bijlage kan toevoegen. Moet nu nog steeds synchroniseren met m’n PC. Gemiste kans.

  9. @Ton: zelfs zonder de programmatuur kun je de passwords benaderen: open met je browser het bestand waar de wachtwoorden in staan en je krijgt gewoon de 1password interface. Minder toeters en bellen maar je wachtwoorden raak je niet kwijt.
    Wij gebruiken 1password al vele jaren, andere oplossingen geprobeerd maar die vielen steeds tegen

  10. Ik heb nu voor Dropbox de 2FA ingesteld in de 1P app (gebruikte daarvoor de app van Google).

    Maar hoe kan ik vanuit de app deze nu gebruiken om in te loggen? Ik ga naar Dropbox, log in via 1P (gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevuld).

    Dropbox vraagt dan om de 6 cijferige code. Moet ik nu weer naar 1P om deze code op te zoeken? Ik krijg hem niet automatisch gevuld vanuit de app zoals met gebruikersnaam en wachtwoord wel kan.

  11. Origineel geplaatst door Laurens
    Dropbox vraagt dan om de 6 cijferige code. Moet ik nu weer naar 1P om deze code op te zoeken?

    Jep. Dropbox weet immers niet dat je deze code in 1Password opslaat.

  12. Toevallig op de Agilebits website een artikel over 2FA.

    Met de nieuwe functionaliteiten en de combinatie met de grotere broer op de Mac is 1Password met afstand de beste, wellicht de allerbeste password manager welke je kunt aanschaffen!

    Voor IOS is de integratie met Safari en andere apps een pré, TouchID ondersteuning, iCloud Synchronisatie en nu met 2FA ingebouwd. Scheelt me ook wéér een Google App 🙂

    De Mac versie is wat aan de hoge kant vindt ik, maar daar staat wel luxe en gemak tegenover, iCloud Synchronisatie, extension voor Safari, FireFox, Chrome. Password generator die naar believen is aan te passen, WatchTower functie, encrypted data-opslag.

    Als je een beetje oplet als je 1Password aanschaft en deze in aanbieding is, is het een no-brainer om aan te schaffen.

    Totaal niet te vergelijken met OneSafe of Apple’s ingebouwde iCloud Keychain, waarvan de laatste dan nog wel behoorlijk goed werkt moet ik zeggen. Alleen het opzoeken op je IOS device is een drama (Apple maak daar een App voor!).

    Al met al is het een pittig-aan-de-prijs-oplossing, maar in mijn ogen het geld dubbel en dwars waard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.