Reacties voor: ’18-karaat gouden Apple Watch kost minstens 1200 dollar’

De gouden Apple Watch zal minstens 1200 dollar gaan kosten, voorspellen juweliers. Alleen de behuizing kost al 600 dollar om te maken. Maar je krijgt dan wel een horloge met een bijzonder doosje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. En die vind ik nou net de mooiste..

  2. De andere apple watch is ook duur

  3. Hahaha, een horloge verkopen voor 1200$ en dan aan de koper vragen het elke nacht op te laden. Apple slaat hier de plank gigantisch mis.

  4. Eindijk weer eens iets voor een oud Nederlandse spreuk over een aap.

    Ook in deze, Apple denkt ook goed na over de verpakking

  5. Origineel geplaatst door Saïd Bellari
    Hahaha, een horloge verkopen voor 1200$ en dan aan de koper vragen het elke nacht op te laden. Apple slaat hier de plank gigantisch mis.

    Je doet me denken aan Steve Ballmer met de introductie van de iPhone. Wie het laatst lacht….

  6. Als ik nu bv. een gouden Omega De Ville koop (ben Omega fan) dan mag die best een paar duizend Euro kosten. Die horloge gaat een leven lang mee en heeft levenslang garantie. Als ik er niet meer ben dan hebben de kinderen en/of kleinkinderen nog plezier aan dat ding.

    Maar hoe zit het met een peperdure gouden Apple Watch? Krijgt die nog software updates na een paar jaar? Werkt die binnen tien jaar nog met bv. iOS 18? Ik vermoed van niet. Ik zal het maar bij het stalen model houden denk ik. 😉

  7. Dat de sport geen saffierglas heeft is geen gerucht, staat op de Apple site.

    Dat doosje klinkt geniaal, dat wil ik ook bij m’n normale Apple watch.

  8. Ik had eigenlijk wel serieuze interesse in de Apple Watch.
    Het feit dat je er niet mee kan zwemmen/douchen is voor mij de deal breaker.
    Wel vreemd: een sporthorloge dat al je activiteiten meet en registreert moet je in je locker leggen wanneer je gaat zwemmen….stel dat dat deel uitmaakt van je dagelijkse routine….dan kom je toch wat tekort bij je activiteiten….
    Niet in het echt, maar wel wat geregistreerd wordt en in je activiteiten kalender (of hoe dat ding heet) komt.

    Dan blijf ik het maar doen met de Pebble…..die hoef ik nooit af te doen, zelfs tijdens laden kan hij om blijven.

    Dat scheelt me toch behoorlijk wat geld (en Apple inkomsten) : voor een Apple Watch zou ik minimaal een iPhone 5 nodig hebben (ik heb nu een 4S).
    Dat hoeft nu dus niet: ik bespaar een iPhone update en een Apple Watch.

    Wanneer Apple de Watch nu geschikt had gemaakt voor douchen en zwemmen had ik waarschijnlijk 1000-1500 uitgegeven aan Apple devices.

    Apple bedankt voor de besparingen in deze zware tijden!

    De Watch zou water resistant zijn, wat inhoudt dat regen en zweten geen problemen geven, en zwemmen waarschijnlijk ook niet, maar als het een keer mis gaat, kan je de garantie wel vergeten.

    Ik vraag me ook af of je je iPhone altijd bij je moet hebben tijdens sporten of dat dat naderhand ge-synced kan worden.
    (stel dat de Watch toch zwembaar is: dan zit je met een 5.5″ iPhone in je Speedo…)

  9. Vreemd dat juist het horloge voor de sporters geen saffierglas heeft, bij deze groep lijkt me de kans op beschadigingen groter dan bij de andere doelgroepen.

  10. @Radar:

    “stel dat de Watch toch zwembaar is: dan zit je met een 5.5″ iPhone in je Speedo…”

    🙂 🙂 🙂

  11. @Peter de Wit: Volgens mij slaat “sport” hier enkel op het feit dat er n goedkoop kunststof bandje aan zit. Alle andere Watches hebben ten slot van rekening precies dezelfde functies.

