Reacties voor: 10-jarige hacker ontdekt ‘lek’ in iOS-games

Een aantal iOS games blijkt vatbaar voor manipulatie van de spelvoortgang, door met de interne klok te rommelen en de internetverbinding te blokkeren. Dat heeft een 10-jarige hacker bewezen op Defcon Kids 2011.
Lees het complete artikel → 10-jarige hacker ontdekt ‘lek’ in iOS-games
Bart Breij -

Reacties: 44 reacties

  1. Dit is dus geen lek, zoals al vermeld wordt. Het is gewoon een trucje om de wachttijd te omzeilen, zoals al jaren in allerlei games mogelijk is. Waarom dit een punt is, en dat kun je beter vermelden, is het feit dat de developers van de game het via in-game betalingen al mogelijk maken om die tijd in te korten. Nu hoef je niet te betalen én niet te wachten.

    Een LEK is het zeker niet. Het is een CHEAT. Vreemd dat het nodig is om erbij te vermelden dat je geen eigen code kan draaien op deze manier. Natuurlijk niet!

  2. Exploit? Dit truje heb ik op de PC ook uitgevoerd voor bepaalde games (ruim een decennium geleden) en daarna op de console en handhelds. Niet heel verassend dat het op iDevices ook werkt. Zeker geen wereldnieuws imo, maar ja, komkommertijd en zo…

  3. Goh -.-‘ daar kon ik ook nog wel achterkomen als 10 jarige, sterker nog ik ken 10 jarige die dr zelf achter zijn gekomen

  4. Haha, leuk bedacht…
    Tzelfde ook met windows, Vaak als je (perongeluk) een trial download van een progje, moet je tijdens de installatie het jaartal heel ver zetten, installeren, openen en dan sluiten (ook het procces) en daarna de tijd weer terugzetten… Daarna kan je gewoon tot die tijd van die vergezette tijd je programma gebruiken (niet altijd met alle features…)

  5. Maar zij heeft het dus niet “ontdekt”, alleen uitgevoerd…

  6. was tijdje ook te doen bij Coin Dozer om nieuwe munten te krijgen en bij de eerstvolgende update had de ontwikkelaar het al opgelost.
    Was wel meer als een jaar geleden, en nu haalt het de wereldpers

  7. Het is geen lek, noch een hack.. Waarom word deze 10 jarige als een hacker gezien als deze simpel weg een cheat uit heeft gevoerd… Ik heb vroeger als 8 jarige ook cheats gebruikt op sommige super Nintendo spelletjes, mag ik mij nu ook als een hacker beschouwen vanaf jonge leeftijd?

  8. Knap hoor om een openbare op internet te verkrijgbare exploit te laten zien en dan alle credits te krijgen…

  9. wow, op youtube staat het vol van deze truckjes…
    als je de game smurf village in de app store download “gratis” dan kan je daar ook gebruiken, maar daar hoef je je wifi helemaal niet uit te doen

    dan oogst ik elke min
    een beetje zoals tinytower

  10. mijn broetje doet dit ook altijd bij smurf’s village

  11. Grappig verhaal, en het is misschien inderdaad geen exploit maar toch, laat dat kind ff blij zijn!

    Werkt btw ook bij Angry Birds mighty eagle.

  12. Cheat of exploit vind ik al sterk uitgedrukt, dit is pure eenvoud, en je past niets aan of inject niets. So called 10 jarige “hacker”, ik ken hem verder niet. Maar de term hacken en hacker worden veel te makkelijk toegepast tegenwoordig. Net zoals de voicemail berichten die “gehackt” werden, er wordt toch niets gehackt??? Er wordt gewoon de standaard voicemail password ingevoerd en een groot percentage mensen veranderde dit niet. Dat is net zoals dat de iOS app developers van spellen als Tiny Tower iets te haastig waren in het verzekeren dat het op actuele tijd loopt. Makkelijkste preventie hiervan is natuurlijk 3G of Wi-Fi verbinding verplichten.

  13. Als 10-jarige? Kom op dan houd je je toch niet bezig met het cheaten van een spelletje?

  14. Deze kende ik vorig jaar al!!!

  15. Op die manier kon je al in het verleden games op de PS2 en zo naar je hand zetten, hetgeen me direct in gedachten komt is Metal Gear Solid 3 : Snake eater. Waar je de oude sluipschutter moet omzeilen, maar zet je de klok twee weken verder, dan was de arme man overleden en kon je zo deze eindbaas voorbij lopen.
    Niets nieuws dus.

  16. Wij gebruiken dat al een hele tijd ik kwam er op toen ik dat smurfen spel speelde maar daar kon je maar steeds 24 uur vooruit doen en dan moest je hem weer 24 uur terug doen en dat herhaalde je dan zo was het heel makkelijk voor ons om snel hoog te komen

  17. Dit kan echt iedere n00b bedenken dit truckje. Ik heb dit maanden geleden al gepost op twitter dat dit kon bij onder andere smurf village. Die hebben het in een update daarna gefixt.

  18. No-lifers blijven er natuurlijk altijd… Nu krijgt ie eindelijk aandacht… applaus!

  19. Uit het bronartikel: “CyFi’s discovery has since been verified by independent security researchers.”

    Maar goed dat ze zich daar mee bezig houden, dit is natuurlijk ontzettend shockend! Dat dit allang bekend was doet daar natuurlijk geen afbreuk aan. Het schijnt ook op Android te werken. OHnoES!

