Reacties voor: 1Password voor Mac is nu gratis en werkt met nieuwe abonnementensysteem

1Password in de Mac App Store is nu gratis. Nieuwe gebruikers die de app downloaden, moeten daarom nu gebruikmaken van het abonnementensysteem dat beschikbaar is voor €3 per maand.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Betalen om je wachtwoorden te delen met eenderde partij. Geweldig, NOT!!
    Oplossing: keepass

  2. @PeliileP: Hoe deel jij je wachtwoorden met meerdere devices? Ik gebruik 1Password nu al een paar jaar, eerst met dropbox en nu via 1Password zelf.

  3. Bizar al die abonnementen. De melkkoe van heden. Om een steady inkomstenbron te selecteren. Natuurlijk moeten we ervoor betalen maar waarom je niet met een eenmalige aankoop dit kunt regelen? Vraag eenmalig €10 en je krijgt veel meer klanten. Nu icloudabonnement, netflix, spotify, evernote etc etc.
    Nogmaals voordat daar weer mensen over vallen. De software makers hoeven het zeker niet gratis te doen, maar dit verdienmodel maakt huiverig omdat €3 immers weinig lijkt maar is gewon €36 per jaar voor een dienst om je wachtwoorden mee op te slaan.

    Ik heb nog geen macbook pro wacht tot de hardwarebugs (en potentie versterkt is) eruit zijn bij de huidige versie. maar wat is er mis met keychain/sleutelhanger van Apple?

  4. Gebruik al tijden de Keychain / iCloud sleutelhanger en dat werkt eigenlijk heel goed. Vooralsnog laat ik het daar bij.

  5. Gebruik nu al enkele maanden dit nieuwe model.
    Het is een zekere verluchting om met 1Pw te werken en de syc/ family options!
    De prijs is voor discussie vatbaar maar ik heb het bedrag er voor over…

  6. Origineel geplaatst door PeliileP
    Betalen om je wachtwoorden te delen met eenderde partij. Geweldig, NOT!!
    Oplossing: keepass

    Daar gaan we weer….Laat iedereen even zijn alternatieven noemen en vooral erbij vermelden als ze gratis zijn. 1Password is voor veel gebruikers toch echt een goed programma. Makkelijk in gebruik en heeft goede integratie in OSX en iOS. Waarom ze nu hun verdienmodel veranderen is mij een raadsel. Voor goede apps heb ik geld over. De hele set heeft mij minimaal €80 gekost (en misschien wel meer, omdat ik me meen te herinneren dat ze een aantal jaar geleden een betaalde update aanboden). Het was het geld meer dan waard, maar als ik nu voor de keuze zou staan, zou ik geen abonnement nemen, maar gewoon iCloud/Keychain gebruiken.

  7. Origineel geplaatst door jan jansen
    Bizar al die abonnementen. De melkkoe van heden. Om een steady inkomstenbron te selecteren. Natuurlijk moeten we ervoor betalen maar waarom je niet met een eenmalige aankoop dit kunt regelen? Vraag eenmalig €10 en je krijgt veel meer klanten. Nu icloudabonnement, netflix, spotify, evernote etc etc.
    Nogmaals voordat daar weer mensen over vallen. De software makers hoeven het zeker niet gratis te doen, maar dit verdienmodel maakt huiverig omdat €3 immers weinig lijkt maar is gewon €36 per jaar voor een dienst om je wachtwoorden mee op te slaan.

    Daar ben ik het mee eens, heb eens snel opgeteld wat je gemiddeld per maand (terug gerekend, want soms is jaarabonnement goedkoper) kwijt bent aan abonnementen; Netflix, Spotify, iCloud, Evernote, Dropbox, 1pass, Blendle…
    Kom je al snel op een eurotje of 50 per maand voor diverse diensten.

  8. Veel respect voor AgileBits dat ze niet alle huidige gebruikers forceren om over te stappen op het abonnementen model! Dit hadden ze namelijk wel kunnen doen en ik had hun geen ongelijk gegeven.

  9. 3,- per maand.
    Dus op 2 jaar hebben ze al winst.

