Reacties voor: Opinie: 10 redenen waarom ik mijn Apple Watch nog dagelijks draag

OPINIE - Na een jaar gebruik ik de Apple Watch nog steeds, maar heel anders dan ik aanvankelijk had gedacht. Dit is mijn top 10 van de meest handige functies, die ik dagelijks gebruik.

Reacties: 33 reacties

  1. En nu ook graag een artikel waarom de AW niet wordt gekocht 😉

  2. Ik gebruik ook veelvuldig de muziek snelle blik bij het luisteren op de iPhone.

  3. Bij mij ligt ie al een half jaar op m’n nachtkastje….! Fitness trackers werken niet heel zuiver, whatsapp slecht te beantwoorden, trage apps… Al met al geen aanvulling op m’n iPhone!

  4. Mijn redenen waarom ik niet meer zonder zou willen:

    – Stille notificaties; geen gejengel of gebuzz en niemand die het merkt. Een simpel tapje op mn pols. Dat geeft rust.
    – Timers zetten. Voor de simpelste dingen zet ik een timer; voor mn pauze, voor het koken, voor de hoeveelheid tijd die ik ergens aan wil besteden of de tijd tot ik weg moet gaan. Dat geeft ook rust; ik hoef niet meer op de tijd te letten.
    – Workouts bijhouden; tijdens het fietsen zie ik m’n snelheid en afstand en achteraf de intensiteit van de workout.
    – Snel reageren op notificaties met korte antwoorden dmv Siri of snelle reacties.
    – Snel de weersverwachting voor vandaag checken om te kijken wat voor kleding ik aantrek.
    – Als iemand belt kort opnemen en het snel afwikellen of zelf iemand bellen met een korte vraag. Daar pak ik mn telefoon niet meer voor.
    – Muziek bedienen die op mn Airplay boksen speelt.
    – Snel een liedje shazammen
    – iPhone zoeken, dagelijks, ik zoek simpelweg niet meer.
    – Navigeren in de auto. De tikjes op de pols vlak voor je afslag zijn ideaal.
    – Snel wachtwoorden checken voor enkele accounts die ik niet dagelijks gebruik met 1 Password
    – Wekker per Siri
    – Apple TV bedienen

  5. Leuk artikel!

  6. En over twintig jaar heb je polskanker. Kijk eens naar volgend gastcollege. Hoewel er nog niet genoeg onderzoek naar gedaan is, is er zeker een verband tussen kanker en radiostraling. Iets de hele dag op je pols hebben wat straalt lijkt me in dat licht niet heel gezond.

  7. Ik snap tot op heden niet waarom mensen zo afknappen op de AW en zijn prijs. Waarom ik dit zeg is omdat het ook een mode accessoire is. Voor een mooi analoog horloge van een mooi merk ben je vaak meer kwijt. Ik ben blij met mn watch als horloge. De functies zijn voor mij een extra. Het is alsof je een nieuw horloge koopt die ook nog eens een verlengstuk van je telefoon is. Indien dit iets is wat je niet wilt.. Dan koop je hem niet toch? Maar om dat te blijven zaniken over hoe duur het apparaat is vind ik dan sinpelweg de rotte plek in een appel zoeken(pun intended)

  8. Leuk artikel. Ik gebruik dagelijks een Pebble. Vooral voor notificaties en het snel zien van de tijd en het wegdrukken of opnemen van telefoontjes. Het lijkt er op dat die drie functies eigenlijk de enige functies zijn die veel worden gebruikt op de Apple Watch. Leuk om te lezen waar je het nog neer voor gebruikt.

    Er zijn voor mij drie reden waarom ik mijn Pebble wil vervangen voor een Apple Watch.
    1. Het biedt dezelfde functies op een slimmere manier
    2. Siri ondersteuning, voornamelijk voor mijn Philips Hue verlichting.
    3. Geocaching. Ik Geocache regelmatig en sinds de nieuwe app is er al een verbetering dat ik de telefoon niet de hele tijd meer in mijn handen hoef te houden omdat ik een notificatie krijg als ik in de buurt ben, maar volgens mij bevat de Watch-functionaliteit van de Geocaching-app echt alles wat ik nodig heb.