    Ik denk ook dat Apple weer een boel hier aan gaat verdienen. Maar deze keer eens niet van mij. Voor de nu gepresenteerde functies vind ik (vanaf) €349,- gewoon teveel geld. Als het volgende model n bloeddrukmeter heeft (als dat überhaupt technisch mogelijk is) en autonoom functioneert, wil ik er nog ns over nadenken.

  12. Ik heb een betrouwbaarder gerucht: de 18 karaats versie gaat minimaal 1 euro kosten. Ergo; we zullen wel zien. Is natuurlijk gemakkelijk te roepen dat 18 karaats horloge boven de 1000 dollar komt. Maar dit is gewoon een gadget dat (zoals hierboven ook al terecht genoemd) SW technisch alleen al waarschijnlijk maar een paar jaar meegaat…

  13. Dat is logisch. Ik denk zelf dat hij 1499,- gaat kosten. 14k goud maakt het echt een Luxe product

  14. Ik zou wel een gouden willen, maar te duur en ik denk dat je net als bij andere hardware producten over een paar jaar een nieuwe wil. Nu het de eerste watch van Apple is die uitkomt, zeker! De volgende is vast nog dunner en met nog meer sensoren. Ik wil er zeker 1. Ik zoek een horloge met hartslagmeter, zonder borstband, en heb bewust op Apple gewacht. Al de andere opties die er dan ook nog op zitten, ik kan niet wachten!

  15. Zucht….
    Past wel bij mijn gouden Skoda Octavia 😉

  16. Vind het artikel toch op een aantal punten niet zo heel goed Gonny. Zoals hierboven al opgemerkt: de sport editie heeft geen saffierglas, geen gerucht maar feit. Waarom? Om het gewicht laag te houden. Saffierglas heeft een enorme dichtheid en is dus relatief zwaar. Daarom is de sport uitvoering met hetzelfde glas uitgerust als de iPhone 6. Nog steeds ongelooflijk sterk maar veel lichter en minder breekbaar (saffierglas is enorm krasbestendig maar wel veel brozer).

    Daarnaast is het logisch dat een gouden horloge veeeeel duurder is dan een normale staal of aluminium horloge. Gelet op de goudprijs snapt iedereen dat toch?

    Verder slaat de vergelijking met de Mac Pro helemaal nergens op. De Mac Pro is extreem duur zodat de rest van het aanbod aantrekkelijk geprijsd lijkt? Zelden zoiets onzinnigs gelezen op iCulture. De Mac Pro is zo duur omdat het een compleet andere computer is, bestemd voor de grafische professional die enorm veel computerkracht nodig heeft. In niets te vergelijken met het andere aanbod als bijv. de MacBook of iMac. De processoren zijn totaal verschillend. Dat verklaart het prijsverschil. Sterker nog in deze markt is de Mac Pro nog redelijk scherp geprijst!

    De vergelijking dat Apple alleen maar de bovenkant van de markt bediend klopt ook niet echt meer. De iPhone 5C is toch echt een redelijke budget telefoon geworden. De 5S een middenklasser en de 6 en 6 Plus een high end telefoon.

    Als je dit doortrekt naar de Apple Watch: ten eerste is er niet bekend welke versie de instapprijs krijgt van 349. Ik durf bijna wel te zeggen dat dit de sport editie wordt en niet de ‘standaard’ Apple Watch. De materialen van de sport editie zijn nl het goedkoopst (qua bandje en geen saffierglas).

    Daarnaast kan je niet zeggen dat het vreemd is dat de gouden editie een extra dure optie is. Het komt puur door het materiaal gebruik. De gouden editie is alleen bedoeld voor de mensen die de Apple Watch als een echt sierraad zien. Een niche markt waarmee Apple zich wil onderscheiden van de andere smartwatch makers.

    Volgens mij is er een slecht artikel van een andere site klakkeloos vertaald. Van iCulture verwacht ik toch wat meer inzicht.

