Reacties voor: Hoe haal je het maximale uit een 16GB iPhone?

Als je bij de aanschaf van een iPhone gekozen hebt voor een 16GB-versie, dan kan je op den duur tegen limieten aanlopen. Wat zijn de tips om het meeste uit een iPhone met beperkte hoeveelheid opslagruimte te halen?
Lees het complete artikel → Hoe haal je het maximale uit een 16GB iPhone?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Heb altijd al 16gb gehad en nooit tegen problemen aangelopen. Moet altijd smakelijk lachen om de mensen die zo zitten te piepen hierover. Verwijder gewoon die 90% van de apps die je toch niet gebruikt en je bent klaar.

  2. Nog een tip om stock apps op te ruimen: plemp je iOS device vol met muziek tot er niets meer bij kan, ga daarna door met Syncen. Album voor album, steeds weer muziek erbij. Op deze manier heb ik ruimte vrij gemaakt bij oa m’n podcast app. Deze nam 2gb in aan documents&data. Niet vrij te maken dus. Geen gedownloade podcasts meer. Toen ik ging opschonen door de iPhone vol te stampen kreeg ik de 2 gb terug en nog 4 gb extra die vrij kwam vanuit andere apps.

  3. Waarom zit Apple in 2016 nog steeds 16GB modellen te verkopen?
    Als er nou een port voor een MicroSD in zit, zou dit geen probleem zijn.

  4. Zelf gebruikte ik op mijn 16 GB altijd Battery doctor (gratis app). Anders dan de naam doet vermoeden kun je hiermee ook ‘junk’ files (= cache) verwijderen.

    Je laatste tip over ‘opnieuw’ beginnen kan ook na het restoren van een backup via iTunes. Maak je vooraf een beveilgde copy (met password) dan worden ook je gezondheidsgegevens opgeslagen en later weer teruggezet. Dus ben je daarna niets kwijt!

  5. Jullie vergeten nog jullie eigen tip in een artikel van een paar dagen geleden: de PhotoFast CR-8800 externe lightning μSD-kaartlezer voor de iPhone (en iPad), echt een héél handzaam apparaatje waarmee die ineens wel μSD kaartjes kan lezen en schrijven. En waarmee je met de bijbehorende app véél meer kunt dan met de zoveel lompere originele Apple SD adapter 😃

  6. Heb zelf ook nog een 16gb iphone en heb er nog 6gb over maar ik stream al mijn muziek en foto’s heb voor 15€ 8gb aan data bij mobile vikings hier in België

  7. Wel grappig, want net deze middag had ik schoon genoeg van mijn 16GB capaciteit. Daarom een 128GB model gekocht op marktplaats.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.