Reacties voor: 16 of 32 GB iPhone 4? Foto’s en video’s geven de doorslag

Als je twijfelt tussen een iPhone 4 met 16 of 32GB opslagruimte geeft de grootte van video's misschien de doorslag. De video's nemen veel ruimte in beslag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. Voor mij is het simpel: ik ga steevast voor de grootste uitvoering, in dit geval dus de 32GB. Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast, maar zelf maak ik daar nu geen punt van.

  2. Ik had dan ook gehoopt op een 64 gb versie..

  3. Goed om over na te denken bij aanschaf.
    (Red.) Tikfout aangepast.

  4. Nu ik het zo lees is het schandalig dat er geen 64gb (of hoger) is. Ik had er niet eens over het HDfilmen nagedacht. Bewerken met iMovie zal ook een aantal gb’s nodig hebben.

  5. Vind het nog steeds jammer dat er geen 64GB-model is. Maar dan nog ga ik voor de 32GB. Altijd het beste! 😛

  6. Hmm.. ik ben er nog niet over uit. Denk dat ik toch wel veel ga filmen met de nieuwe phone, maar weet niet of de 32 gig in het budget gaat passen. Hangt een beetje van de extra kosten af. Toen der tijd van de 3G wel de 16 Gig genomen, dus hopelijk gaat het goed komen.

  7. Waarom inderdaad niet een 64gb of meer? Dat moet tegenwoordig toch best mogelijk zijn?

  8. @Gosat: schandalig? Als Apple geen 64GB nand chips vind kunnen ze er moeilijk zelf eentje insteken hè!
    Het blijft per slot van rekening nog steeds een smartphone, en geen laptop of Mac!

  9. Ik heb nu een 3G 8GB en ik merk echt wel dat ik soms te kort kom… En dan met 5Mp en 720p filmen mijn TomTom…. We gaan gewoon voor de32Gb versie 🙂

  10. 32 gig heb je echt wel nodig denk ik. apps, fotos, hd-videos, videobewerking, muziek, films, … mijn 16gb 2G staat nu al vol en die kan de helft nog niet van de 4 😀 32Gb it is!

  11. Ik kan me moet voorstellen dat je 32gb vol gaat lopen filmen. Oké 720p is leuk maar een normale handcam (of dslr in mijn geval) filmt natuurlijk veel mooier 720p.

  12. @alpacatje: ipad heeft ook 64gb. Desnoods 2x 32gb op elkaar. Dat neemt niet veel meer ruimte in dan 1 chip.

  13. Het zou handig zijn als je filmpjes die je hebt gemaakt met je iPhone direct kunt versturen via bluetooth naar je iPad. Verwacht wel dat er slimme ontwikkelaars zijn die een app met dergelijke functionaliteit kunnen maken.

  14. Ik ga ook duidelijk voor de 32GB, en dan niet alleen vanwege de filmpjes die nou groter zullen zijn.
    Op mijn iPhone staat nou 8GB aan muziek, 3GB aan apps, 1GB aan foto’s en een paar kleine filmpjes. Nou heb ik enkel 2GB over en dat zal de komende tijd wanneer de muziek en app lijst groter word niet meer voldoende zijn…

  15. Gezien de “vrije” 4G minimaal die noodzakelijk zijn voor bijv. Navigon updates, is het met HD filmen wel verstandig om voor de zwaarste versie te gaan. Iemand nog een een HD video camera kopen? 🙂

  16. We denken toch niet serieus dat de iPhone een echte videocamera kan vervangen, hoop ik.

  17. @Gosat: Als ze daarvoor plaats zouden hebben hadden ze het zeker gedaan. maar dat is net het probleem, er is maar plaats voor 1 chip in de iPhone, de iPod touch kan er wel 2 slikken!

  18. Origineel geplaatst door Pete
    We denken toch niet serieus dat de iPhone een echte videocamera kan vervangen, hoop ik.

    Nog een feit. helemaal gelijk!

