Reacties voor: 1 miljoen UDID’s gelekt: wat zijn de gevolgen?

De gelekte UDID-lijst die werd bemachtigd door hackersgroep AntiSec kan gebruikt worden om meerdere privégegevens van je te bemachtigen. Game-netwerken maakten in het verleden actief gebruik van UDID's om gebruikers te herkennen en te laten inloggen.
Lees het complete artikel → 1 miljoen UDID’s gelekt: wat zijn de gevolgen?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Volgens pastehtml.com zijn zowel mijn iPhone als iPad niet bekend.

  2. Lijst gedownload en check gedaan voor zowel iPhone’s als iPad’s en is voornamelijk (als ik naar de namen kijk) op Amerika gericht van mij komt er niets in voor… maar ja is ook maar 1000001 van de 12000000 UDID’s die publiek zijn…

  3. wat gebeurt er nu eigelijk als de jouwe wel online is geplaatst? Zijn hier gevolgen voor?

    Hopelijk komt Apple snel voor een oplossing

  4. Ook wel even handig om te melden dat er ook Push Tokens (APN) gelekt zijn… ik weet niet of ze de volledige laten zien in de lijst. maar daarmee kan je dus push notificaties naar willekeurige mensen sturen

  5. @Mauze: Ik ben een aantal bekenden tegengekomen in de lijst (die hun hele naam als apparaatnaam hebben ingevoerd blijkbaar) en tot grote schrik van mijn vrouw ook haar iPad. Er staan iets van 10.000 Nederlanders in, dat is inderdaad maar 1 procent.

    Ik ben heel benieuwd welke apps die mensen gemeen hebben. Zou mij niet verbazen als het een populaire casual game blijkt te zijn à la Wordfeud, Restaurant Story en anderen via welke de data is gelekt.

  6. Wat moest de FBI eigenlijk met die lijst? Daar ben ik veel benieuwder naar dan of ik er op sta of niet! En hoe komt de FBI in eerste plaats aan die lijst? Als mensen bezorgt zijn over hun privacy zou ik me eerst maar eens af gaan vragen hoe de bron van die lijst ontstaan is? Gekregen van Apple? Gekregen van de provider? Zelf verzameld?

  7. Mijn werk iPAd staat er in, maar aanvullende gegevens kloppen niet. Opmerkelijk, wat wil de FBI met mijn UDID?

  8. de mijne staat er tussen.
    Wat nu te doen,

  9. @Ruben.cc: Je kan wel willen weten hoe het uitgelekt is, maar je had het niet gemerkt als ze niet op straat terecht gekomen waren. Zal vast iets te maken hebben staatsveiligheid daar zijn die amerikanen paranoia genoeg voor.

  10. Ik zie niet helemaal in hoe de UDID’s van een aantal bezoekers hier iets te maken kunnen hebben met de Amerikaanse staatsveiligheid. Ik vind het ook geen probleem dat dit openbaar wordt gemaakt (in zoverre niet dat het goed is om te weten dat er iets niet goed is), maar ik blijf het eigenaardig vinden dat er nu paniek is omdat die nummers bekend zijn, maar dat weinigen zich af lijken te vragen waarom die nummer in de eerste plaats bij de bron (FBI) op een laptop staan.

    Komt mij een beetje over als dat de AIVD mij zou waarschuwen dat er een virus in een attachment in mijn mailbox zit, zonder me af te gaan vragen wat de AIVD in mijn mailbox te zoeken had.

  11. Mijn iPhone en iPad staan er niet in … nog eventjes die van mijn vrouw controleren.
    Maar inderdaad .. voor wie wel in de lijst voorkomt .. wat nu? Dat zou ik ook wel eens willen weten … Apple in de problemen hierdoor?

  12. @william: Dat je niet in die lijst van 1 miljoen staat wil niet zeggen dat je veilig zit. De gepubliceerde 1 miljoen is maar een deel, je hebt nog altijd kans om tussen de overige 11 miljoen te staan. Controleren heeft dus niet zo gek veel zin. Op dit moment is het nogal koffiedik kijken.

    Dit laat overigens ook goed zien waarom het gebruik van een Facebook account als login voor allerlei apps het allerslechtste idee is die je maar kunt bedenken. Door die koppeling maak je het een kwaadwillende wel heel erg gemakkelijk omdat die op zeer eenvoudige wijze zo alles over je te weten komt. En dat betekent dat ie ook zeer veel schade aan kan richten. Besef je hier ook dat identiteitsfraude in Nederland weliswaar bij wet verboden is maar dat geen enkel overheidsonderdeel daar ook maar iets mee doet. Men gelooft je gewoonweg niet en is ook helemaal niet welwillend om een oplossing te vinden. Je staat er dan vrijwel helemaal alleen voor. Het kan dus hele verstrekkende gevolgen hebben. De exacte omvang is bij dit soort dingen helaas erg moeilijk in te schatten, bijna onmogelijk eigenlijk.

  13. Wat heeft FBI aan onze UDID’s? Nou, ask the illuminati! Deze groep zit al verborgen en sneaky te doen met al onze gegevens!

  14. Ach ja, hoelang gaat een UDID gemiddeld mee? Twee jaar? Dan hebben de meesten alweer een ander mobieltje… En zou mij ook niks verbazen als de FBI niet in het bezit zou zijn van het telefoonboek van KPN! Staat naast een tekefoonnummer zelfs de naam en het adres vermeld! Oei oei oei… 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.