    Het principe van geld vragen om slechts enkele gegevens op te slaan is eigenlijk triest.

    Pen en papier rules :p

  10. Origineel geplaatst door Sorosh
    Veel respect voor AgileBits dat ze niet alle huidige gebruikers forceren om over te stappen op het abonnementen model! Dit hadden ze namelijk wel kunnen doen en ik had hun geen ongelijk gegeven.

    Ik snap je opmerking niet helemaal. Mijn inschatting is dat ze met 1Password 7 dat nl. wel gaan doen. dan moet je een keuze maken of je wilt gaan betalen of een alternatief wilt gaan zoeken. Denk dan aan OneSafe of de komende mSecure 5 die momentaal slechts USD 9,99 kost. (https://www.msecure.com/ios-pre-order/)

  11. @Michel: Als je het nou zelf opslaat zou ik het met je eens zijn, maar ik kan het toch echt niet raar vinden dat je betaald om hun cloud-dienst te gebruiken. Systeembeheerders en infrastructuur zijn niet gratis. Als het om een high-value target als 1Password gaat kun je dat niet door je neefje laten doen.

    Persoonlijk mis ik bij 1Password nog de goede cross-platform ondersteuning. Mijn wereld draait niet om Apple, dus Windows en zelfs Linux moeten goed ondersteund worden. Daarom betaal ik nog steeds graag voor LastPass, ook al is de UX van 1Password beter.

  12. @Mathijs: En dan ook nog de sportschool, krant, Donald Duck voor de kinderen, parkeerschijf, gas, water en licht, alles-in-één, verzekeringspremies, hypotheekrente enz….

    Belachelijk wat je per maand kwijt bent! 😉

  13. Ja hoor, weer een abonnement! De nieuwe melkkoe van de AppStore, want goed voor Apple en de developer.
    Ik ga er niet in mee. Tijd voor een andere oplossing.

    Hoe zit het met de alternatieven? Met sync voor Mac, iPhone, iPad.

  14. Origineel geplaatst door mhoutman
    Ik snap je opmerking niet helemaal. Mijn inschatting is dat ze met 1Password 7 dat nl. wel gaan doen. dan moet je een keuze maken of je wilt gaan betalen of een alternatief wilt gaan zoeken. Denk dan aan OneSafe of de komende mSecure 5 die momentaal slechts USD 9,99 kost. (https://www.msecure.com/ios-pre-order/)

    Dat zullen we dan wel tegen die tijd zien. Ik heb geen idee hoe lang 1Password nu bestaat, maar de meeste hebben er lang genoeg van kunnen genieten (en kunnen dat nu nog steeds). Mocht er een nieuwe software versie komen waarvoor je maandelijks moet betalen, dan zal ik een van de eerste zijn die direct zal overstappen. Maar dat neemt niet weg dat AgileBits op dit moment erg loyaal is gebleven tegenover haar huidige gebruikers en hen niet zomaar aan de kant schuift. In het verleden zijn er bedrijven geweest die dit anders hebben aangepakt.

  15. Origineel geplaatst door Flieps
    @Mathijs: En dan ook nog de sportschool, krant, Donald Duck voor de kinderen, parkeerschijf, gas, water en licht, alles-in-één, verzekeringspremies, hypotheekrente enz….

    Belachelijk wat je per maand kwijt bent! 😉

    De donald duck inderdaad! Afzetters! Ik wil gewoon loskopen! Want dat is veel goedkoper!

    Oh nee, toch niet.

  16. Al jaren ben ik erg tevreden met deze app en heb de betaalde variant op iOS en op de Mac.
    Maar ik vraag mij nu wel af of ik ook een accountKEY kan krijgen om een gebruikersnaam te krijgen en ook op de website van 1Password kan inloggen.

    Zover ik het nu kan zien is dat alleen mogelijk voor nieuwe klanten?
    Beetje vreemd dat je als bestaande (betalende) klant geen gebruikersnaam kan aanmaken..!

    Iemand meer info hierover?

