Reacties voor: ‘Zo ziet de 12-inch MacBook Air eruit’

Renderings van 9to5Mac laten zien hoe de MacBook Air 12-inch er vermoedelijk uit gaat zien. Dat allemaal op basis van bronnen.
Lees het complete artikel → ‘Zo ziet de 12-inch MacBook Air eruit’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Retina????

  2. Wat een lelijk ding zeg… Wie zit eigenlijk nou te wachten op een nog dunnere MBA zonder enige connectiviteit? Als ze in een 13 inch MBA een retina display gestopt hadden met wat krachtigere processor zou het toch iets handiger geweest zijn?

  3. Dit is zo niet waar, wacht maar af.

  4. Om een voorbeeld te noemen: het lettertype is al fout.

  5. Origineel geplaatst door Robin
    Om een voorbeeld te noemen: het lettertype is al fout.

    Nu zie ik ook ‘Command’, was dat niet altijd Comand ofzo? Ik weet dat het correct Engelse woord command is, maar hoe zit dat?

  6. Origineel geplaatst door Ger
    Nu zie ik ook ‘Command’, was dat niet altijd Comand ofzo? Ik weet dat het correct Engelse woord command is, maar hoe zit dat?

    Nee hoor, het is altijd al command geweest (: allesinds op alle macs die tot nu toe gehad heb was het zo…

  7. @Ger: Denk je misschien aan cmd ⌘? Dat is de afkorting die op de Command-toetsen gebruikt wordt. ‘Comand’ is het nooit geweest.

  8. @Bubbly: Op toetsenborden met een Amerikaanse indeling staat het volledig uitgeschreven.

  9. Doe er maar een dikke accu in. Week werken op één lading zou heerlijk zijn. Hoeft ie wat mij betreft echt niet dunner.

  10. @Robin: Je hebt het artikel niet gelezen he?! Jammer, zou je eens moeten proberen voordat je reageert… Of je bent te dom om te begrijpen wat ze bedoelen met ‘rendering.’ Ik geloof in ieder geval zeker dat dit een toekomst zal zijn voor de Air serie. Je ziet tot nu toe al hoeveel er uit de apparaten gesloopt is om ze dunner te maken, dit is volgens mij een logische volgende stap voor Apple, behalve voor de Macbook Pro’s lijkt me zo.

  11. Die aan en uitknop doe die daar maar niet..

  12. @Meneer Aart: LOL

    idd beetje erg tricky, precies daar waar je blindelings de ESCape verwacht!

  13. Die rondingen maken hem wel erg lelijk, blijkbaar hebben de ontwerpers bij Apple geen ideeën meer en maken ze alles “rond”.

    En Apple, haal die power knop eens weg op de huidige plek bij de MBA, genoeg mensen die per ongeluk hun MBA uit hebben gezet erdoor.

    En aansluitingen ook weg? Pff als je een iPhone hebt gaat het nog, maar zo wordt je letterlijk om iOS te hebben, want met Android, Windows Phone of zelfs een externe harde schijf of een USB stick kom je niet ver dan, zo veel is de capaciteit ook weer niet, vervangen kan niet en eentje met een 256gb ssd of 512gb is ook niet bepaald een beetje duurder (zeg maar fors) dus een externe schijf is wel zo handig.

    Stom bezig Apple, nu is het gewoon een iPad met een toetsenbord en groter scherm.

  14. Lijkt me niet dat er alleen één USB aansluiting op zit. Wat als je wil laden en wen USB stick wilt gebruiken. Ik wil ook de Macsafe niet kwijt, is juist er veilig als je tegen het snoer aanschopt.

  15. Ik zou op dit moment de nieuwe MBP met zijn retina-scherm verkiezen boven de 13″ MBA. Slechts iets zwaarder / groter dan de MBA, maar veel meer waar voor je geld.

    Logisch dus, dat Apple de nieuwe MBA anders positioneert. De nieuwe generatie MBP is de oude generatie zo dicht genaderd (qua afmetingen en gewicht) dat de MBA (zeker de 13″) niet voldoende onderscheidend meer is.

    Als de renders kloppen, focust Apple met de nieuwe MBA op afmetingen en gewicht. Dat zagen we eerder al bij de iPhone 6 en iPad Air 2. Niet vreemd dat je dan concessies moet doen t.a.v. toetsenbord en aansluitingen. Prima toch, dan valt er weer iets te kiezen!?

    De keuze voor 12″ lijkt me logisch. Kleiner, maar niet zo klein als de (minder goed verkopende) huidige 11″ MBA. En toch weer net een stukje groter dan de iPad Air.

    Ben wel benieuwd wat een kleiner ontwerp en retinascherm doet met de accuduur: een killer feature op de huidige MBA. Zou de Broadwell – generatie echt zo zuinig met energie omspringen dat we nog steeds 10 tot 12 uur op 1 acculading halen? Ik moet het nog zien.

