Reacties voor: Gerucht: ‘Apple trekt de stekker uit 15-inch MacBook Pro’

Apple stopt binnenkort mogelijk met de 15-inch MacBook Pro. Maar geen paniek, want de opvolger staat al in de startblokken. Een analist beweert dat de nieuwe 16-inch MacBook Pro het vorige model vervangt. Bovendien is er meer bekend over de specs van het grotere model.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Is er al iets bekend over de prijs van 16 inch macBook Pro. Sta op het punt een 15 inch macBook Pro te kopen voor dochter middels de ‘Back to School’ actie. Zou spijtig zijn dat toestel dan enkele weken later obsolete is. Tenzij de prijs van de nieuwe absurd de hoogte in gaat.

  2. @Eddy: Dan zal je nog even moeten wachten, vrij lang vrees ik. Als ze direct een nieuwe nodig heeft zal ik overstag gaan. Anders kan een maand wachten geen kwaad. 15 inch op de collegebank is echter al aan de te grote kant, van 16 word je niet veel blijer.

  3. “Goedkoop” tweedehands op de kop tikken voor tijdelijk. Ik zou nu geen nieuwe kopen.

  4. Wordt natuurlijk onbetaalbaar met een beetje redelijk geheugen erin.

  5. Origineel geplaatst door Eddy
    Is er al iets bekend over de prijs van 16 inch macBook Pro. Sta op het punt een 15 inch macBook Pro te kopen voor dochter middels de ‘Back to School’ actie. Zou spijtig zijn dat toestel dan enkele weken later obsolete is. Tenzij de prijs van de nieuwe absurd de hoogte in gaat.

    In het geruchtencircuit ging iets rond van $ 3000. Misschien een bewuste lek van Apple om de markt vast te laten wennen (nou, de handen gingen op mekaar… 🤪)

  6. Macbooks zijn momenteel wel erg overpriced!! Ik heb sinds 3 jaar macbook pro en ik ben er zeer tevreden over. Maar de gemiddelde consument doet met de macbook wat internetten, film kijken, fotoboek maken, beetje office gebruiken etc…. en dan is €1.749,- (256 GB) wel erg veel geld. En de 16 inch zal waarschijnlijk weer een stapje duurder worden.

  7. Gaan er al geruchten of het 13 inch model naar 14 inch gaat? Door randloos te gaan kan je bij het 13 inch model hetzelfde voordeel hebben, terwijl de afmetingen niet wijzigt.

  8. Ik zou sowieso wachten op de 10e generatie van Intel voor een nieuwe MacBook. Sneller, veel zuiniger, veel snellere videochip en ingebouwde thunderbolt 3. Heeft ook eindelijk support voor zuiniger RAM geheugen. Dit is de chip waar Apple in 2016 al op zat te wachten maar noodgedwongen moest uitwijken naar minder geschikte processoren. Ze zijn nu beschikbaar bij Intel.

  9. Origineel geplaatst door JK
    Ik zou sowieso wachten op de 10e generatie van Intel voor een nieuwe MacBook. Sneller, veel zuiniger, veel snellere videochip en ingebouwde thunderbolt 3. Heeft ook eindelijk support voor zuiniger RAM geheugen. Dit is de chip waar Apple in 2016 al op zat te wachten maar noodgedwongen moest uitwijken naar minder geschikte processoren. Ze zijn nu beschikbaar bij Intel.

    Dan zou ik wachten op de 11e generatie van Intel. Die is vast wéér sneller en zuiniger.
    Ik bedoel maar… zo kun je eindeloos blijven wachten. En het gros van de gebruikers gaat waarschijnlijk het verschil nauwelijks of helemaal niet merken.

  10. Normaal is dat zo maar Icelake is de eerste op 10nm en dat is echt wel een groot verschil in zuinigheid tov de afgelopen 6 generaties. Dus deze keer loont het wel om even te wachten want dan kun je veel langer met je batterij doen en daar is elke gebruiker in geïnteresseerd.

  11. @Eddy: als je dochter op de Media Academie gaat studeren en video gaat monteren of veel designwerk gaat doen, kan 15” handig zijn, maar de meeste studenten vinden het te groot. Die hebben allemaal een 13” MacBook Air of MacBook Pro.

    Zelf ben ik ook van 15” naar 13” gegaan. Als je ‘m vaak meeneemt is dat veel handiger.

  12. Origineel geplaatst door Macaanzee
    @Eddy: als je dochter op de Media Academie gaat studeren en video gaat monteren of veel designwerk gaat doen, kan 15” handig zijn, maar de meeste studenten vinden het te groot. Die hebben allemaal een 13” MacBook Air of MacBook Pro.

    Zelf ben ik ook van 15” naar 13” gegaan. Als je ‘m vaak meeneemt is dat veel handiger.

    Iedereen zijn keuze is ander, ik studeer informatica en ik heb de 15inch macbook pro 2018, in zou nooit meer naar de 13inch terug gaan. Als je dochter Media Academie studeer zou ik niet de macbook air aan, ze gaat wss 3D design doen waar de air niet zo krachtig voor is. De macbook pro 13inch is wel nog redelijk krachtig maar heeft maar een gpu in je cpu wat ook niet echt zeer handig is voor haar richting omdat ze veel met reders gaan werken natuurlijk.
    Wat ik eigenlijk voorstel is, als ze nu een decent laptop heeft, nog een jaar wachten. Want onze behuizing nu is zeer slecht het is mooi, maar echt niet zo goed. Het is veel te dun om zo krachtige laptop te draaien. Apple verandert om de 4 jaar met design dus wss gaan ze volgend jaar veranderen. Dit jaar gaat er wss een 16inch komen maar apple maakt toch de schermen niet, dus het is eig niet apple zijn design

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.