1Password 8 voor Mac early access.

Reacties voor: 1Password 8 voor Mac nu te downloaden: opgefrist design, maar alleen met betaald account

1Password, de populaire wachtwoordenapp voor Apple-gebruikers, heeft een update naar versie 8 gekregen. 1Password 8 voor de Mac heeft een nieuw design, maar je moet wel de portemonnee trekken.

Reacties: 31 reacties

  1. Ik weet niet of jullie net zo veel app’s geïnstalleerd hebben als ik…?
    Maar als elke app een maandelijks abonnement in rekening brengt, kom ik salaris te kort. 🥸
    Hulde voor de ontwikkelaar die blijft bij een eenmalige aankoop

  2. Waarom heb je dit nodig als Apple door t hele ecosysteem Keychain heeft

  3. Ik vind het erg jammer dat er gekozen is om andere synchronisatiemechanismes niet meer te ondersteunen. Een van de redenen om juist voor 1Password te kiezen was dat ik mijn passwords kon synchroniseren met een door mij vertrouwd platform (of dat terecht is, is een andere discussie).

    Nu word gedwongen om mijn passwords te synchroniseren met hun cloud dienst. Ik weet niet of ik daar nu veel zin in heb. Ik ben al jaren een betalende gebruiker, maar wellicht is versie 7 dan de laatste versie voor mij geweest.

  4. “ 1Password 8: vereist een betaald 1Password-account…..En …….. Je digitale kluis kan vanaf die versie niet meer gesynchroniseerd worden met iCloud of Dropbox.”

    1Password 7 wordt dan hiermee mijn laatste versie van deze software.

  5. Wat is nog de noodzaak van een betaald abonnement op 1Password als de Apple Sleutelhanger ook prima voldoet als wachtwoordenmanager?

  6. @Appeltje: Apple sleutelhanger is uitsluitend mogelijk voor wachtwoorden, in apps als 1Password is ook veel andere belangrijke informatie op te slaan. Ik gebruik zelf Safe in Cloud om die redenen.

  7. Serieuze reden om naar een alternatief te gaan kijken, ben echt niet van plan om een abonnement te gaan betalen voor 1Password

  8. Origineel geplaatst door Sjefke
    Serieuze reden om naar een alternatief te gaan kijken, ben echt niet van plan om een abonnement te gaan betalen voor 1Password

    Wat je zegt, ik ben ook niet van plan te gaan betalen. Heb dit in het begin gedaan voor een hoop geld. Wil geen abonnement en er zullen vast andere goede alternatieven zijn? Iemand een voorstel? (Gebruik op iPhone, iPad, iMac en MacBook)

  9. Origineel geplaatst door Sjefke
    Serieuze reden om naar een alternatief te gaan kijken, ben echt niet van plan om een abonnement te gaan betalen voor 1Password

    Origineel geplaatst door Marc (die andere)
    Wat je zegt, ik ben ook niet van plan te gaan betalen. Heb dit in het begin gedaan voor een hoop geld. Wil geen abonnement en er zullen vast andere goede alternatieven zijn? Iemand een voorstel? (Gebruik op iPhone, iPad, iMac en MacBook)

    Apple sleutelhanger!

  10. Ik ben al overgestapt op het abonnement sinds versie 7. Zeker geen spijt van. Voelde wel een beetje zuur omdat ik ook eerst de betaalde versie had. Voornaamste reden om over te stappen was om op alle apparaten en op alle besturingssystemen 1 wachtwoordmanager te gebruiken. Versie 7 is al erg gebruiksvriendelijk, maar ga 8 zeker uitproberen. Nog te noemen pluspunten: touch en face ID integratie en safari extentie👍🏻

  11. Bitwarden, opensource en gratis te gebruiken.

  12. Ik zit nog op 1Password 6 en dat voldoet eigenlijk prima.
    Misschien overweeg ik om een licentie voor versie 7 te kopen. Maar eingelijk… Waarom zou ik.

    Dus voor de mensen hierboven die reageren om een andere app te overwegen. Waarom blij je niet gewoon bij je huidige versie hangen?

  13. Origineel geplaatst door Schuilnaam
    Waarom heb je dit nodig als Apple door t hele ecosysteem Keychain heeft

    Je kan meer dan paswoorden opslaan. Pincodes, id nummers, software licenties je kan het zo gek niet bedenken. En het is veeeeeeeeel overzichtelijker dan keychain

  14. Origineel geplaatst door CVerschuuren
    Bitwarden, opensource en gratis te gebruiken.

    Open source… mijn persoonlijke gegevens. Uhhhh nee dank je

  15. Origineel geplaatst door CVerschuuren
    Bitwarden, opensource en gratis te gebruiken.

    Origineel geplaatst door Nick

    Open source… mijn persoonlijke gegevens. Uhhhh nee dank je

    Waarom niet?