  19. Ik wil ook liever de 32 gig maar weet iemand al wat deze toestellen gaan kosten?

  20. Even goed de updates erbij pakken, het verschil is zelfs groter:

    UPDATE 2 Watching the demo in the keynote, it looks like the video is in 16:9 aspect ratio. Guess all my naysayers were correct, but I’m happy to be wrong on this one…I’ll take letterboxed playback on the 1.5 aspect iPhone vs the weird 960 x 720 resolution I was thinking.

    iPhone 4 video size for 250 mins if true 720p (1280 x 720):

    ( [1280 x 720 x 24] / 8 ) / 1024 = 2700 KB / frame

    2700 KB/frame x 30 frames/sec = 81000 KB/sec

    81000 KB/sec / 40 compression ratio = 2025 KB/s compressed

    2025 KB/sec compressed * 250 min * 60 s / min * 1 MB / 1024 KB * 1GB / 1024 MB = 28.97 GB (For 1 min: 118 MB )

  21. 16GB versie. Ben broke… Me laatste muziek past er op en ik maak af en toe een foto. 16GB is goed voor mij. Als ik filmpjes wil maken doe ik dat op me MacBook pro 😉 ik zeg niet dat het stom is

  22. Ik ben dan ook van mening dat 32GB niet genoeg is. Hopelijk komt Apple volgend jaar met 64GB en 128GB.

  23. Origineel geplaatst door alpacatje
    @Gosat: schandalig? Als Apple geen 64GB nand chips vind kunnen ze er moeilijk zelf eentje insteken hè! Het blijft per slot van rekening nog steeds een smartphone, en geen laptop of Mac!

    Hoezo zou Apple geen 64GB chips vinden….?
    Denk dat een meerderheid van de mensen hier wel op 64GB gerekend had…. ik wel iig.

  24. Origineel geplaatst door Pete: We denken toch niet serieus dat de iPhone een echte videocamera kan vervangen, hoop ik.

    Nee maar ik weer wel zeker dat ik heel wat meer filmpjes en foto’s maak dan met “echte” camera’s. iPhone heb je altijd bij je! Digitale camera’s niet!!

  25. ik ga voor de 16 GB, heb nog steeds mijn iDisk en andere online-opslagruimte voor grote films en bestanden..

  26. En daarnaast moeten apps met veel artwork deze ook in een veel hogere resolutie toevoegen, waardoor apps dus ook meer ruimte in gaan nemen…

  27. Kan ik de filmpjes ook naar MobileMe versturen? Als ik ze daarna van de iPhone kan wissen om ze later met mijn MacBook weer binnen te halen om ze te bewerken, is m.i. het probleem opgelost.

  28. Doordat ik er veel muziek en films op heb staan kom ik met mijn 16gb altijd te kort. Ga dus zeker voor de 32gb!

  29. Wie gaat er 250 min video opnemen op een iPhone dan?

    Voor muziek moet je gewoon slimme playlisten maken voor x GB nieuwste muziek en x GB hoogst beoordeelde muziek. Dan moet je aan 16 GB echt wel genoeg hebben.

    Als je op vakantie gaat wel extra ruimte vrij maken voor foto’s.

  30. Met mijn 16GB 3G zit ik nu al krap qua geheugenruimte, dus de volgende hier wordt sowieso een 32GB
    (spijtig dat er geen 64GB-model bestaat, maar ja)
    Ook al omdat de Ipod Touch (3G) van mijn broer al een 32GB is, ik kan moeilijk achterblijven, he 😀

  31. Mijn huidige 32Gb zit bijna vol door de hoeveelheid muziek. Als ik veel ga filmen met de 4G, dan ga ik wel bewuster selecteren welke muziek er op m’n iPhone komt 😉

    (Nu nog even sparen om de 4G te kunnen aanschaffen)

  32. Nog iets om over na te denken:
    De textures en complexiteit van apps (en dan met name games) worden ook groter. Mede om compatible te blijven met zowel de 3G(s) als de iPhone4, zullen ze zowel lage- als hoge resolutie textures en graphics bevatten, waardoor de apps gemiddeld groter zullen worden dan nu. Dus meer opslag is geen overbodige luxe!

  33. @Jelle:

    Ja tuurlijk jonge, je verstuurd 2GB aan film even via bluetooth. Ik hoop dat je daar een dag de tijd voor heb uitgetrokken?

    2GB gaat via de 3G verbinding nog langzaam, dus hoe ze dat in gedachten hebben?
    Via Wifi natuurlijk, maarja dan kun je het net zo goed via usb doen, als je toch al aan je laptop vastzit.

