Reacties voor: Gerucht: ‘Aanstaande 16-inch MacBook Pro krijgt schaartoetsenbord’

Vanaf 2020 alle MacBooks met beter toetsenbord
Apple is van plan om het nieuwe schaarmechanisme te gebruiken bij de aanstaande 16-inch MacBook. Deze vervangt het vlindermechanisme, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo in een notitie aan investeerders.

Reacties: 12 reacties

  1. Zo erg als het butterfly keyboard zal het niet worden.
    Maar desondanks zal er met de nodige scepsis naar het nieuwe mechanisme gekeken worden, want het vertrouwen “dat het wel goed zou komen” en dat Apple “alleen maar uitontwikkelde vernieuwingen brengt” is helemaal weg. Daarbij vraag ik me af of de prijs van $3000 voor deze laptop dan gerechtvaardigd is.
    Ik wacht zelf nog even tot Apple met een laptop van €7000 komt, want dan ziet €3000 er opeens een stuk voordeliger uit.

  2. Butterfly gate, een van de flinke flaters in historie van apple.

  3. Even wat tegengeluid: mijn dochter heeft een macbook air 2018 vanaf de week van de release en gebruikt hem dagelijks op school. Ze gebruikt de laptop niet als ontbijtbord en is er elke dag bijzonder blij mee.

  4. Origineel geplaatst door Appeltje
    Even wat tegengeluid: mijn dochter heeft een macbook air 2018 vanaf de week van de release en gebruikt hem dagelijks op school. Ze gebruikt de laptop niet als ontbijtbord en is er elke dag bijzonder blij mee.

    U suggereert dus eigenlijk dat de MB-eigenaren die problemen ondervinden met hun toetsenbord daar zelf schuld aan hebben omdat ze onvoorzichtig omgaan met hun spullen?

  5. Ik heb een MacBook 12 Inch van begin 2015 met het vlindertoetsenbord: nog geen enkel probleem mee gehad! Door het vlindertoetsenbord vind ik het ‘oude’ toetsenbord met het schaarmechanisme vervelend geworden. Het voelt allemaal heel kwetsbaar aan. Bij het vlindertoetsenbord is elke toets altijd raak. Ik hoop nog altijd dat Apple niet bezwijkt onder de druk om weer het ‘oude’ toetsenbord te gaan gebruiken. Bij netjes gebruik is het vlindertoetsenbord immers prima en dus geen flater zoals vaak wordt beweerd.

  6. 16” pro.. een beetje leuk geconfigureerd om 5 jaar mee te gaan.. 3399 euro?

  7. De travel van dat vlindertoetsenbord is anders vreselijk. Tot nu toe is het jaren gebruikte toetsenbord t/m 2015 nog het beste.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. @Rob: pro auto: Audi A4 Quattro een beetje leuk geconfigureerd om 10 jaar mee te gaan … 60.000€. kortom, je hoeft geen pro te nemen. een macbook air is ook fantastisch 😉

  10. Jammer, heb nu een MBP 2018 model. Beste toetsenbord ooit, voor mij persoonlijk … Bij de eerste generatie van het “vlindertoetsenbord” vond ik de toetsen wat lawaaierig. Maar bij het 2018 model typ ik heerlijk! Snel en accuraat en nog geen enkel probleem mee gehad.

  11. Origineel geplaatst door Pascal

    Origineel geplaatst door Appeltje
    Even wat tegengeluid: mijn dochter heeft een macbook air 2018 vanaf de week van de release en gebruikt hem dagelijks op school. Ze gebruikt de laptop niet als ontbijtbord en is er elke dag bijzonder blij mee.

    U suggereert dus eigenlijk dat de MB-eigenaren die problemen ondervinden met hun toetsenbord daar zelf schuld aan hebben omdat ze onvoorzichtig omgaan met hun spullen?

    Eten + drinken bij het toetsenbord. Jip. Ben eerlijk, 95% van de mensen doen dit. Eigen schuld dikke bult.

  12. Origineel geplaatst door Appeltje
    @Rob: pro auto: Audi A4 Quattro een beetje leuk geconfigureerd om 10 jaar mee te gaan … 60.000€. kortom, je hoeft geen pro te nemen. een macbook air is ook fantastisch 😉

    Hangt af van je toepassingen..

    Voor mijn recording studio die op mac draait heb ik toch minimaal een snelle core i7 en 32 liefst 64gb geheugen nodig..

    En dan kun je geen air nemen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.