Reacties voor: 16-inch MacBook Pro bevat mysterieuze nieuwe sensor voor klep

De 16-inch MacBook Pro bevat een mysterieuze nieuwe sensor die de hoek van de klep meet. Deze zogenaamde 'lid angle sensor' is te vinden in een onderhoudsdocument dat naar geautoriseerde Apple Service Providers is gestuurd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Het bijhouden van het aantal keren dat het scherm geopend en gesloten is heeft toch eigenlijk helemaal niks met deze nieuwe sensor te maken? Met de hall sensor kun je dat ook prima checken. Ik zie nog niet helemaal de toegevoegde waarde van het kunnen bijhouden van hoe ver het scherm geopend wordt. Misschien voor “Je hebt je scherm te ver open gehad, dus je garantie vervalt”-achtige praktijken.

  2. Het lijkt er op dat Apple telkens weer nieuwe eigen componenten toevoegt die reparatie door derden frustreert of onmogelijk maakt.
    In de U.S. word de roep voor “Right to Repair” steeds groter.
    iculture “zou hier eens een artikeltje aan kunnen besteden”

  3. Ik denk dat het met het geluid te maken heeft. Omdat het scherm het geluid weerkaatst en misschien ook omdat het een indicatie kan geven van de positie van de luisteraar. .

  4. Wie weet zien ze nu ook hoe snel/krachtig iemand opent/sluit. Elke dag open/dicht klappen/slaan doet iets met de levensduur!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.