  34. Ik zie nu al apps van 500 mb..dusjah strax worden ze groter..

  35. Zoijkt het wel veel, maar laten we eerlijk zijn, er zullen weinig mensen zijn die 4 uur aan filmmateriaal op de iPhone hebben!

    Maar alsnog, van mij hadden ze wel een (iets dikkere) 64 gig iPhone mogen maken!

  36. Origineel geplaatst door Thijs
    Nog iets om over na te denken: De textures en complexiteit van apps (en dan met name games) worden ook groter. Mede om compatible te blijven met zowel de 3G(s) als de iPhone4, zullen ze zowel lage- als hoge resolutie textures en graphics bevatten, waardoor de apps gemiddeld groter zullen worden dan nu. Dus meer opslag is geen overbodige luxe!

    Is dat zo?
    Want dat heb je nu natuurlijk met de Apps die ook voor de iPad geschikt zijn gemaakt.
    Zijn die echt groter geworden? Ik heb het eerlijk gezegd niet bewust gemerkt tijdens het downloaden via de iPhone.

  37. 16 GB is meer dan genoeg voor mij, muziek luister ik bijna altijd via een online radio app en filmpjes kopieer ik dan toch lekker naar een harde schijf of youtube als mijn iPhone vol is. Maar dan nog kan ik me niet voorstellen dat ik überhaupt al voor meer dan 10GB aan film zou maken op mijn telefoon…

  38. Ik heb nu nog een iPod touch 2G 16GB die altijd vol zat, maar door 128kb/s AAC audio heb ik 5GB over. Ook heb ik nog een drobbox met 1.8GB over.

    6.8GB heb ik dus over voor video en foto’s lijkt mij genoeg omdat ik mijn iPod touch en straks ook mij iPhone 4 iedere dag effe aan mijn Mac hang.

    En ik kan altijd nog een heleboel apps eraf gooien, ik heb 10 pagina’s en gebruik maar 10 apps echt. En de rest gebeurt nooit iets mee.

    P.S. Zou de iPad camera connector kit werken om je foto’s en video’s op een USB stick of (HC)SD* kaartje te zetten?

    *High Capacity SD (boven de 4GB)

  39. Ik heb momenteel een 8 gig iPhone 3G en die zit om de haverklap vol! Dus was sowieso al van plan een 32gig versie te halen, maar nu weet ik het echt zeker, 32 gig it is! Ben alleen wel benieuwd hoe duur deze gaat worden, waarschijnlijk 100 euro meer, maar dan is de vraag hoe duur de 16 gig wordt…

  40. geen 64GB?

    best makkelijk antwoord!
    als ze die meteen hadden uitgegeven dan valt er volgend jaar nix te verdienen!

    net als de iphone 3G & 3GS & nu de 4G
    denken we nou echt dat al die mensen bij apple niet als eerste gedachte een iphone 4 hadden ipv een 3G?
    ik bedoel een 5MP camera is niet iets van dit jaar!

    tuurlijk wel, maar dan heb je je product direct uitgemolken, maar nu verkopen ze een hoop 1G nog meer 3G en een grote menigde mensen die gadgetfreak is enz enz ook nog s een keer de 3GS…..

    en nu eidelijk (bijna) alle mogelijke features erop staan op de 4G is het product bijna uitgemolken, mar een mogelijkheid naar 64 & 128 GB maakt het nog aantrekkelijk om er een opvoering van de 4G uit te brengen….
    dus ik ga ervoor dat over 1 jaar een 4G 64GB uit gaat komen! en dat weet iedereen al bij apple!

    AMEN

  41. 32 GB – Wit

    Mijn 16 GB is steeds vol, ik moet regelmatig wat Apps en muziek verwijderen, wat erg irritant is.

    Denk dat 32 GB bij mij ook zo vol is

    Liever meer gehad..
    Nog ff geduld dan maar..

  42. Hier sinds half oktober 2007 een iPhone aanwezig, bij elk model de maximale grootte, altijd drama qua opslag. En dat terwijl ik er ook nog een (propvolle) Classic 160GB naast heb. Had graag 64GB gezien, maar volgens mij wilt Apple de iPod Touch altijd één “geheugenstap” voor laten lopen op de iPhone (toen de iPhone naar max 16GB ging, ging de Touch naar 32GB. Toen de iPhone naar 32GB ging, ging de Touch naar 64GB).