  17. Origineel geplaatst door Timosha
    Als ik nu bv. een gouden Omega De Ville koop (ben Omega fan) dan mag die best een paar duizend Euro kosten. Die horloge gaat een leven lang mee en heeft levenslang garantie. Als ik er niet meer ben dan hebben de kinderen en/of kleinkinderen nog plezier aan dat ding.
    Maar hoe zit het met een peperdure gouden Apple Watch? Krijgt die nog software updates na een paar jaar? Werkt die binnen tien jaar nog met bv. iOS 18? Ik vermoed van niet. Ik zal het maar bij het stalen model houden denk ik.

    Omega geeft geen levenslange garantie, dat doet geen enkel horlogemerk.

    Verder zou 1500 euro voor een 18k horlogekast een koopje zijn. Het is alleen niet duidelijk of het om een goud-laagje gaat of om een volledig gouden kast (met keramische achterkant). 1500 euro voor een goudlaagje is dan weer aan de hoge kant.

    Jonas

  18. Origineel geplaatst door Jonas
    Omega geeft geen levenslange garantie, dat doet geen enkel horlogemerk.

    Ik weet niet welke Omega jij hebt. Wat ik wel weet is dat ik een levenslange garantie heb op mijn Omega Speedmaster uit 1974 (40 jaar oud). Om de zoveel jaar wordt dat ding ook gratis nagekeken door Omega.

  19. Origineel geplaatst door Peter de Wit
    @Radar:
    “stel dat de Watch toch zwembaar is: dan zit je met een 5.5″ iPhone in je Speedo…”

    … LOL

    maar daar zit em nu net de essentie: die Apple watch moet nu eenmaal een iphone in de buurt hebben om z’n ding te kunnen doen…
    iphone onder de douche / in t zwembad zit er voorlopig nog niet in, dus logisch (maar niet handig) dat de watch niet waterresistant/-dicht is.
    Voor de duidelijkheid: ik had t persoonlijk wel heer
    L erg op prijs gesteld als ie minstens waterresistant zou zijn in regenrijk Nederland.

  20. Origineel geplaatst door Timosha
    Ik weet niet welke Omega jij hebt. Wat ik wel weet is dat ik een levenslange garantie heb op mijn Omega Speedmaster uit 1974 (40 jaar oud). Om de zoveel jaar wordt dat ding ook gratis nagekeken door Omega.

    Dat moet dan iets van 40 jaar geleden zijn. Omega geeft nu net zoals de meeste andere horlogemerken 2 jaar internationale garantie. Maximaal 5 op bepaalde modellen… Ik heb zelf geen Omega, maar als juwelier verkoop ik ze wel…

  21. @Jonas: Geen garantie, maar ik heb Omega’s uit 1958, 1967 en een paar uit de jaren zeventig en die doen het allemaal nog fantastisch. Het grote verschil is puur het feit dat horloges volledig mechanisch zijn en dus te repareren en te onderhouden zolang er onderdelen te krijgen zijn.

  22. @Timosha: Gratis? Geloof er weinig van. Heb er zelf een stuk of 9 en afhankelijk van het caliber kost een servicebeurt een paar honderd euro. Ik ken redelijk wat collega verzamelaars en dit heb ik nog nooit gehoord.

  23. Origineel geplaatst door Paulus
    @Timosha:
    Gratis? Geloof er weinig van.

    Jij mag geloven wat je wil er is tenslotte vrijheid van geloof. Voor het overige is het niet mijn gewoonte om te roeptoeteren, dat laat ik aan anderen over.

    Die Omega Speedmaster werd in 1974 aangekocht via de Belgische Luchtmacht. Op de achterkant staat naast de standaard dingen ook nog mijn militair stamnummer. Heb je waarschijnlijk ook nog nooit gezien (wat niet betekent dat het niet waar is). Ik ga het hier bij laten. 😉

  24. @Timosha: Ok, dat is wel iets anders dan een gewone consumenten versie. Is het dan via de luchtmacht dat je de service regelt of rechtstreeks met Bienne? Als verzamelaar juist wel interessant om te horen zeker omdat ik militaire varianten wel eens voorbij zie komen op de tweedehands markt.

