Reacties voor: ‘Apple verwijdert niet-Retina 13-inch MacBook Pro uit Apple Store’

Wist je dat Apple nog steeds een 13-inch MacBook Pro zonder Retina-scherm verkoopt, afkomstig uit juni 2012? Berichten uit Amerika zeggen nu dat dit model niet meer te bekijken is in de Apple Stores.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik heb er één 2 jaar geleden via marktplaats gekocht. Inmiddels 16gb ram en 500 gb ssd ingebouwd. Want dat kun je met deze uitvoering nog. Geweldige mac die voor mij nog wel even meegaat.

  2. Origineel geplaatst door Ruud
    Ik heb er één 2 jaar geleden via marktplaats gekocht. Inmiddels 16gb ram en 500 gb ssd ingebouwd. Want dat kun je met deze uitvoering nog. Geweldige mac die voor mij nog wel even meegaat.

    Jep, daar is het een goed model voor. Maar om hem nu nieuw te kopen voor die prijs is niet echt meer de moeite waard, dus ik snap wel dat ze hem er uit gaan gooien. Wie weet nog wat leuke deals daarvoor aan het einde van het jaar!

  3. En de Air verdwijnt dan ook snel? Die zijn ook nog steeds geen retina

  4. Vrij logisch dat ze die eruit gooien, deze ga je toch ook niet meer nieuwe kopen.

  5. Nagenoeg de hele line-up? Ik durf er mijn hand voor in het vuur steken dat zeker 1/3, van de huidige verkoopsaantallen over laptops zonder retina scherm gaan hoor. De Air is nog steeds een erg grote categorie.

  6. @Joren: De Air bevat echter wel flashgeheugen. Het scherm is inherent minderwaardig aan zelfs de niet-Retina Pro’s, maar desondanks erg knap gekalibreerd waardoor je zonder het goed te vergelijken waarschijnlijk niet zou merken. Daardoor alsnog stukken beter dan 90% van het aanbod van andere merken. Aan het eind van de dag is de opvolger van de Air wel de MacBook.

  7. Nagenoeg Apple’s complete Mac-line-up bestaat nu uit Retina-schermen,….???????

    Ze hebben 6 modellen waarvan 3 niet retina en 3 wel?? Das maar 50% denk ik….!!

    Mcbook 12inch (retina)
    13 inch pro retina
    15 inch pro retina

    Air 11inch niet retina
    Air 13 inch niet retina
    Pro 13 inch niet retina

    Hier slaat iCulture er even naast

  8. @Dendezen: Vergeet je de iMacs niet? 😂

  9. Ach…oud ?
    Mac pro stamt uit 2013 – 3 jaar oud
    Mac mini van 4 core in 2012 – 4 jaar oud
    Apple display laatste update in 2011 – 5 jaar oud
    De line-up lijkt wel een museum

  10. @Dendezen: Het gaat in totaal om vier niet-Retina Macs (inclusief deze oudere 13-inch MacBook Pro) en vijf Retina-modellen. Dat is inclusief MacBook Air en iMac. Desalniettemin was mijn opmerking wat overdreven, dus die is nu aangepast. Dank voor de oplettendheid!

  11. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Joren: De Air bevat echter wel flashgeheugen. Het scherm is inherent minderwaardig aan zelfs de niet-Retina Pro’s, maar desondanks erg knap gekalibreerd waardoor je zonder het goed te vergelijken waarschijnlijk niet zou merken. Daardoor alsnog stukken beter dan 90% van het aanbod van andere merken. Aan het eind van de dag is de opvolger van de Air wel de MacBook.

    Niet helemaal mee eens. De schermen van een air hebben een highres scherm waardoor de 13″ een resolutie heeft van 1440*900 wat toch een stuk prettiger kijkt dan die 1280*800 van een 13″ pro.

  12. Ben nog steeds zeer tevreden met mijn mid-2012 MBP. Heb er destijds vrijwel meteen een SSD ingezet en laatst het geheugen verhoogd van 8GB naar 16GB (wist niet dat dat kon tot een paar weken terug omdat Apple zelf zegt dat het niet kan).

    Werkt perfect, en is echt nog zeer snel. En heb nog een diskdrive voor die enkele keer dat die nodig is 😛 . En met thunderbolt scherm net zo goed als een (non retina) imac als ik aan het bureau zit.

    Zag wel dat ik de binnenkant een keer moet (laten) schoonmaken. Beetje veel (nicotine) aanslag :X . Zal in het thunderbolt scherm wel hetzelfde zijn.

  13. Origineel geplaatst door Edwin
    @Dendezen: Vergeet je de iMacs niet? 😂

    Ik had het dan enkel over de portable’s 🙂 lol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.