Reacties voor: 13-inch MacBook Pro 2020 officieel aangekondigd: met vernieuwd Magic Keyboard

Apple heeft een vernieuwde 13-inch MacBook officieel aangekondigd. Hij vervangt de 13-inch MacBook en beschikt over een nieuw toetsenbord.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Zonde dat ze niet naar 14 inch zijn gegaan! Dat zou echt een mooie stap zijn tov de Air.

    Vanaf prijs in NL blijft trouwens 1499,-

  2. Goeie upgrade. Gelukkig geen 14 inch, dan zou ik m weer willen hebben en zo.

  3. makes 16GB of faster 3733MHz memory standard on select configurations

    Die 16 GB geldt alleen op het duurste model volgens de site van Apple. Daar zijn de “goedkoopste” twee utvoeringen met 8GB ook voorzien van een 8e generatie processor ipv 10e. Misschien moet dit nog worden bijgewerkt?

  4. Toch lang gewacht en na 9 jaar mijn MacBook Pro vervangen waarvan de fghjkl blijven haperen en vaak niet werken.

  5. Origineel geplaatst door Niels
    Zonde dat ze niet naar 14 inch zijn gegaan! Dat zou echt een mooie stap zijn tov de Air.

    Vanaf prijs in NL blijft trouwens 1499,-

    Kan iemand mij uitleggen waarom ik niet voor de volgende setup zou gaan:

    MacBook Air:

    Retina-display met True Tone
    1,2‑GHz quad‑core Intel Core i7-processor van de 10e generatie, Turbo Boost tot 3,8 GHz
    16 GB 3733‑MHz LPDDR4X-geheugen
    256 GB SSD‑opslag
    Intel Iris Plus Graphics
    Magic Keyboard met achtergrondverlichting – Nederlands
    Touch ID
    Force Touch-trackpad
    Twee Thunderbolt 3‑poorten

    1579,- euro op deze wijze geconfigureerd. Voor dit geld dus wel een i7 10th-gen. Ok, iets lagere kloksnelheid en geen touchbar.

  6. Vernieuwd magic keyboard betekent na jaren ellende gewoon terug naar het oude keyboard. Magic!!

  7. Je kunt nu ook uitbreiden tot 32GB RAM op de 13 inch, zie persbericht of configureer zelf in de online store

  8. @Niels: Ik zou niet voor de i7 gaan. Die is veel duurder dan de i5 en heeft nagenoeg dezelfde prestaties als de i5. De I5 is maar 50 euro duurder dan basis i3 processor. De i5 lijkt me de beste keuze

  9. @Niels: Apple heeft bewust ervoor gekozen om de air series niet te voorzien van een goede koeling. Als je hem uit elkaar haalt, zul je zien wat ik bedoel, dit uiteraard om de macbook pro series te onderscheiden in prijsverhouding van de air series. Voor webbrowsen, films, series, document typen is de air prima! Voor zwaardere taken waar je veel van je processor vergt, zul je merken dat die niet goed koelt en dus zal inkorten op de prestaties ervan. Dus ook daadwerkelijk aanzienlijk minder zal presteren dan een pro(pro koelt wel goed), omdat die heel warm wordt. Als die warm wordt, dan zijn je prestaties ook minder. Als je graag een air wilt, kies dan voor het instapmodel, wil je zware taken uitvoeren op je laptop, dan adviseer ik je voor de pro te kiezen. Veel succes!

  10. Duurdere modellen met 10e gen Intel: standaard 16Gb en uit te breiden tot 32Gb.

  11. @Niels: Ik zou dit ook willen doen, was het niet dat de koeling echt ondermaats is bij de hogere CPU’s. YouTube staat er vol mee, bij simpelweg chrome gebruiken staat hij al te blazen.

  12. Ik heb echt meer verwacht:
    Geen 14 inch
    Nog modellen met 2 usb c poorten en 8th gen processors

  13. Origineel geplaatst door Adje
    @Niels: ….Voor zwaardere taken waar je veel van je processor vergt, zul je merken dat die niet goed koelt en dus zal inkorten op de prestaties ervan.

    Dit is een aanname die nergens op is gebaseerd.
    Die paar Youtube video’s die zeggen dat de ventilator eerder aanslaat zegt verder weinig over prestaties.