  25. @AppleLion: Steve Ballmer? Dan had ik wel een ha erbij gedaan. Die man heeft Microsoft en Windows Mobile te gronde gericht. Waar het om gaat is dat mensen die 1200$ neertellen geen zin hebben om die Watch elke nacht op te laden. Ze zullen ook niemand in hun slaapkamer laten om het voor ze te doen. Ergo: kansloos. Apple doet vaker compleet misgrijpen, a la Steve Ballmer. Die goedkopere gekleurde “unapologetic plastic” lijn hebben ze nu ook schielijk verlaten.

  26. Origineel geplaatst door Paulus
    @Jonas:
    Geen garantie, maar ik heb Omega’s uit 1958, 1967 en een paar uit de jaren zeventig en die doen het allemaal nog fantastisch. Het grote verschil is puur het feit dat horloges volledig mechanisch zijn en dus te repareren en te onderhouden zolang er onderdelen te krijgen zijn.

    Nee tuurlijk, onderhouden van oudere horloges is geen probleem, zolang er inderdaad onderdelen te krijgen zijn. Maar van gratis heb ik nog nooit gehoord bij de Swatchgroup.

  27. @Johan: Nou dat valt ook wel weer mee hoor. Meestal zijn de artikelen van iCulture prima maar vooral de vergelijking met de Mac Pro en een dure versie van de Apple Watch gaat mank. Bij de Mac is het prijsverschil gebaseerd op specificaties van de interne onderdelen. De Apple Watch is in essentie precies hetzelfde. Alleen het uiterlijk verschilt. Het prijsverschil is daar geheel aan toe te wijzen (en een stukje marketing natuurlijk).

  28. Origineel geplaatst door Saïd Bellari
    @AppleLion. Die goedkopere gekleurde “unapologetic plastic” lijn hebben ze nu ook schielijk verlaten.

    De 5c is nog gewoon in het assortiment. En ook dat model verkocht goed.

  29. @Saïd Bellari: Dan begrijp jij de markt niet van zeer exclusieve horloges. Het is überhaupt de vraag of de liefhebbers van exclusieve hebbedingetjes een gouden Apple horloge om hun pols willen. Het is een gok maar ik denk van wel. Apple kennelijk ook.

    Dat een horloge elke avond opgeladen moet worden zal die mensen een zorg zijn. Zij zullen dat Apple horloge echt niet elke dag dragen. Maar het is wel een leuk hebbedingetje voor de meer welgestelden. Als het niet bevalt gaat ie alsnog in een lade en kijken ze er niet meer naar om. Zo gaat dat… 1200 euro is peanuts in de wereld van exclusieve horloges.

  30. @WvB22: 1200€ is idd peanuts in de wereld van exclusieve horloges. Daarom zou ik dit horloge geenszins zeer exclusief noemen. Er zal vast een rijkeluis zijn die dit als hebbedingetje aanschaft en dan in een la achterlaat. Maar daar heb je je R&D niet mee terugverdient. Ik verwacht van Apple dat ze denken voor ze doen en als ze doen goed hebben nagedacht over de meerwaarde voor de gebruiker. Gokken kunnen ze beter bij de casino laten. Er is een eerdere SteveJobs-loze tijd geweest waarin ze Apple ook vergokten aan hersenloze geduldloze aandeelhouders.

  31. @Timosha: Op mijn Omega Seamaster van 2000 heb ik in ieder geval geen levenslange garantie en kost mij een onderhoudsbeurtje iedere 2-3 jaar zo’n € 200,- bij de juwelier…

  32. Waar staat dat je ALTIJD een iphone bij je moet hebben om je horloge te laten werken? Het kan toch zo zijn dat je na net sporten je horloge de data naar je iphone laat laden?

  33. Apple Blogger John Gruber heeft een interessant artikel geschreven over de Apple Watch. Met name zijn gedachten over de prijzen (hij verwacht dat sommige modellen ver in de duizenden $ gaan kosten).

    http://daringfireball.net/2014/09/apple_watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.