    Wat mij er echter van weerhoud mijn Pebble te vervangen voor een Apple Watch
    1. Ik ben er helemaal aan gewend dat ik mijn Pebble maar 2x per week hoef op te laden. Vooral in het weekend is het voor mij lastig om ‘s nachts meerdere apparaten op te laden. Ik ben dan vaak niet thuis en wil niet een bos aan kabels meenemen om meerdere apparaten te moeten opladen. Er zijn allemaal oplossingen te verzinnen, maar dat wil ik niet. De batterij gaat wat mij betreft gewoon niet lang genoeg mee. 4 dagen is wat mij betreft het minimum.
    2. Ik heb vaak gelezen dat de Apple Watch erg traag is. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen. Ik wil niet hoeven wachten op een apparaat. Ik vind het eigenlijk een schande dat Apple in deze tijd een product uitbrengt dat niet snel genoeg is.
    3. Het ontbreken van een mat scherm. Wat mij betreft een grote designfout. Mijn horloge moet altijd af te lezen zijn. Als het donker is, als de zon er op schijnt en in de stromende regen. Dat gaat nu niet.
    4. De prijs. Een smartwatch is voor mij een accessoire. Het is leuk om te hebben, maar niet noodzakelijk. Ik mis een smartwatch wel als deze niet om m’n pols zit, maar zolang ik een ander apparaat nodig heb om het goed te laten functioneren, vind ik het de huidige prijs zeker niet waard.

  9. Wooww Gonny, jij hebt heel erg veel apps!

  10. Net de redenen dat ik die van mij ook nog dagelijks draag. Alleen tijdens watersportvakantie thuisgelaten.

    Met verschillende bandjes en watchfaces ben ik na bijna een jaar prima tevreden. Al wacht ik op de echte native apps..

  11. Ja, je zal eens niet enthousiast zijn over een Apple-product, Gonny. Ik begrijp dat je een Apple-blogger bent, maar ondanks dat Apple een groot marktaandeel in smartwatches heeft, is die AW natuurlijk een ding van niks.

  12. Herkenbare redenen 🙂

  13. Belachelijk veel apps geïnstalleerd op de Apple Watch. Ja dat overkomt velen. Wanneer ze niet stilstaan bij wat de Watch is of moet zijn voor je. Eerst denken dan doen. Je hebt al een iMac, een MacBook, een iPad en een iPhone. Waar ga ik die Watch voor gebruiken dan? Mijn antwoord was voor het alledaagse gruis. Alles wat in GTD aangeraden wordt gelijk te doen. Dat korte sms’je. Dat snelle antwoord. Het vlotte opzoekwerk. Daar is de efficiency te vinden van de Apple Watch. Maximaal profijt trekken van het feit dat je het aan je pols meedraagt ipv nog ergens uit moet halen of op moet pakken. Ook ontwikkelaars hebben deze fout gemaakt: apps simpelweg geport zonder na te denken over de precieze meerwaarde. Apple heeft daarbij een kans laten liggen deze ontwikkelaars aan te sturen.

  14. Ik heb een persoonlijk vraagje over de Apple Watch; Hoe ervaar jij de batterijduur van de Watch? Zou je kunnen/willen vertellen hoelang je er zelf mee doet

    Verder een top stukje 🙂

  15. Ik gebruikte eerst ook de weer complicatie, maar dit zuigt de batterij van de iphone gewoon helemaal leeg. Elke keer je je pols optilt al dan niet opzettelijk geeft hij het commando aan je iphone om GPS te gebruiken om weerinfo naar de watch door te sturen. Toen ik die complicatie wegdeed ging men iPhone batterij plots terug veel langer mee.

  16. Leuke app, Heart Watch. Bedankt voor de tip!

  17. Ik zal morgen 10 redenen opsommen waarom ik als Apple gebruiker van het eerste uur, na 4 weken mijn Apple watch weer heb heb verkocht.

    Fijn voor iedereen die er tot op de dag van vandaag plezier van heeft, maar ben nou eens eerlijk tegen jezelf…..

    Groet,
    Schmia

  18. Ik zal morgen 10 redenen opsommen waarom ik als Apple gebruiker van het eerste uur, na 4 weken mijn Apple watch weer heb verkocht.

    Fijn voor iedereen die er tot op de dag van vandaag plezier van heeft, maar ben nou eens eerlijk tegen jezelf…..

    Groet,
    Schmia

  19. @Artey: Dat van de weer app/complicatie klopt. Maar aangezien ik doorgaans in dezelfde omgeving ben heb ik ingesteld dat hij als standaard 1 plaats moet gebruiken. Dat scheelt ook enorm.

  20. @tom: Mijn iPhone bevind zich toch al vrij dicht bij een plek waar ik meer waarde aan hecht als aan mijn pols 😉

  21. Soms bevind je pols zich opvallend dicht bij die plek 😏 Dan gaat het dubbelop met de straling 😂

  22. ” De opdracht “Start workout buiten wandelen” geef ik bijna dagelijks”

    De opdracht “start buiten wandelen” werkt ook.

