Reacties voor: ‘1080p Apple TV voor zelfde prijs als huidige versie’

De nieuwe Apple TV gaat evenveel kosten als de huidige versie van het apparaat. Dat zegt een anonieme bron tegen 9to5mac. Het apparaat zou een snellere processor krijgen en Full HD (1080p) gaan ondersteunen.
Elger van der Wel -

Reacties: 44 reacties

  1. Kijk, da’s tenminste (voor Apple) een gunstige omrekening van de koers! Het kost 99 dollar, officieel dus ongeveer € 75 euri, maar we verkopen m in Nederland voor € 119. Ach da’s maar € 44,– duurder, slechts 100 guldens…..

  2. tja en dan de vraag, wanneer in nederland beschikbaar?

  3. Vergeef me m’n gebrek aan gedane huiswerk, maar kan ik Apple TV gebruiken om (draadloos) alle videobestanden vanaf m’n MacBook Pro af te spelen op mijn tv of werkt dat alleen met bestanden vanuit iTunes?

  4. Raar dat de nederlandse versie in euro’s duurder is dan in dollars…

    Een app voor bijvoorbeeld $0,99 is in nederland €0,79. Zou je dan bij $99 geen nederlandse prijs van €79 moeten verwachten?

  5. Origineel geplaatst door Peter
    Raar dat de nederlandse versie in euro’s duurder is dan in dollars…Een app voor bijvoorbeeld $0,99 is in nederland €0,79. Zou je dan bij $99 geen nederlandse prijs van €79 moeten verwachten?

    Prijzen in de VS zijn altijd zonder BTW. En wellicht zit er in Nederland op een app minder BTW dan op een elektronisch apparaat?

  6. Hoop dat hij ook snel te koop is in NL! Wil hem eigenlijk mijn moeder op de 17e voor dr verjaardag geven… =]

  7. Jammer. Onze oude tv is net overleden. Had graag een mooie Apple lcd tv neergezet, maar dat worst dan dus iets anders

  8. Nou, zullen we de nieuwe Apple TV dan maar de Apple TV HD noemen?

  9. Ik denk dat als er een nieuwe appletv setupbox komt, dat er ook games op gespeeld kunnen worden 🙂

  10. Veel bijzonder zal het niet zijn vergelijk het als ipad 2 en ipad 3. Just hardware upgrade zelfde design etc.. En ja zelfde prijs lijkt wel me vrij logisch want zo gaat het met alle produkten van Apple..

  11. @Peter:

    Was dat maar zo. In Amerika komt er VAT bij en ook nog vaak “local TAX”. Daarbij komen nog transportkosten en invoerrechten als een product fysiek in bijv. NL wordt ingevoerd.

  12. Origineel geplaatst door smily
    Veel bijzonder zal het niet zijn vergelijk het als ipad 2 en ipad 3. Just hardware upgrade zelfde design etc.. En ja zelfde prijs lijkt wel me vrij logisch want zo gaat het met alle produkten van Apple..

    Lol dus jij hebt liever een compleet nieuw design en geen upgrade h/w matig??

    Juist hardwarematige upgrades zijn toch bijzonder en daar heb je wat aan? waarom is er toch elke keer dat gezeur over het design, ti’s toch mooi en goed, waarom veranderen? het beeldscherm sla je van achterover, dat doet mij persoonlijk veel meer als een andere kleur of andere vorm (et blijft een tablet dus wat kan er nou eenmaal anders?)

  13. Origineel geplaatst door Joerie
    Nou, zullen we de nieuwe Apple TV dan maar de Apple TV HD noemen?

    Hehe, good point 😉 zou wel eens kunnen!

  14. @Mark: Deels wel mee eens, kijk maar naar bijvoorbeeld de iMac. deze is ook al een aantal jaar hetzelfde. niks mis mee verder! ik denk dat de appleTV ook wel een beetje in dat straatje past. en niet zozeer in de iphone/ipad straat (ondanks dat ze alle 3 iOS draaien)

    Wat je toch wel merkt is dat de leek al eerder geneigd is om op design en uiterlijke features te kopen, dan op functionaliteit, en deze mensen laten dan bijvoorbeeld ook al gauw een 4S liggen met als motivatie dat hij “hetzelfde is”.

  15. Origineel geplaatst door ZeroMinded
    Ik denk dat als er een nieuwe appletv setupbox komt, dat er ook games op gespeeld kunnen worden

    Dat zou wel ver zijn idd

  16. @M@rtin:

    100 guldens? Je moet na 10 jaar Euro echt stoppen met omrekenen…In die tijd kocht je 2 cd’s voor 80 gulden. Dat kost je via iTunes nu slechts 40 gulden (2xEUR9)Door Apple/iTunes bespaar je dus zo 40 gulden.

  17. Origineel geplaatst door Bastianus XVI
    Vergeef me m’n gebrek aan gedane huiswerk, maar kan ik Apple TV gebruiken om (draadloos) alle videobestanden vanaf m’n MacBook Pro af te spelen op mijn tv of werkt dat alleen met bestanden vanuit iTunes?

    de vraag over alle bestanden interesseert mij ook wel. Sorry, ook nog niet ingelezen……

  18. Heb gister nog snel mijn nieuwe Apple tv aangeschaft. Met jailbreak en xbmc gewoon full HD draadloos streamen vanaf mijn server zonder problemen. Voordat apple tv 3 dan weer te jailbrake is…. Geen zin om op te wachten.

