Reacties voor: Apple erkent probleem met instapmodel 13-inch MacBook Pro

Laptop gaat plotseling uit
Het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro 2019 kan plotseling uitvallen. In een supportdocument legt Apple uit welke stappen je moet nemen als dit onverwacht gebeurt. Het nieuwe model met twee Thunderbolt 3-poorten verscheen afgelopen juli.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik heb de 2019 Macbook Pro 13” met touchbar. Komt dat probleem ook bij de touchbar versie voor? Ik zelf heb er iig geen last van, maar zou graag willen weten of ik hier in de toekomst zorgen om moet maken.

  2. Dan maar wachten op de volgende.. komt patch voor zodat de accu niet meer 100% geladen kan worden (maar op je scherm zie je 100% teken..)

  3. Ik heb dit model en heb hier dus ook last van. Het lijkt erop dat het batterijpercentage in macOS niet overeenkomt met de daadwerkelijke lading van de batterij.

    Ik kan dus rustig twee uur lang 100% hebben, na een reboot blijft daar dan (bijv.) 75% nog van over. Laptop is deze week opgehaald bij de Apple Store in Amsterdam. Ze zijn ervan op de hoogte, maar volgens hun is een update van de firmware van de batterij voldoende. Bij mij lost dat het probleem niet op. Want ik heb er nog steeds last van.

    Het uitvallen van laptops merk je waarschijnlijk als je voor langere tijd op de batterij aan het werken bent. Als je vaak bij een stopcontact te vinden bent, dan merk je het gewoon niet.

  4. Heb 2 weken geleden de instapper gekocht en ja….die viel direct spontaan uit bij gebuik van alleen de accu. Inderdaad bij 100% lading. Opstarten lukte dan alleen wanneer ik de Macbook op het lichtnet aansloot. Nadat mij dit meerdere keren was overkomen heb ik Apple Support gebeld. Die erkende dit helaas nog niet en keken met mij mee naar vooral de SSD. Heb hem snel omgeruild voor een nieuwe en heb dit probleem niet meer. Wat ik nu regelmatig heb is dat de MacBook niet meer aanspringt vanuit de slaapstand. Met Apple Watch aanzetten lukt niet en ook touch ID werkt niet. Ik moet dan de aan/uit knop lang ingedrukt houden en opnieuw opstarten. Helaas werkt het allemaal niet feilloos en denk er zelfs aan ook deze Macbook in te leveren. Nu ik dit weet twijfel ik of ik het weer moet proberen..l..misschien beter doorsparen voor de nieuwe 16 inch.

  5. Wilde net misschien deze MacBook kopen en dan lees ik weer over deze problemen.
    Ligt misschien aan mij, maar het lijkt wel of ze steeds maar weer geen goeie MacBook kunnen afleveren, mag je toch wel verwachten voor de prijs waarvoor ze verkocht worden. Ik wacht nog even denk ik.

  6. 2 maanden geleden zo’n MacBook gekocht en het eerste exemplaar had dit probleem. Maar mediamarkt deed niet moeilijk en kreeg een nieuwe mee en deze heeft het niet.

    Was ook zo vreemd: batterij bijna 100% procent, dan kreeg je een melding dat de batterij bijna leeg was en vervolgens viel de MacBook uit. Als ik hem aan de lader deed dan start de MacBook wel op zodra je de lader eraf haalde viel ie meteen weer uit. Paar keer gehad de 1e dag dat ik hem had.

    Voor de rest: super MacBook !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.