  23. Nee, het verandert je leven niet. Nee, het maakt je leven ook niet duizend keer makkelijker. Maar is dat het doel? Moet iedere vorm van technologie die je aanschaft je leven zó veel malen verbeteren? Horloges zijn mode-accessoires. Bijna iedereen heeft een telefoon. Je kunt net zo goed de tijd op je telefoon bekijken. Toch blijven mensen horloges dragen. Waarom? Omdat het een accessoire is, het ziet er mooi uit en het verschaft enige status. De Apple Watch is net zo goed een horloge. Het enige verschil is dat dit horloge meer doet dan het traditionele horloge. Als je verwachtte dat het je leven gigantisch zou veranderen, had je misschien verkeerde verwachtingen. De Apple Watch doet precies wat-ie zou moeten doen (al mag-ie soms wat sneller zijn). Ben je er tevreden over, dan houd je hem. Ben je dat niet, dan verkoop je hem. Laten we het niet te moeilijk maken.

  24. Aanvulling op navigatie: met CarPlay in de auto een route instellen zorgt er op de AW voor dat je ook de tikjes voelt wanneer je van richting moet veranderen. Je kijkt hierdoor minder op de navigatie in de auto. Dit werkt natuurlijk ook zonder CarPlay via de Kaarten app.

  25. @Karel: Goed beargumenteerd, schep van analyse en zeker niet oppervlakking en nietszeggend…

    Chapeau!

  26. @rayen: Meer dan anderhalve dag!

  27. De titel impliceert dat het best bijzonder is dat je ‘m nog draagt.

  28. Origineel geplaatst door Artey
    Ik gebruikte eerst ook de weer complicatie, maar dit zuigt de batterij van de iphone gewoon helemaal leeg. Elke keer je je pols optilt al dan niet opzettelijk geeft hij het commando aan je iphone om GPS te gebruiken om weerinfo naar de watch door te sturen. Toen ik die complicatie wegdeed ging men iPhone batterij plots terug veel langer mee.

    Kan een bug zijn geweest. Gebruik de weer complicatie maar herken die batterij drain niet.

  29. @Bas: ik ook niet.

    In het algemeen, ik word zo moe van mensen die, omdat het product niets voor hun is, dus ook maar automatisch iedereen afkraken die wel genieten van de Apple Watch. Ik draag mijn AW nog iedere dag met veel plezier, maar dat schijnt volgens sommigen niet te mogen, dan ben ik een “schaap”, “ben ik niet eerlijk tegen mezelf”, etc.

    Grow up!

  30. Origineel geplaatst door MLVC
    @Bas: ik ook niet.
    In het algemeen, ik word zo moe van mensen die, omdat het product niets voor hun is, dus ook maar automatisch iedereen afkraken die wel genieten van de Apple Watch. Ik draag mijn AW nog iedere dag met veel plezier, maar dat schijnt volgens sommigen niet te mogen, dan ben ik een “schaap”, “ben ik niet eerlijk tegen mezelf”, etc.

    Grow up!

    als de nieuw app likes toestaat, had jij er één van mij gekregen!

  31. Heel herkenbaar. Ik heb de mijne in Duitsland gekocht gedurende de vakantie. De meeste zaken die Gonnie beschrijft en nog enkele in het commentaar zijn ook mijn toepassingen. Ik heel tevreden en het heeft absoluut toegevoegde waarde. Belangrijk vind ik ook dat je gewoon minder “asociaal” op je telefoon zit te kijken. Filters zorgen ervoor dat ik alleen belangrijke berichten krijg van mijn klanten waarvoor ik wat servers en zo beheer. Zoals ik las, het geeft rust, je kan je weer meer met je medemensen bemoeien en toch voor echt belangrijke dingen gestoord worden. Maar er is ook nog veel te verbeteren. Dicteren van berichten is prachtig maar nog niet helemaal top. Zo zijn er wel meer dingen. Aan de andere kant, het is het eerste van vele versies die nog komen (neem ik aan) en door onze aankoop kan Apple het verder verbeteren. Beetje pionieren. Over 2 jaar zal ik denk ik wel upgraden en ik hoop ook dat ze voor de huidige versie nog wat zaken software matig verbeteren. De eerste grote update was een grote verbetering. Kortom mijn investering was het meer dan waard.

  32. Ik hoop echt nog steeds op een spotify app, ik gebruik voor al m’n muziek spotify, en is de muziek app op de Apple watch dus overbodig. Mocht er Apple watch ondersteuning komen voor spotify zou ik dat zeker vaak gaan gebruiken.

  33. Grappig, een week voor dit artikel uit kwam schreef ik op mijn eigen blog een artikel (link) waarin ik beschreef waarom ik mijn Apple Watch na 9 maanden gebruik juist heb ingeruild voor een Fitbit Surge. Grappig om te zien dat Gonny hier duidelijk andere punten noemt die ze waardeert aan de Watch dan ik, waardoor we blijkbaar beide tot een andere conclusie komen. Het is blijkbaar net wat je in een smartwatch zoekt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.