    Tja, en hoe gaat Apple reageren op vragen over connectiviteit? Ik zie een aantal scenario’s voor me:
    – de nuchtere techneut: 1 usb-poort is nog altijd 1 usb-poort meer dan de iPad heeft;
    – de verkoper: koop onze slimme adapter er dan gewoon los bij;
    – klant voorop: wij denken met u mee en hebben extra connectiviteit in de power-adapter gestopt;
    – de innovator: hoezo connectiviteit, welkom in de nieuwe wereld waarin alles (incl. opladen?) draadloos werkt!

    Ander puntje: de nieuwe MBA of een iPad met los toetsenbord? Lijkt me duidelijk dat deze nieuwe MBA dan veruit de favoriet is, behalve voor mensen die helemaal verknocht zijn aan iOS en/of minder geld willen besteden.

  16. Wat een gezeur over die mac als je hem zo slecht vind zoek hem dan niet op. En als je er toch 1 wilt die nog alle ‘oude’ functies heeft koop je toch de andere versies. Apple staat zo goed als boven aan met het ontwikkelen/maken van nieuwe dingen dus ergens doen ze toch iets goed. Blijkbaar staan jullie niet open voor veranderingen/ontwikkelingen dus hou dat gezeur lekker voor jezelf voortaan…

  17. “Stom”, “dom”, “gezeur” …
    Wat reaguren we weer lekker, hè?

    Beetje meer respect voor een andere visie dan jouw eigen ‘enig juiste’ zou je sieren, zeker op een dag als vandaag :’-(

    Enne … wie de schoen past …

    @Veronica: Ai, de teleurstelling dat Apple niet meer is wat het ooit geweest is zit wel erg diep en zit je tegelijkertijd wel erg hoog.

    Maar sommige teleurstellingen moet je niet mee rond blijven lopen, maar kun je beter met iemand delen.

    O wacht ‘s ff, maar dat is precies wat je aan het doen bent, goed bezig! 😉

    @Ger: @Veronica: NB ‘t zijn maar renderings, geruchten aannames en hearsay… beetje vroeg om nu al je eindoordeel klaar te hebben 🙂

    Origineel geplaatst door Veronica: …
    En aansluitingen ook weg?

    zelfs een externe harde schijf of een USB stick kom je niet ver dan

    Volgens die geruchten krijgt hij juist een standaard USB3.1 type C connector. Die is helaas niet backwards compatibel met de micro USB OTG adapter die je nu toch ook al nodig hebt om een Android of Windows tablet (of sommige smartphones) op een normale USB kabel, schijf of stick aan te kunnen sluiten. Maar er zullen ook hiervoor vast wel adapters of kabels komen, en die hoeven iig dan niet meer (duur) Apple gecertificeerd te zijn. Want Apple gaat dus (volgens deze geruchten) juist van proprietary Apple naar open standaard aansluitingen, daarmee ook de deur openend voor kabels en accessoires van derden waarvoor géén Apple certificering nodig is.

    USB3.1 kan ook hogere voedingsstromen aan, zodat je waarschijnlijk makkelijker een standaard USB 3.1 HUB zou kunnen gebruiken zonder zo’n onhandig grote extra externe netvoedingsadapter. Dus één enkele aansluiting kan ruim genoeg zijn voor zo’n HUB en/of universele dock, wat juist voor een ultrabook als de Air een groot voordeel is boven steeds allemaal afzonderlijke losse kabels aan/afkoppelen.

    Nu hebben veel snelle draagbare externe harde schijven weliswaar nog de voorloper (type B) van die aansluiting, maar te verwachten valt dat die ook door type C opgevolgd gaan worden. Dan kun je met nieuwe standaard USB kabels allerlei standaard USB apparatuur aansluiten! Zover is de iPad nog niet … misschien uitgezonderd de aanstaande plus/pro uit die andere geruchten ???

    Exit thunderbolt, magsafe en (wie weet ook nog eens) lightning. Ik zeg: doen 🙂

    Sowieso is voor externe opslag USB (of wat voor kabel dan ook) trouwens op zijn retour dankzij (personal) clouds en NAS oplossingen, waarvan sommige zeer draagbaar. Kijk alleen maar eens in dit iCulture artikel. En voor Mac/iPhone/iPad synchronisatie heb je ook al geen draadje meer nodig. Als Android en Windoos nog niet zover zijn kan je dat Apple niet verwijten 😉

    Nu nog draadloos opladen toevoegen als gerucht/feature en alle kabels kunnen naar waar ze thuishoren: in het museum. Voor rijke Apple fanboys&girls met ‘rumorware’ tenminste 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.