Reacties voor: 10 jaar iTunes Store in Nederland: een terugblik

Vandaag is het 10 jaar geleden dat de iTunes Store van start ging in Nederland. Er is veel veranderd en de toekomst is onzeker. Bestaan digitale downloads straks nog wel?
Lees het complete artikel → 10 jaar iTunes Store in Nederland: een terugblik
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Het verschijnsel streamen is door Spotify en enkele anderen op een zodanig niveau gebracht dat een nieuwe aanbieder met iets aanmerkelijk beters/anders moet komen om nog te concurreren.
    Wat nu het onderscheidende van Apple is (of wordt) en wat Beats daaraan bijdraagt t.o.v. Spotify vraag ik me nu al maanden af, ondanks alle artikelen daarover.

  2. En ik koop nog steeds muziek uit de iTunes store

  3. Ik koop normaalgesproken mijn muziek op cd, maar als ik dat niet doe koop ik via iTunes, als het daar beschikbaar is. Het komt best vaak voor dat de muziek die ik wil alleen op Beatport.com is.

  4. @Beryl54: In het artikel staat “Er zijn geruchten dat Apple van plan is om Beats Music opnieuw te lanceren, maar dan voor een lagere prijs.”
    Voor veel mensen reden genoeg denk ik dan, zeker als ze ook met een fancy design komen en integreren op al hun iDevices. Maar goed, het blijft afwachten.

  5. Tja. Ik koop ook steeds minder.
    Maar ik schuif nog steeds tussen iTunes Match (belabberde herkenning en dus veel half upload, half match), Spotify (niet compleet, geen upload mogelijkheden), Google Music (geen geweldige comunity playlists als Spotify) en Piratebay (heeft alles).
    Geen oplossing is geweldig. iTunes Radio en Beats werken bij ons niet eens. Ik weet niet of de industrie nog stokjes voor ideeen steken maar dat er iets nieuws moet komen is duidelijk…

  6. Ik denk dat als Apple echt voet aan de grond wil hebben in de streaming markt, ze iets drastischer moet doen dan Beats overnemen. Dan kan ze beter echt de portefeulle trekken en bijvoorbeeld Spottify overnemen. Niet dat ik daar echt op zit te wachten, maar ik denk dat het heel lastig gaat worden – zelfs voor Apple – om die jongens nog te verslaan.

  7. iTunes een kleine inkomstenbron? Als iTunes zorgt voor minder dan 10% voor de omzet van Apple, dan is dat niet klein te noemen. Laten we voor het gemak nemen dat iTunes 1/10 van de omzet genereert, dat is best veel!

  8. @Daniel: Beatport en Traxsource zijn voor dancenummers ook de grote spelers op de markt.

    Ik koop ook nog regelmatig nummers via iTunes. Het enige minpuntje is dat de iTunes Store vaak traag is.

  9. Ik download net zolang een CD van usenet, tot ik de versie heb die wél matcht met iTunes Match.

  10. Ach die mooie ouwe tijd…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.