  43. Misschien is de 32 gig dan wel 100 euro duurder, maar bedenk het nou zo: Apps worden straks allemaal groter, je wilt muziek en films erbijop, en dan zit je dus met 5 megapixel camera en 720p filmen. Wanneer je dus op vakantie even wat foto’s/filmpjes wilt kieken zonder al je muziek etc. te wissen (want vaak heb je geen computer bij de hand op vakantie), krijg je al snel spijt dat je niet voor de 32 gig bent gegaan.

  44. ik denk dat jullie allemaal overdrijven. alS ik een filmpje maak dan ga ik echt niet 4 uur filmen hoor. stel ik maak een filmpje van in totaal 1 uur dan is dat minder dan 6 GB. die kun je later toch gewoon op je computer laten staan en verwijderen van je iphone

  45. Origineel geplaatst door ProGunNL
    ik denk dat jullie allemaal overdrijven. alS ik een filmpje maak dan ga ik echt niet 4 uur filmen hoor. stel ik maak een filmpje van in totaal 1 uur dan is dat minder dan 6 GB. die kun je later toch gewoon op je computer laten staan en verwijderen van je iphone

    Maar als je je iphone als normala digitale camera wilt gaan gebruiken is het vooral voor op vakantie wel heel handig, dat je geen rekening hoeft te houden met de beschikbare ruimte (of anders nauwelijks).

  46. Ik had ook liever gezien dat er een 64gb versie uit komt. Het zijn niet alleen de foto’s en de HD-video’s, maar inderdaad ook de Apps. De 64gb zal zeker volgend jaar komen. Apple tactics.

  47. 16gb in samenwerking met m’n iPad en MobileMe lijkt me voldoende.

  48. Ik en mijn vrouw gaan ook voor 16gb want zodra ik een filmpje maak zet ik hem toch gelijk op me pc.. Dus dan heb je al die ruimte niet nodig.
    Mijn vrouw gaat filmen voor haar werk en ook die filmpjes gaan gelijk op de pc om te verwerken in presentaties enzo..
    Dus wij hebben aan de 16gb meer dan genoeg.. Mijn 3G nu is ook 16gb en heb nog 4,5 gb vrij en heb alles erop staan wat ik nodig heb..

    Dus 16gb dus voor ons 🙂

  49. Origineel geplaatst door Jan: Ik wil ook liever de 32 gig maar weet iemand al wat deze toestellen gaan kosten?

    € 899 bij de Mediamarkt!

  50. En vergeet inderdaad alleen al de navigatie niet mocht je dat hebben..is toch ook al iets van 4 gig?

  51. Apple moet gewoon ‘kreupele’ toestellen leveren. Zodat ze, als ze niks nieuws meer weten voor een update, glorieus uit de kast kunnen komen met meer Gb’s.

    Zeg nou zelf, $100,- voor 16Gb extra is natuurlijk niet meer van deze tijd.

  52. Mensen verwachten gewoon een hele macbook in telefoonformaat. Ik laat toch niet mijn gemaakte filmpjes er constant opstaan.. En moet ook accepteren dat het een telefoon blijft. Net als dat je vroeger ook rekening ermee moest houden om een paar smsjes te verwijderen om nieuwe binnen te kunnen krijgen.. Zo zul je nu ook je geheugen in de gaten moeten houden bij veel gebruik. Toch niks mis mee.

    Ik ga denk ik ook voor de 32 GB versie, just for sure. Ik had nooit veel foto’s op mijn 3G maar nu dat je een betere camera hebt zal het zo maar eens kunnen dat ik ineens blijf schieten haha.

    Gewoon realistisch blijven of je alles op je Iphoney wel nodig hebt. Zo staat er heus wel genoeg muziek op die je nooit luisterd, of een aantal apps die je nooit gebruikt. Zo blijf ik prima binnen mijn 16GB. Maja bij Iphoney 4 moet ik nog ff afwachten..

  53. Volgens mij zal het beeldmateriaal toch wel gecomprimeerd worden. Ja toch? Op mijn Canon kan ik rond de 55 minuten Full HD 24fps filmen op een 8Gb kaartje. Dus…

  54. Eh, mensen. De iPod Touch is er al in een 64 GB versie, dus a) die 64 GB chips zijn er allang en b) er is dus geen praktische reden geen iPhone 4 64GB uit te brengen.