  14. Ik had meer gehoopt over de hele lineup…..ja de 14 inch scherm had ik verwacht maar ik had ook verwacht dat de hele lineup 10th gen chips kregen en dat de instap de i5 zou zijn en het top model de i7 zou zijn met 6 cores om zichzelf meer te distantiëren van de MacBook Air zodat klanten meer specifiek kunnen kiezen……

  15. Origineel geplaatst door Adje
    @Niels: ….Voor zwaardere taken waar je veel van je processor vergt, zul je merken dat die niet goed koelt en dus zal inkorten op de prestaties ervan.

    Origineel geplaatst door ibookje

    Dit is een aanname die nergens op is gebaseerd.
    Die paar Youtube video’s die zeggen dat de ventilator eerder aanslaat zegt verder weinig over prestaties.

    Op zicht lijkt het mee te vallen qua prestatie terugval maar toch heeft Adje wel degelijk gelijk. Als ze de MacBook Air een knappe heatsink hadden geplaatst (waar zelfs in de air echt nog wel ruimte voor was geweest) dan had de i7 en i5 MacBook Air minstens net zo goed en misschien zelfs beter gepresteerd als de instap pro’s. Lijkt dus een hele bewuste keuze geweest om op deze manier de prestaties te knijpen op basis van thermische beperkingen. Nu zijn de testen niet echt eenduidig.

    Maar voor dagelijks licht tot gemiddeld werk is de MacBook Air een veel betere keuze. En het prijsverschil tussen i7 en i5 is niet zo heel groot hoor (50 euro). Heb dus voor de i7 gekozen al zal je misschien in de dagelijkse praktijk niet al te veel merken.

    Vind wel onbegrijpelijk dat Apple in de goedkopere modellen dan toch weer een 8e generatie processor stopt en trager geheugen. Eigenlijk als je de nieuwere chips en geheugen wilt dan begint de prijs niet bij 1499 maar dik 2100 euro. Keuze voor de MacBook Air is dan snel gemaakt. Gemiste kans Apple.

  16. Qua chips zou ik dan toch voor de nieuwe Air gaan en upgraden naar i5 van de 10e generatie en 16 GB Ram ipv de nieuwe Pro. Maar dat is persoonlijk.

  17. Ik wou voor de air gaan met specs 16gb en i5 en 256 Gb Voor 1499,- maar nu is er de pro. Deze kost met zelfde specs 1624,-. Dit zal mijn eerste MacBook worden en ga Windows vaarwel zeggen. Welke zal ik nemen? Iemand tips? De reden dat ik voor 16gb ram ga is puur voor toekomst. En meer geheugen kan je goedkoper maken door inde cloud te werken. Verder gebruikt ik hem niet zakelijk, gewoon huis, tuin, keuken dingen en mee op vakantie. Dus lijkt mij 256 Gb genoeg. Het beeld schijnt wel mooier zijn op de pro. Roept u maar

  18. Origineel geplaatst door Joost
    Ik wou voor de air gaan met specs 16gb en i5 en 256 Gb Voor 1499,- maar nu is er de pro. Deze kost met zelfde specs 1624,-. Dit zal mijn eerste MacBook worden en ga Windows vaarwel zeggen. Welke zal ik nemen? Iemand tips? De reden dat ik voor 16gb ram ga is puur voor toekomst. En meer geheugen kan je goedkoper maken door inde cloud te werken. Verder gebruikt ik hem niet zakelijk, gewoon huis, tuin, keuken dingen en mee op vakantie. Dus lijkt mij 256 Gb genoeg. Het beeld schijnt wel mooier zijn op de pro. Roept u maar

    Ik zit met precies hetzelfde, ik ga voor de Air. Heel veel verschil zit er niet in het scherm. Voor mij is vervangen van mijn 10 jaar oude MBP.

  19. Sorry maar nog steeds de zeer matige 720p camera vind ik echt een gemiste kans van Apple in een tijd waar de hele wereld zit te videobellen met zn werk/familie. Helemaal gezien hoe goede front camera er tegenwoordig in de iPhone 11 zit.

  20. Origineel geplaatst door Adje
    @Niels: Apple heeft bewust ervoor gekozen om de air series niet te voorzien van een goede koeling. Als je hem uit elkaar haalt, zul je zien wat ik bedoel, dit uiteraard om de macbook pro series te onderscheiden in prijsverhouding van de air series. Voor webbrowsen, films, series, document typen is de air prima! Voor zwaardere taken waar je veel van je processor vergt, zul je merken dat die niet goed koelt en dus zal inkorten op de prestaties ervan. Dus ook daadwerkelijk aanzienlijk minder zal presteren dan een pro(pro koelt wel goed), omdat die heel warm wordt. Als die warm wordt, dan zijn je prestaties ook minder. Als je graag een air wilt, kies dan voor het instapmodel, wil je zware taken uitvoeren op je laptop, dan adviseer ik je voor de pro te kiezen. Veel succes!

