Reacties voor: In dit $10 miljoen kostende lab probeert de overheid in te breken op iPhones

Het lukt ze niet altijd
William Cohan is journalist voor Fast Company. Hij heeft een kijkje gekregen in een heus lab waar iPhones worden gekraakt. Deze staat in New York en kostte zo'n $10 miljoen. Hoe ziet dat eruit?
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Ik vind dat apple goed bezig is ik wil zeker niet dat de New York High Technology Analysis Unit. Me telefoon kan kraken want daarom heb ik ook juist een iphone genomen omdat het te moeilijk te kraken is en ook omdat het gewoon goed kwaliteit telefoon is

    Ps: stel nou dat ze manier weten hoe ze dat moeten kraken en dan word het gelekt en dan, dan is het niet dat we door phishing mail bang hoeven worden maar dan kan iedereen in iemand anders telefoon kijken en dat lijkt echt niet chil en ja natuurlijk zijn de programma’s die dat ook eventueel kunnen maar toch het lijkt me niet chil

  2. Als een overheid toegang kan krijgen tot telefoons door te zwakke encryptie dan kunnen criminele organisaties dat ook.

    Wat weegt zwaarder? dat miljoenen mensen slachtoffer kunnen worden door ID diefstal en wat al niet meer.

    Of die enkele duizenden criminelen (wereldwijd) die iets begaan hebben.

    In mijn optiek zijn er nog altijd minder criminelen dan eerlijke wereldburgers.

  3. Als je grote slimme criminelen wilt pakken door Apple te verplichten een achterdeur te maken dan stappen die grote slimme criminelen toch wel over op een ander systeem die geen achterdeur heeft? Zal mij niks verbazen als ze zelf een besturingssysteem maken die geen achterdeurtjes heeft. Al kan je met dat besturingsysteem alleen maar notities, mailen, sms’en en bellen en eventueel whatssapp gebruiken is dat toch genoeg om te communiceren zonder dat overheden mee kunnen kijken.

    Maar dan zijn alle niet criminelen die Apple wel blijven gebruiken de pineut omdat die grote slimme criminelen ook de achterdeur vinden en er misbruik van maken.
    Straks krijg je door die achterdeur ransomware dat ze geld eisen om je telefoon weer te ontgrendelen (nee niet zeggen dat je toch een back-up hebt want als je telefoon niks meer doet door ransomware en je een nieuwe telefoon moet kopen ben je ook meer dan duizend euro kwijt).

  4. Goed doordachte reacties! 😁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.