  19. +1

    Origineel geplaatst door Flieps
    @M@rtin: 100 guldens? Je moet na 10 jaar Euro echt stoppen met omrekenen…In die tijd kocht je 2 cd’s voor 80 gulden. Dat kost je via iTunes nu slechts 40 gulden (2xEUR9)Door Apple/iTunes bespaar je dus zo 40 gulden.

  20. Denk niet dat hij apple tv HD gaat heten, want de vorige was toch ook al HD, 720P is toch gewoon HD.
    Dus volgens mij wordt het atv3

  21. Dollar.Euro is al zo veel over gezegd, dat is gewoon gelul.
    Importheffingen,BTW, alles maakt zo’n ding hier duurder dan in Amerika.

  22. Voor de zelfde prijs lijkt me logisch, dat doet Apple namelijk altijd met nieuwe producten.. Ipad 2 kost ook het zelfde als de 1 en waarschijnlijk dus ook de 3

  23. @Bastianus XVI: Niet zonder hulpmiddelen (bv. Air Video) of Jailbreak, maar het zit er aan te komen (Mountain Lion)

  24. )

    Origineel geplaatst door Bastianus XVI
    Vergeef me m’n gebrek aan gedane huiswerk, maar kan ik Apple TV gebruiken om (draadloos) alle videobestanden vanaf m’n MacBook Pro af te spelen op mijn tv of werkt dat alleen met bestanden vanuit iTunes?

    Niet zonder hulpmiddelen (bv. Air Video) of Jailbreak, maar het zit er aan te komen (Mountain Lion

  25. Origineel geplaatst door M@rtin
    Kijk, da’s tenminste (voor Apple) een gunstige omrekening van de koers! Het kost 99 dollar, officieel dus ongeveer € 75 euri, maar we verkopen m in Nederland voor € 119. Ach da’s maar € 44,– duurder, slechts 100 guldens…..

    …, slechts 100.000,- Italiaanse Lires, dat is dus wel $ 70,- duurder!!!

  26. Origineel geplaatst door Bastianus XVI
    Vergeef me m’n gebrek aan gedane huiswerk, maar kan ik Apple TV gebruiken om (draadloos) alle videobestanden vanaf m’n MacBook Pro af te spelen op mijn tv of werkt dat alleen met bestanden vanuit iTunes?

    Als je ATV2 jailbreakt, dan is het mogelijk om alle videobestanden draadloos vanaf je MBP of externe HD af te spelen.

    Kijk ook eens hier op het forum https://forum.iculture.nl/f134/apple-tv/f136/apple-tv-2e-generatie/

  27. Zit echt te twijfelen of ik mijn mac mini dan weg doe en de nieuwe Apple TV wil als hij wel 1080 aan kan. Maar ook ik, net als hierboven een aantal, wil dan wel weten of ik mijn (illegaal?) gedownloade films kan bekijken.. Anders gaat het hele verhaal niet door natuurlijk.

  28. Origineel geplaatst door Rob
    Zit echt te twijfelen of ik mijn mac mini dan weg doe en de nieuwe Apple TV wil als hij wel 1080 aan kan. Maar ook ik, net als hierboven een aantal, wil dan wel weten of ik mijn (illegaal?) gedownloade films kan bekijken.. Anders gaat het hele verhaal niet door natuurlijk.

    ten 1ste is illegaal Downloaden van muziek of film materiaal in nederland niet aan de orde 😉

    dat terzeide is het sowieso mogelijk om je niet via itunes verkregen materiaal af te spelen op een apple-tv. echter moet je vaak tools gaan gebruiken zoals handbrake om je videomateriaal geschikt te maken voor itunes (je kunt ze pas afspelen als ze in itunes staan).
    je kan dan ook filmhoezen en informatie toevoegen zodat het geheel er uitziet alsof het uit de applestore komt!

    alleen kost dit veel werk (is wel te automatiseren) en tijd.

  29. @ZeroMinded; Thx, daar kan ik wat mee. Maar die bestanden staan nu ergens anders (externe HD), dat blijft zo? Of kan ik alleen vanaf mijn Mac streamen? Apple TV heeft toch geen opslagruimte?

  30. Origineel geplaatst door Rob
    @ZeroMinded; Thx, daar kan ik wat mee. Maar die bestanden staan nu ergens anders (externe HD), dat blijft zo? Of kan ik alleen vanaf mijn Mac streamen? Apple TV heeft toch geen opslagruimte?

