Reacties voor: 1Password 4.5: wachtwoordenapp heeft nu iOS 7-design en meerdere kluizen

1Password is vernieuwd voor iPhone en iPad. Versie 4.5 geeft de app een iOS 7 uiterlijk en de wachtwoorden kluis werd ook vernieuwd op Mac.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik begrijp dat veiligheid geen prijs heeft en een goede dienst geld kost. Maar ik vind 16 euro (nu dan even 8) voor enkel de mobiele versie en dan nog eens 25 euro (normaal 50) voor de Windows erbij. Heb je dan de pech/het geluk dat je ook een Mac bezit dan mag je nog een keer 45 euro aftikken. Erg prijzig voor veiligheid.. Maarja.. wat kost het om elke keer overal je wachtwoorden te veranderen. Of nog erger, als iemand je rekening plundert of nóg erger zich langdurig voordoet als jouw persoon. Lastig kwestie.. ik ben er nog niet uit. 🙂

  2. Mooie update, ietwat aan de late kant 😉

  3. Geïnstalleerd op Mac, iPas en iPhone. Werkt fijn! En lekker snel!
    Alleen, hij is niet volledig Nederlandstalig. Ik denk dat ik hem gewoon op Engels zet

  4. Kan iemand die de update op iOS en OSX heeft uitgevoerd bevestigen of de Wifi-synchronisatie nog steeds wertk? In het verleden heeft Agilebits die functie nog weleens uitgezet en dan ga ik niet updaten want ik vertrouw syncen via de Cloud voor geen meter!

  5. In de mac appstore staat dat er een update is naar versie 4.3. Typo?

  6. Is dit programma aan te bevelen? Of is Apple key nu net zo veilig??

  7. @Marc: Apple keychain is in principle goed genoeg, verschil is dat dit 1password cross platform is, zo kan ik de wachtwoorden ook op een pc gebruiken middels de plug-in.Heb je alleen apparaten van Apple, dan is keychain praktischer in gebruik.

  8. @Kluisje: Ja wifi synchronisatie doet het nog, bij mij in ieder geval wel

  9. “Het is wenselijker dat je bijvoorbeeld twee verschillende hoofdwachtwoorden kan invoeren om verschillende kluizen te openen in de app. Zo kan je ook niet rommelen in elkaars wachtwoordenbestand.”

    Volgens mij is de insteek anders. Er vanuit gaande dat 1 persoon gebruik maakt van de app, dat is bijna met elke app zo in iOS, kun je nadat je toegang hebt tot je wachtwoord management systeem meerdere kluizen gebruiken wanneer je bijvoorbeeld werk en privé wilt scheiden. Dan is switchen van vault makkelijker vanuit de instellingen (zo is het ook in mijn internet bankieren app waarbij ik switch van rekening naar spaarrekening etc).

    Jouw suggestie is überhaupt niet handig vanuit security oogpunt omdat je verwacht dat de app op basis van een wachtwoord de kluis erbij gaat zoeken. Hij moet dus alle kluizen langs en het wachtwoord met de andere wachtwoorden de vergelijking op een bepaalde manier gaan maken. Vanuit toegang tot het systeem wil je juist het wachtwoord dat hoort bij een account vergelijken. Dit is veiliger.

  10. Origineel geplaatst door Marc
    Is dit programma aan te bevelen? Of is Apple key nu net zo veilig??

    Qua veiligheid zullen beide methodes ongetwijfeld wel veilig zijn, hoewel 1Password natuurlijk onafhankelijk is en de gegevens niet zelf bewaart, wat bij Apple wel het geval is. Ook worden je gegevens beter beschermd door 1Password, aangezien je te allen tijde een masterwachtwoord nodig hebt en je het 1Password-bestand volledig offline kunt houden, zonder iCloud.

    Wat 1Password echter laat uitsteken boven iCloud Keychain is dat het veelzijdiger is. Ik gebruik het namelijk ook om allerlei nuttige informatie bij te voegen die je wel eens nodig hebt, zoals geheime vragen, registratiecodes, enzovoort. iCloud Keychain bewaart je wachtwoorden en betaalgegevens, 1Password bewaart zo’n beetje alles aan informatie.

    Origineel geplaatst door Karel
    Ik begrijp dat veiligheid geen prijs heeft en een goede dienst geld kost. Maar ik vind 16 euro (nu dan even 8) voor enkel de mobiele versie en dan nog eens 25 euro (normaal 50) voor de Windows erbij. Heb je dan de pech/het geluk dat je ook een Mac bezit dan mag je nog een keer 45 euro aftikken. Erg prijzig voor veiligheid.. Maarja.. wat kost het om elke keer overal je wachtwoorden te veranderen. Of nog erger, als iemand je rekening plundert of nóg erger zich langdurig voordoet als jouw persoon. Lastig kwestie.. ik ben er nog niet uit.

    Er zijn alternatieven, zelfs gratis. Enpass of Lastpass als eens geprobeerd? Wat mij bij 1Password heeft overtuigd is de betrouwbaarheid en eerlijkheid van de ontwikkelaar AgileBits. Zij publiceren veel over veiligheid en hoe zij daarmee omgaan op hun blog. Voor mij geeft dat blijk van professionaliteit. Van Apple krijg je zoiets amper te horen, bij goedkopere apps of zelfs gratis apps weet je ook nooit hoe betrouwbaar deze zijn. 1Password mag dan wel een investering zijn, maar je krijgt er kwaliteit voor. Ik gebruik het programma al jaren met tevredenheid.

  11. Ik begrijp het niet zo goed. Nu heb ik de app gekocht op mijn Iphone en ik wilde het ook op mijn mac.

    Op de mac heb ik programma gedownload via deze link en daar hoefde ik niks voor te betalen. Heb ik nu een testvesie ofzo? Ik snap er niks van 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.