  55. Origineel geplaatst door VmC
    Als ik filmpjes wil maken doe ik dat op me MacBook pro

    Filmt dat niet een beetje onhandig, zo’n macbook pro?
    Bind je hem dan op je schouder vast ofzo? :’)

  56. Persoonlijk ga ik voor de 16GB.
    Ik merk met mijn 3G al dat ikaltijd rond de 11 a 12 GB vrij heb.
    Muziek is nooit meer dan 1 of 2 albums, welke ik ook weer verwijder als ik uitgeluisterd ben. Heb er een app of 50 op staan die ik vaak gebruik, inclusief Tomtom benelux. verder een stuk of 200 foto’s, die ik van tijd tot tijd overzet op mijn notebook. Tuurlijk zal ik wel meer foto’s en filmpjes maken, maar bij mij duren die filmpjes eigenlijk nooit langer dan een minuut of 3 max. en na een tijd zet ik ze weer over. Dus voor mij is 32 gb veel te veel, dit zal ik nooit vol gaan krijgen. Maar, uiteraard, dat is voor iedereen persoonlijk.

  57. K snap niet dat er nog steeds geen extern kaartje mogelijk is, zouden er een hoop problemen mee opgelost zijn. iPhone loopt achter op dit gebied t.o.v. andere merken.

  58. Origineel geplaatst door Aeron
    Persoonlijk ga ik voor de 16GB. Ik merk met mijn 3G al dat ikaltijd rond de 11 a 12 GB vrij heb. Muziek is nooit meer dan 1 of 2 albums, welke ik ook weer verwijder als ik uitgeluisterd ben. Heb er een app of 50 op staan die ik vaak gebruik, inclusief Tomtom benelux. verder een stuk of 200 foto’s, die ik van tijd tot tijd overzet op mijn notebook. Tuurlijk zal ik wel meer foto’s en filmpjes maken, maar bij mij duren die filmpjes eigenlijk nooit langer dan een minuut of 3 max. en na een tijd zet ik ze weer over. Dus voor mij is 32 gb veel te veel, dit zal ik nooit vol gaan krijgen. Maar, uiteraard, dat is voor iedereen persoonlijk.

    Dit vind ik dus ook.. en voor $100,- verschil vind ik nogal wat.. ik sync toch iedere dag dus fotos of films eraf halen is niet zo heel veel moeite..

  59. zielige 32 GB .. das wel een domper. En uploaden naar Youtube via Tӣ$%-mobile is natuurlijk nooit reeel, niet te doen.

  60. Origineel geplaatst door alpacatje
    @Gosat: schandalig? Als Apple geen 64GB nand chips vind kunnen ze er moeilijk zelf eentje insteken hè! Het blijft per slot van rekening nog steeds een smartphone, en geen laptop of Mac!

    Wat een domme reactie zeg! Worden hiervoor ook prijzen uitgereikt? Ik zou deze graag nomineren ….

  61. Meeste apple klanten weten toch welke strategie dat apple volgt. Nu iphone 4 en volgend jaar update naar 64gb, terwijl dit al mogelijk is.

  62. Origineel geplaatst door Daejji
    En vergeet inderdaad alleen al de navigatie niet mocht je dat hebben..is toch ook al iets van 4 gig?

    Navigatie is wel veel, maar 4gig is overdreven. Ik denk dat de meeste navigatie-pakketten voor heel Europa net geen 2gig zijn.

  63. Origineel geplaatst door Serkan
    Meeste apple klanten weten toch welke strategie dat apple volgt. Nu iphone 4 en volgend jaar update naar 64gb, terwijl dit al mogelijk is.

    Ik vind 32GB ook wat aan de krappe kant maar wie weet word het allemaal wel gewoon te duur wanneer Apple er 64GB in knalt

    Apple heeft 9 van de 10 x bij product vernieuweingen een prijsverlaging of de prijs blijft het zelfde. In beide gevallen krijg je meer iPhone/Mac voor je geld dan het jaar ervoor.

    Die balans lijkt soms wa scheef. Maar we krijgen er nu wel een hoop andere waardevolle technologie bij zoals de verbeterde camera, de gyroscoop, het retina display & een verbeterd antenne systeem.

  64. ok, dacht iets van 4, maar ben ff in de war met het installeren inderdaad.. Maar goed..toch weer 2 gig 😉

  65. @smtr: momenteel zijn de 64GB nog in ontwikkeling!