    Dat hangt er van af hoe jij op dit moment iTunes in hebt gesteld, je kan kiezen dat het videomateriaal op de plaats blijft staan waar jij het wilt hebben, of dat alles naar de itunes folder gekopieerd word.

    in beide gevallen zal de film gestreamed worden naar de appletv, je kan dus niks opslaan op de appletv en zal altijd een pc/mac met itunes nodig hebben, of een ipad/iphone/ipodtouch om je content vanaf te streamen!

    er is natuurlijk ook nog voor je muziek een icloud feature.. maar ik zou als ik jou was gewoon even zoeken op internet naar wat meer info.

    keywords: convert movie to itunes for appletv
    of deze link met gratis uitleg en gratis software om je doel te bereiken 😉
    http://mac.appstorm.net/how-to/video-how-to/step-by-step-guide-for-importing-a-dvd-to-itunes/

  31. Ja klink goed hoor maar voor de echte kenners kan dat dus niet. Apple TV 2G had ook HD maar alleen 720p HD en niet Full HD 1080p dus die had al HD en de 1ste Generatie Apple TV kun je met een Broadcom GPU chip ook naar 1080p krijgen. Dus alle Apple TV’s zijn HD.

    Origineel geplaatst door YLA G
    Origineel geplaatst door JoerieNou, zullen we de nieuwe Apple TV dan maar de Apple TV HD noemen?Hehe, good point zou wel eens kunnen!

  32. Is het niet mogelijk om hem in Amerika te bestellen voor $99 en bezorgt in nl?

  33. @ Rayn, Nee niet via Apple zelf. Je zult een kennis moeten hebben in Amerika die het je als Cadeau opstuurt anders moet je bij de Grens alsnog de BTW betalen.

  34. @Arthur Meijerink:
    Tja, wat je Full HD noemt. Een 1080p videobestand naar je ATV2 streamen is idd geen probleem met Plex, XBMC of de Media Player van Firecore, maar helaas krijg je het niet in 1080p op je TV getoverd. De Apple TV 2 spuugt namelijk gewoon maximaal 720p uit, meer niet. En da’s wel effe jammer als je een flinke TV hebt staan!

  35. Apple TV is wel grappig maar zolang je niet rechstreeks vanaf een NAS kan streamen is het niet de moeite.

  36. Hmmm..Wat raden jullie mij aan? Ik werd net gebeld door iCentre dat mijn Apple tv 2 binnen is..Vroeg hem nog naar de mogelijke nieuwe, maar personeel komt dat niet te horen…

    Ik ga hem eerst gebruiken voor filmpjes via Itunes etc (handbrake al geïnstalleerd)..Later via airplay dmv mountain Lion…Enige verschil is dus HD? En wanneer is dan 3 leverbaar he? (p.s 720p kijkt ook al lekker hoor, sport1 zendt hiermee uit)

  37. @pdavie: wacht 1 dag zodat je weet wat t verschil is, en maak dan je keuze

  38. Origineel geplaatst door Arthur Meijerink
    Heb gister nog snel mijn nieuwe Apple tv aangeschaft. Met jailbreak en xbmc gewoon full HD draadloos streamen vanaf mijn server zonder problemen. Voordat apple tv 3 dan weer te jailbrake is…. Geen zin om op te wachten.

    Nee dat klopt niet. ATV2 doet geen full HD output.
    Kat in de zak dus 🙂

  39. Origineel geplaatst door pdavie
    Hmmm..Wat raden jullie mij aan? Ik werd net gebeld door iCentre dat mijn Apple tv 2 binnen is..Vroeg hem nog naar de mogelijke nieuwe, maar personeel komt dat niet te horen…Ik ga hem eerst gebruiken voor filmpjes via Itunes etc (handbrake al geïnstalleerd)..Later via airplay dmv mountain Lion…Enige verschil is dus HD? En wanneer is dan 3 leverbaar he? (p.s 720p kijkt ook al lekker hoor, sport1 zendt hiermee uit)

    Nu nog een een ATV2 kopen is het stomste wat je kan doen. Morgen is er een nieuwere, betere en even dure versie.

  40. ik heb in Amerika anders gewoon $99,- betaald inclusief taxes ….

  41. Taxes verschillen per staat, je hebt dus staten waar je op elektronica geen tax betaald. Zie topics over bijv Amerikaanse iTunes account aanmaken.

  42. @Flieps: Uhm ik kocht de cd’s voor 25 gulden bij MegaPool en dat was in een tijd dat cd’s goedkoper zouden worden, maar daar is weinig van terecht gekomen. En een gedownload mp3-tje gelijk stellen aan een fysieke cd gaat mij te ver. Goedkoper is het mijn inziens niet geworden.

  43. @v8x..Idd..Je hebt gelijk ook nog..Laat ze die ATV2 maar mooi houden..Ik reserveer de 3 wel gelijk morgen…

  44. Ik ben er nog niet zo zeker van dat het 119 euro wordt. De ‘oude’ staat nu op de online apple Store voor 89 euro. Hoewel, ik kijk net op de UK Apple Store en daat is ‘ie 99 pond, dus 119 euro..

    Ben benieuwd of we in NL weer een half jaar moeten wachten op de nieuwe Apple TV, staat namelijk nog niet op de online Apple Store in NL..

    Origineel geplaatst door Rayn
    Is het niet mogelijk om hem in Amerika te bestellen voor $99 en bezorgt in nl?

    Dat is vast mogelijk, maar hou rekening met 30 euro verzendkosten..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.