  17. @Flieps: Klopt, op een gegeven moment had je een betaalde update nodig om nog te kunnen synchroniseren. Ik heb ook al enkele jaren 1Password en vond die betaalde update toen al onzin, maar noodzakelijk om verder te kunnen.

    Je ziet dat veel van dit soort applicaties overgaan op een soortgelijk verdien model, dus het zal vruchtbaar zijn. Ik weet dat wanneer 1Password mij wederom dwingt tot een upgrade waardoor ik in dit model verstrikt raak, ik het links laat liggen.

  18. Dit is zo’n bagger app echt kansloos!!

  19. Als ik de nieuwe versie download, dan kan ik gewoon syncen met een in het verleden gekozen dropbox account, dn betaal ik niets of moet ik geen account aangaan. Ben ik de enigste?

  20. Ik word ook gek van al die abonnementen maar 1Password is nu juist zo’n applicatie waar ik wel bereid toe ben er een af te sluiten. Eigenlijk om de eenvoudige reden dat de losse aanschaf ook niet goedkoop was en dit met launchbar en pathfinder bij mijn onmisbare mac/iOS apps behoren.

    Ik zou het alleen wel fijn vinden als ze een constructie deden als TomTom waarbij mensen die de app gekocht hebben gratis kunnen overstappen naar een 3-jarig abonnement

  21. @Cloverfield: Enpass? Gratis desktop app, eenmalig €10 voor iOS.

  22. @Martijn: 1Password is niet Mac-only, maar ook beschikbaar voor Windows, Android en iOS. En er zijn browser-extensies voor Safari, Chrome, Firefox en Opera. Met een abonnement kun je al deze versies op al je apparaten gebruiken.

    @Geraaar: Als je 1Password niet in de Mac App Store hebt gekocht, maar via de website van AgileBits dan kan je gewoon die versie blijven gebruiken. De 6.6 update is voor die (non-App Store) editie ook gewoon beschikbaar.

  23. met de Notitie app in ios heb je alles bij de hand en je kunt de notities ook beveiligen met een wachtwoord

  24. Ja echt dom dit, ik heb meteen een account aangemaakt op https://www.msecure.com en een pre order gekocht. Daaaaag 1Password. Was een fijne app, maar echt geen abonnement voor mij.

  25. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Cloverfield: Enpass? Gratis desktop app, eenmalig €10 voor iOS.

    Ja, ik kan Enpass ook aanraden. Heeft veel functionaliteit en is slechts eenmalig 10 euro. Enpass draait trouwens ook op veel platforms: iOS, Android, OS-X, Windows, Linux en nog een paar.

  26. Origineel geplaatst door Rai
    @PeliileP: Hoe deel jij je wachtwoorden met meerdere devices? Ik gebruik 1Password nu al een paar jaar, eerst met dropbox en nu via 1Password zelf.

    Enpass!
    Gratis mac app, gratis Windows app

    iOS app eenmalig 9,99 euro.

    Zelf kiezen voor sync via Google Drive, iCloud, etc.

  27. Ik snap niet dat mensen nog steeds van deze dure passwordmanagers aanschaffen. Er zijn zat alternatieven die gratis zijn of veel goedkoper. Bijvoorbeeld pwSafe. Werkt perfect via iCloud.

  28. @Sorosh: Ik ben bang dat we er bij de update naar 1Password 7 allemaal aan moeten geloven.

  29. @Ron: daar ben ik ook bang voor …

  30. In verleden keepass gebruikt, later overgestapt naar 1password. Meerdere keren gekeken naar alternatieven, maar toch bij 1pw gebleven vanwege features, beveiliging, gebruiksgemak en de geconstateerde zwakheden bij de alternatieven. Ik ga zeker niet betalen voor 1password cloud storage / software abo. Ook niet tzt: wordt dan vast weer herrie op het agilebits forum net als destijds bij de betaalde upgrade.

  31. Origineel geplaatst door Ron
    @Sorosh: Ik ben bang dat we er bij de update naar 1Password 7 allemaal aan moeten geloven.

    Dat is niet anders dan voorheen.
    Telkens na een grote 1Password release moest je opnieuw betalen voor een licentie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.