  66. Origineel geplaatst door Frankie
    Kan ik de filmpjes ook naar MobileMe versturen? Als ik ze daarna van de iPhone kan wissen om ze later met mijn MacBook weer binnen te halen om ze te bewerken, is m.i. het probleem opgelost.

    Precies de juiste vraag.

  67. @Kasuja:

    inderdaad, waarom er geen 64Gig van is, is gewoon omdat het anders weer veel duurder zou zijn en dan moeten ze hun prijsbijstellen waardoor mensen gaan afhaken, want een iPhone is nu ook niet zo goedkoop e 😉

  68. @Daejji: heb navigon europa 1,85 gb maar als je wil kan je die gerust kleiner maken door met winrar naar de app te zoeken en dan de onnodige landen verwijderen staan als .map zo had ik in het begin oost europa eruit gehaald en had maar 1gb was goed toenbij mijn 3g 8gb nu 3gs niet meer nodig natuurlijk

    ga voor iphone 4 16gb kom zeker mee toe: 2gb muziek,3.5 gb apps 2gb films en 300mb fotos en amper enkele fimpjes

  69. ergens twijfel ik of het wel de prijs is.

    omdat er ook een 64GB iPad is en die is bijna even duur als een losse 16GB iphone

  70. Misschien een idee om foto’s en video’s niet permanent op je iPhone te laten staan? Een fototoestel of videocamera gebruik je ook niet als back-upmedium maar maak je leeg. 32 GB lijkt me niet per se nodig.

  71. Origineel geplaatst door matijs
    zielige 32 GB .. das wel een domper. En uploaden naar Youtube via Tӣ$%-mobile is natuurlijk nooit reeel, niet te doen.

    Dat wordt helemaal leuk als je je in het buitenland bevindt.

  72. Alsof jullie geen laptop mee op vakantie nemen….

  73. @Flugeltje: ik heb gratis WiFi op de camping

  74. @Rutger Muller:

    Dan heb je gwn geen leven als je op vakantie gaat
    Dan laat je juist alles behalve je iPhone achter om natuurlijk VAKANTIE te vieren zonder laptop

  75. de info “Capacity” kolom bij “iPhone 4 Technical Specifications” is dan ook sterk vereenvoudigd:
    Capacity
    16GB or 32GB flash drive

  76. dan te bedenken dat er nog steeds mensen rondlopen met een 8gig 3G van ruim 2 jaar oud nu.. veel mensen daarvan (waaronder mijzelf) hoor je bijna tot “niet” klagen dat ze ruimte tekort hebben op hun iDevice….
    Quit Bitchin, je hebt dat in handen wat je op dat moment aageschaft hebt. Straks idem dito, de grootste klagers staan straks weer ongeduldig in de rij om opnieuw een toestel te halen wat na anderhalf jaar vullen met digitale rommel opnieuw te klein blijkt te zijn. Kijk voor de verandering eens wat Apple wel degelijk bereikt heeft in relatief korte tijd..
    Een solid Flash disk ingebouwd in je phone die meer dan alleen basic stuff kan hebben…
    doen meeste andere fabrikanten tot op heden nog steeds niet…

  77. Origineel geplaatst door G1AN
    dan te bedenken dat er nog steeds mensen rondlopen met een 8gig 3G van ruim 2 jaar oud nu.. veel mensen daarvan (waaronder mijzelf) hoor je bijna tot “niet” klagen dat ze ruimte tekort hebben op hun iDevice…. Quit Bitchin, je hebt dat in handen wat je op dat moment aageschaft hebt. Straks idem dito, de grootste klagers staan straks weer ongeduldig in de rij om opnieuw een toestel te halen wat na anderhalf jaar vullen met digitale rommel opnieuw te klein blijkt te zijn. Kijk voor de verandering eens wat Apple wel degelijk bereikt heeft in relatief korte tijd.. Een solid Flash disk ingebouwd in je phone die meer dan alleen basic stuff kan hebben… doen meeste andere fabrikanten tot op heden nog steeds niet…

    Ik ben een van die mensen met zo’n oude 8 gig… ik zeur niet zo vaak over mn ruimtegebrek, maar ik heb wel degelijk dat ik vaak moet syncen, omdat er bijv. maar 3 afleveringen van een serie op passen. ik dacht destijds dat 8 gig prima zou zijn. Daarom ben ik nu bang dat als ik de 16 gig koop, ik later weer spijt ga krijgen… vandaar dat ik waarschijnlijk voor de zekerheid van 32 ga, al brengen jullie me wel weer aan het twijfelen ^^

