MacBook Pro eind 2012

Reacties voor: Apple’s allereerste 13-inch Retina MacBook Pro is nu ‘verouderd’

Vanaf nu moeilijker te repareren
De 13-inch MacBook Pro van eind 2012 was de eerste 13-inch met Retina-display. Hij is nu door Apple 'obsolete' (verouderd) verklaard.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. gehad? hij was pas uit toen ik m bestelde met black friday 2012. ik heb m nog steeds! Super machientje!

    Meer nog: dat dingetje wordt hier nog iedere dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat gebruikt (accu wel al 2x vervangen, eerste keer in 2015, later in 2018)

    de bedoeling is deze dit najaar pas te vervangen met een nieuwe 13 inch MacBook (silicon mac M2?), na 9 jaar trouwe dienst 🙂👏

  2. Hier is hij nog volop in gebruik. En nog met de eerste accu! Films monteren met iMovie gaat nog steeds als een zonnetje…..

  3. Ook ik heb hem nog! Mijn beste laptop aankoop ooit. Nog steeds mega snel apparaat, zijn tijd ver vooruit. Zeer zuinig op geweest, nog zo goed als nieuw. Heb je interesse, hij is over te nemen.

  4. Apple profileert zich meer en meer als een bedrijf met een milieuvriendelijke insteek. Als Apple écht om het milieu zou geven, dan zou het ophouden met producten ‘obsolete’ te verklaren. Laat het aan de gebruiker zélf over wanneer een product niet meer lekker werkt. Het is van de zotte dat je allerlei updates misloopt alléén maar door een softwarematige restrictie in te bouwen. Zéker als je duizenden euro’s betaald hebt voor een Mac Pro, die gewoon nog prima werkt. Natuurlijk wordt alles uiteindelijk veel trager en wellicht niet meer werkbaar, maar laat dat aan de gebruiker zélf over. Nu haken app makers, een paar jaar na het obsolete verklaren van een product door Apple af, waardoor je er niets meer mee kunt.

    Gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, want dat heeft een negatief effect op de omzet van Apple en die gaat altijd boven alles.

  5. En eigenlijk zijn het nog de betrouwbaarste tot nu toe dunkt me.
    De schermcoating die lost is eigenlijk het enige echt bekende probleem in de 13”.
    Is in de jongere modellen wel een ander verhaal 🤔

  6. @Marcel: “Zo goed als nieuw,,,,” 😂😂😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.