    Ik gebruik Bitwarden (betaalde versie) in combinatie met mijn Yubikey en vind het top.

  16. Ik blijf het maar herhalen.. ‘Gratis’ en ‘Al mijn wachtwoorden’ in één zin gaan niet samen.

    En voor wie naar iCloud Keychain over wil stappen: Ga je gang. 1Password biedt zo ontzettend veel gemakken over Keychain, dat ik al járen ongelooflijk fan ben van 1Password. Daarnaast is het ook niet heel veel geld voor verhoogde digitale veiligheid.

  17. @Sander: Maar geen native Mac app meer, niet lokaal opslaan en via je eigen wifi synchroniseren tussen je iPhone en Mac / PC, geen syncen met iCloud of Dropbox. Ik vind het een behoorlijke achteruitgang 1PW8 en het verplicht gebruiken van de 1PW cloud.

  18. Origineel geplaatst door CVerschuuren
    Bitwarden, opensource en gratis te gebruiken.

    Origineel geplaatst door Nick
    Open source… mijn persoonlijke gegevens. Uhhhh nee dank je

    Dan neem ik aan dat je ook niet in crypto zit…

  19. Wat is er mis met de iCloud sleutelhanger?

  20. Ik gebruik al bijna 10jaar lastpass en super tevreden over. Die hebben ook een free version voor de mensen die te “gierig” zijn geld hieraan uit te geven om ontwikkelaars te ondersteunen of die geen geld willen betalen om hun Security op punt te hebben. Beter ongeveer 36€ per jaar betalen en zorgeloos toegang op al je devices tot een secure kluis dan in de shit te zitten.. het moet altijd maar gratis zijn.. ontwikkel het dan zelf via opensource tools.. ben de mensen beu die klagen over alles wat geld kost en waar ze zelf niet de kennis voor hebben om het zelf te ontwikkelen.. nobody works for free.. and when something is free.. you’re the product.. my opinion..

  21. Origineel geplaatst door loyd
    Wat is er mis met de iCloud sleutelhanger?

    Je kan toch geen iCloud Keychain als alternatief zien? Is alleen via browserextensies beschikbaar op andere platformen zover ik weet en draait enkel om passwords

  22. Totaal onnodig stukje software sinds we Keychain hebben.

  23. Haha…. Ik snap de discussie ook niet. Apple Sleutelhanger is de beste Password manager die er is als je in het Apple ecosysteem zit.

    Ook bv creditcards zijn gewoon op te slaan.

    Goed… ik snap niet dat Apple gebruikers klagen dat ze moeten gaan betalen terwijl er een bijna perfect gratis alternatief is bij Apple zelf.

  24. @hans: in keychain zit ook een optie om veilig notes op te slaan. Daar sla ik bv mijn recovery codes in op.

    @Nick: dat kan in keychain ook. Inderdaad wel minder overzichtelijk

  25. Ik heb nog de 1Password voor Windows, nog de standalone app. Ook daar is een nieuwe van icm een abonnement. Nu de iOS app ook die kant op. Jammer hoor, zal er niet in mee gaan. Blijf deze versie zo lang mogelijk gebruiken.

  26. @Patrick: Inderdaad. Einde verhaal.

  27. Origineel geplaatst door CVerschuuren
    Bitwarden, opensource en gratis te gebruiken.

    Origineel geplaatst door Nick
    Open source… mijn persoonlijke gegevens. Uhhhh nee dank je

    Ook open source software wordt op veiligheid en correctheid getest door instanties, wellicht minder vaak dan betaalde software maar toch.
    Bitwarden in het verleden ook gebruikt, en een goede kanshebber dat ik hiernaar overstap (maar dan wel self-hosted via Docker).
    Andere goede optie: Enpass. Lijkt heel erg veel op 1PW.
    Ben er nog niet helemaal uit welke het gaat worden..

  28. Het zijn een stelletje ordinaire graaiers geworden. De helft van die nieuwe onzin hoef ik niet, ook meerdere accounts is overbodige nonsens. Maar je moet er wel voor betalen. Terwijl hoognodige simpele functies en verbeteringen er niet komen. Het zijn graaiende prutsers.

  29. Ik gebruik al jaren Onesafe. Één keer een aankoop gedaan en werkt perfect naast Keychain.

  30. 1Password 7 kon je in het begin nog via eenmalige aankoop aanschaffen. Dat heb ik toen gedaan. Dat is dus mijn laatste aankoop van 1Password geweest. Ik weiger $60 per jaar te gaan betalen.
    De huidige versie voldoet nog prima. Als dat niet meer zo mocht zijn, dan ga ik wel op zoek naar alternatieven.
    Hoeft van mij zeker niet gratis te zijn, maar wel zonder abonnement.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.