    Dank je. 90% zal huis tuin en keuken gebruik zijn. 10% hobby matig foto en video-editten. Zwaarder zal de laptop niet gebruikt gaan worden. Alles nog maar eens afwegen. Of maar weer wachten op de arm-chips…

  21. @Maarten: Klopt daarom is de 13” zo mooi. De 15/16” is “pro” territorium

  22. Ik ben me aan het oriënteren op mijn eerste MacBook en twijfelde over de Air totdat en de aankondiging van dit model kwam. Nu ik alle specificaties zie en naast elkaar zet vraag ik me af of ik niet beter voor de instap (i3) Mac Mini 2020 kan kiezen. Ik ben maar een lichte gebruiker (email, tekstverwerking en spreadsheets) en zal altijd op een vaste plek (= thuis) werken. Daarnaast heb ik al een goede grote monitor en een Magic Keyboard+Trackpad. In plaats van het aansluiten van een MacBook op deze opstelling lijkt een Mac Mini nu een betere keuze. Of zie ik iets over het hoofd?

  23. @Niels: zoek maar op: thermal throttling
    De air kan door slechte koeling niet dezelfde kracht geven als een pro.

  24. @Nick: Als je zeker weet dat je m altijd aan een bureau zal gebruiken, zou ik voor de Mac mini gaan. Denk er wel goed over na of je niet toch af en toe je pc mee wil nemen of op de bank wil gebruiken. Ik heb ooit een iMac gekocht. Deze heb ik toch snel weer ingewisseld voor een MacBook Air, omdat ik m toch niet altijd op dezelfde plek wilde gebruiken.

  25. Ik heb zelf voor de air gekozen, er zijn een paar dingen die wel interessant zijn op de pro, maar na mijn inzien veel te weinig voor het prijsverschil. Over koelingen van de air heb ik ook zeker niets op aan te merken, zelfs als ik buiten in het zonnetje zit met de air op mijn schoot werkt de Mac zoals hij het altijd doet. Voor de mensen die twijfelen over de aanschaf, kies gewoon de air, zowel als voor privé en bedrijfsmatig gebruik heel oké.
    Op 1 eerdere opmerking gesproken die ik wel zag langs komen ben ik het wel eens…… de webcam “camera” blijft in de pro en de air zeer slecht met de kwaliteit.

  26. Teleurstellend dat ze niet toekomstgericht zijn door in hun Macs nog nietWiFi 6 (802.11AX) ondersteuning biedt.
    Meeste mensen kopen een Mac vanwege duurzaamheid. Uiteraard zal apparaat over enkele jaren nog prima werken, maar WiFi 6 is wel de nieuwe standaard en gemis als het nog niet ondersteund wordt.

    De nieuwe iPad Pro, iPhone 11 (Pro) en iPhone SE

    Reden voor mij om nu niet tot aanschaf van een MacBook over te gaan.

  27. Origineel geplaatst door Niels
    Zonde dat ze niet naar 14 inch zijn gegaan! Dat zou echt een mooie stap zijn tov de Air. Vanaf prijs in NL blijft trouwens 1499,-

    Origineel geplaatst door Niels
    Kan iemand mij uitleggen waarom ik niet voor de volgende setup zou gaan:
    MacBook Air:
    Retina-display met True Tone
    1,2‑GHz quad‑core Intel Core i7-processor van de 10e generatie, Turbo Boost tot 3,8 GHz
    16 GB 3733‑MHz LPDDR4X-geheugen
    256 GB SSD‑opslag
    Intel Iris Plus Graphics
    Magic Keyboard met achtergrondverlichting – Nederlands
    Touch ID
    Force Touch-trackpad
    Twee Thunderbolt 3‑poorten
    1579,- euro op deze wijze geconfigureerd. Voor dit geld dus wel een i7 10th-gen. Ok, iets lagere kloksnelheid en geen touchbar.

    Ik had deze optie ook genomen maar die is weer retour. Bij een simpel youtube filmpje of een lichte taak gaan de fans blazen. eerst lijkt dat wel oké maar is uiteindelijk storend.
    verder fantastisch geluid waar je niemand over hoort. Lijkt wel dolby surround uit een kleine laptop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.