    Ik denk dat ik volgend jaar ook maar langs ga en publiceer dat je in de eerste NFS de maxsnelheid van de auto’s aan kan passen door simpelweg de getalletjes in een tekstbestandje aan te passen. TeH 1337$|<!||$!!!111!1!2!!3

  20. En weer wordt de term “hacker” verkeerd gebruikt …

    De knaap in kwestie is gewoon een cheater, die bewust gebruik maakt van een bug. Er zijn clan’s en scene’s waar de knaap gewoon for life zou worden geband.

    Prutsert !!!

  21. Origineel geplaatst door Rav3n
    En weer wordt de term “hacker” verkeerd gebruikt …De knaap in kwestie is gewoon een cheater, die bewust gebruik maakt van een bug. Er zijn clan’s en scene’s waar de knaap gewoon for life zou worden geband.Prutsert !!!

    Inderdaad. Vooral dat er wordt gesproken over een ‘exploit’, dit is gewoon een omzeiling van een systeem en dus zeker geen exploit. Hilarisch dit.

  22. Dit wist ik ook toen ik 10 was-.-
    Waarom word het helemaal hier gemeld? Iedereen kent dit trucje toch?

  23. Als ik het goed lees gaat het er om dat hij een exploit heeft gemaakt die automatisch de interne klok ophoogt en niet om een truukje met handmatig verhogen van de klok.

  24. Lol, doe ik al jaren

  25. Zoo keeper heb zo’n 3 dagen vooruit gezet. Nu terug, maar er verschijnen geen muntjes meer. Damn cheat ik ook eens lol

  26. Kom zeg, dit deed ik ook al bij de smurfen applicatie zonder het ergens anders gezien te hebben. Ook ‘zelf uitgevonden en uitgevoerd’.

  27. Dat heb ik een tijdje geleden ook al ontdekt voor tiny tower. Een lek is het niet echt, meer een bug.

  28. Dit doe ik bij Tiny Tower al sinds de dag dat ik het speel, maar dan ben je toch echt geen hacker. Het woord cheater is eigenlijk al te groot voor dit.

  29. Ook voor Tiny tower mag de Wifi gewoon aan blijven hoor…

  30. Zijn jullie jaloers,dat je eigen naam er niet staat ?

  31. Wisten ik, en een groot deel van de iOS-gebruikers al zeer lang hoor.. Met alle respect voor de 10-jarige.

  32. Uit ervaring weet ik dat dit ook werkt voor bepaalde achievements en blades bij fruit ninja… Bijvoorbeeld een waar je drie dagen achter elkaar tussen 2 en 5 een compleet spel moet spelen… Als je de tijd verzet haal je hem ook(: -wereldnieuws-

  33. Het is eigenlijk schandalig dat je door een trucje toe te passen dat je van je vrienden kent die dat dan weer van het internet kennen ineens bekend bent en als hacker aan gezien wordt! Iedereen weet dat hacken iets compleet anders is en dat iedereen dat trucje al kende, maar sommigen vinden het toch nodig om (naar mijn mening) idioot uit te pakken met zoiets stoms!

  34. Dus als je wat aan de instellingen pielt en het doet iets wat niet wordt geacht door de makers van de software heb je een hack?!? :S

  35. Haha tis wel grappig dat iedereen hetzelfde doet.. Zij past iets toe van een ander en jullie posten allemaal hetzelfde als jullie voorganger.. Beetje onnodig, niet?

  36. Origineel geplaatst door Runaque
    Op die manier kon je al in het verleden games op de PS2 en zo naar je hand zetten, hetgeen me direct in gedachten komt is Metal Gear Solid 3 : Snake eater. Waar je de oude sluipschutter moet omzeilen, maar zet je de klok twee weken verder, dan was de arme man overleden en kon je zo deze eindbaas voorbij lopen.
    Niets nieuws dus.

    Dat is een perfect voorbeeld. Ik had het ook 1 keer gedaan bij mgs3. Alleen was het de bedoeling dat dat zou gebeuren nadat je de tijd vooruit had ingesteld.

    Maar het is inderdaad te overdreven dat de pers hier op af komt. Is het misschien omdat het deze keer een “zij” is?

  37. Cheater of hacker, het maakt niet uit. Ik noem het een glitcher!

  38. Goh dan ben ik ook al een jaar een hacker…!

  39. De term “hacker” is hier ongeveer net toepasselijk als de term “drie goedgeluimde buidelratten op brood”

  40. Dat heb ik zelf ondekt… Niets van gelezen op internet en doe het al een jaar 🙂 lol..nix nieuws

  41. ‘hacker’ ‘lek’ …. elk normaal denkend kind/persoon gebruikt dit al jaren

  42. OH NOES TEH HAXX0RS STOLED MY MEGAHURTZ!! 😀 de term hacker is behoorlijk aan inflatie onderhevig..

    Dit soort nieuws berichtjes over whizkids gaan erin als zoete koek, ik krijg soms het idee dat men gewoon *wil* geloven dat kids tegenwoordig super handig zijn met computers terwijl het volgens mij in de praktijk wat tegenvalt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.