  78. Tja, het wachten is op het omgekeerde.. Ik loop zelf nog met een 32gb rond, maar volgende iPhone kan met alle cloud-oplossingen in theorie best kleiner.. Webapps, Spotify, etc, er staat straks niks meer op de telefoon ^^

  79. Origineel geplaatst door Gosat
    Nu ik het zo lees is het schandalig dat er geen 64gb (of hoger) is. Ik had er niet eens over het HDfilmen nagedacht. Bewerken met iMovie zal ook een aantal gb’s nodig hebben.

    Het blijft toch lachen hier… Alsof Apple jou maar iets verschuldigd is.

    Komt nog even bij dat 64 GB flash wel moet passen, natuurlijk.

  80. Origineel geplaatst door smtr
    Hoezo zou Apple geen 64GB chips vinden….?

    Ah, OK. Heb je ook een leverancier die enkele miljoenen stuks per maand tegen een redelijke prijs kan leveren?

    Nee, dat dacht ik al.

  81. @Larss:

    dat jij ze niet kan vinden wil niet zeggen dat ze niet bestaan.

    wat dacht je van de leverancier die de 64GB chips levert voor de iPAD???

    hallo? onder welke steen kom jij vandaan.
    Het moet wel iets met de prijs te maken hebben.

    Of het moet iets met praktisch nut te maken hebben.
    Bijvoorbeeld vanwege de ruimte op je HD van ja MAC of PC

    a voor de muziek in je bibliotheek zelf te kunnen plaatsen.
    b voor de backups die van de iphone gemaakt worden

    De iPod is ok nooit groter gegaan dan 160GB en toch kan je schijven vinden in het juiste formaat die de 500GB aan tikken en heel betaalbaar zijn.

  82. Origineel geplaatst door 4saus
    @Larss:dat jij ze niet kan vinden wil niet zeggen dat ze niet bestaan.

    Ik zeg niet dat ze niet bestaan. Wel dat ze schaars en duur zijn (en dan gaat het om gestackte modules, niet om 64GB chips – maar dat ga ik al helemaal niet uitleggen).

    wat dacht je van de leverancier die de 64GB chips levert voor de iPAD???

    In de iPad 64GB zitten geen 64GB chips. Wel twee stacks van 32GB elk. Niet zo’n grote mond hebben over zaken waar je niets van weet, 4saus.

    hallo? onder welke steen kom jij vandaan.

    Heel goed, stoere jongen. Geen benul hebben waar je over praat maar wel doen alsof de rest van de wereld achterlijk is. Jij komt er wel.

    Het moet wel iets met de prijs te maken hebben.

    Uiteraard (duh).

    Of het moet iets met praktisch nut te maken hebben.

    Uiteraard (duh).

    De iPod is ok nooit groter gegaan dan 160GB en toch kan je schijven vinden in het juiste formaat die de 500GB aan tikken en heel betaalbaar zijn.

    En hier zit je er weer faliekant naast, de 1.8 inch schijfjes zoals je in de iPod vindt zijn niet groter te krijgen dan 320GB. Bovendien is die maat pas geïntroduceerd na de laatste iPod-refresh.

    Jij bent in de war met 2.5 inch schijven; die gaan inmiddels alweer een stuk groter dan 500GB maar die krijg je echt niet in je iPod.

    Zo, en nu jij weer. Of kruip je liever terug onder die steen van je?

  83. Eenige reden voor mij dat ik een IPod Touch heb: 64GB versie. Mijn muziek bibliotheek is te groot geworden vorr een normaale 32GB…Ik hoop dus dat de volgende generatie Iphone’s wel een 64GB uitvoering krijgt.

  84. @Jan: Vandaag vernomen van een mobistar verkoper dat de prijs in belgië voor een iphone 4, 16Gb 630euro – 32Gb 730euro!!
    Zotte prijzen voor een telefoon,maar de mijne is besteld!

  85. ik zit ook te twijfelen tussen 16gb en 32gb. ik ben nieuw in iphone bezit.
    kan iemand mij vertellen hoeveel ruimte een gemiddelde film in beslag neemt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.