Reacties voor: ‘1 op de 5 iOS-apps heeft toegang tot adresboekgegevens’

1 op de 5 iOS-apps heeft volgens Bitdefender toegang tot je adresboekgegevens. 41,41 procent kan op zijn beurt bij de locatiegegevens van gebruikers.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. Hoe zat dat ook al weer met privacy?
    We hebben toch niks te verbergen.

  2. Tja, als je alle apps in de appstore bekijkt zal dit (misschien!) waar zijn.

    Maar in praktisch opzicht: Ik heb 64 apps geinstalleerd en slechts 2 hebben toegang tot mijn contacts. Dit zijn whatsapp en skype. Lekker boeiend. Volgende.

  3. Ondertussen niet meer, inderdaad

  4. Origineel geplaatst door Beloved
    Tja, als je alle apps in de appstore bekijkt zal dit (misschien!) waar zijn.Maar in praktisch opzicht: Ik heb 64 apps geinstalleerd en slechts 2 hebben toegang tot mijn contacts. Dit zijn whatsapp en skype. Lekker boeiend. Volgende.

    Idem hier, 113 apps geïnstalleerd en er zijn er 5 die gegevens vragen: Facebook, Kik Messenger, Whatsapp, Cinemagram en My Viking, en bij ze alle 5 weet ik waarom ze het vragen.

  5. @Beloved: Dat is dus maar net de vraag. De Apps die je noemt zijn de apps waarvan je weet dat ze je adresboek gebruiken. Dit artikel gaat dus over Apps die dit op de achtergrond doen en zo gegevens verzamelen over jouw contacten. Dus (als verzonnen voorbeeld) bol.com app die de e-mail adressen uit jouw adresboek gebruikt en vervolgens een mailing verstuurd.

    Overigens let ik altijd wel op welke apps bv mijn locatiegegevens willen gebruiken of mij push notificaties willen sturen. Meestal is bij mij het antwoord ‘nee’. Waarom zou een app van ‘staatsloterij’ mijn locatie willen weten?

  6. @Bram: Er staat duidelijk dat ze ongevraagd in je adresgegevens en in je foto’s neuzen. Dus jij weet van al jouw apps wanneer en waarvoor ze in je telefoon rommelen?

  7. De Cydia app Protect My Privacy hoort gewoon in de reguliere Appstore thuis. Je krijgt éénmalig bij opstarten van apps de keuze waar de betreffende app toegang toe mag hebben en thats it. Je kunt dit achteraf altijd nog wijzigen maar je krijgt niet steeds van die irritante popups.

  8. Origineel geplaatst door Flieps
    @Beloved: Dat is dus maar net de vraag. De Apps die je noemt zijn de apps waarvan je weet dat ze je adresboek gebruiken. Dit artikel gaat dus over Apps die dit op de achtergrond doen en zo gegevens verzamelen over jouw contacten. Dus (als verzonnen voorbeeld) bol.com app die de e-mail adressen uit jouw adresboek gebruikt en vervolgens een mailing verstuurd.Overigens let ik altijd wel op welke apps bv mijn locatiegegevens willen gebruiken of mij push notificaties willen sturen. Meestal is bij mij het antwoord ‘nee’. Waarom zou een app van ‘staatsloterij’ mijn locatie willen weten?

    Ik weet welke apps toegang hebben. Ik heb namelijk iOS 6.

  9. En als ik NEE zeg tegen mijn adressen geven,en iemand met mijn telefoon gegevens in zijn foon dat wel doet…… Er zijn zoveel mensen wat mijn mail,telefoonnummer enz hebben. Zal altijd wel iemand op ja duwen..dan hebben ze toch ook alles. Hetzelfde met faceboek…….hier hebben jullie mijn gegevens,foto,foto familie,wanneer ik op vakantie ga… Enz,enz…..en als ik een slotje zet,kan niemand anders erop kijken…….dus niet

  10. Origineel geplaatst door Yo
    @Bram: Er staat duidelijk dat ze ongevraagd in je adresgegevens en in je foto’s neuzen. Dus jij weet van al jouw apps wanneer en waarvoor ze in je telefoon rommelen?

    Ja, want ik draai iOS6 als ontwikkelaar. Daar krijg ik een lijstje met apps die in m’n foto’s/agenda/contacten neuzen.

  11. Origineel geplaatst door Bram
    Origineel geplaatst door Yo@Bram: Er staat duidelijk dat ze ongevraagd in je adresgegevens en in je foto’s neuzen. Dus jij weet van al jouw apps wanneer en waarvoor ze in je telefoon rommelen?Ja, want ik draai iOS6 als ontwikkelaar. Daar krijg ik een lijstje met apps die in m’n foto’s/agenda/contacten neuzen.

    Dat dacht ik ook, maar volgens mij houd dat lijstje het alleen bij van nieuw geinstalleerde apps. Niet apps die je na de upgrade naar iOS6 zijn gerestored….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.