Drie goede storm-apps voor iPhone

Storm of een andere weerwaarschuwing in Nederland? Wij zetten drie iPhone-apps op rij die gedetailleerde informatie en weerberichten geven.

Storm in Nederland iPhone-apps weerwaarschuwingenCode rood roept het KNMI. De weerwaarschuwingen vliegen om de oren: je wordt alert gemaakt op zeer zware windstoten en hoge windsnelheden. Wat nu? We zetten drie iPhone-apps op rij die je helpen meer inzicht te krijgen bij storm en andere weerwaarschuwingen.

Dit artikel verscheen origineel op 28 oktober, maar is opnieuw gepubliceerd wegens de huidige weersomstandigheden in Nederland. Het KNMI heeft wederom code rood afgekondigd.

iCulture adviseert: WeatherPro

WeatherPro staat al langer te boek als de meest veelzijdige en uitgebreide weer-app die je kan kopen voor iPhone. De applicatie wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid en uitgebreide grafieken. Ook bij een storm stelt de app niet teleur.

Storm-apps iPhone WeatherPro tijdbalk Storm-apps iPhone waarschuwing

Een uitroepteken centraal in beeld trekt meteen de aandacht als je de app opent. Druk erop en de informatie die je krijgt, kan niet krachtiger. Je ziet een tijdbalk waarop de storm (of onweer, of zware neerslag) wordt gevisualiseerd over de komende dagen. Je ziet tussen wanneer en wanneer code geel, oranje en rood heersen en met een tik erop krijg je geschreven uitleg en zie je de tijdstippen waarop de verschillende codes van toepassing zijn. De beschrijving is helder en op je locatie gericht. Ook niet onbelangrijk: WeatherPro werkt universeel en biedt de informatie dus ook op vakantie.
Downloaden: WeatherPro (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)

Weerplaza

Weerplaza is – zacht uitgedrukt – nou niet de mooiste weerapp die je kan downloaden op iPhone, maar zijn informatievoorziening bij extreme weersomstandigheden is buitengewoon adequaat.

Storm-apps iPhone Weerplaza weer uitgelicht Storm-apps Weerplaza liveblog

Meteen bovenin beeld lees je een waarschuwingsbericht met een kaart, begeleid door het tijdstip waarop het bericht is gemaakt. Een beknopte beschrijving geeft de situatie in het land weer. Onder het kopje ‘Weer uitgelicht’ onderaan de hoofdpagina, krijg je echter nog veel meer mee over het weer. Op moment van schrijven is er een liveblog over de storm door het hele land, je ziet video’s van de gevolgen van de storm en een apart bericht over wanneer de storm op zijn sterkst is. Omdat de informatie niet geautomatiseerd is, kan het zijn dat er een andere keer minder aandacht is voor de storm.
Downloaden: Weerplaza (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Het Weer in Nederland

De absolute kaartenkoning onder de weerapps, die verschaft je wel inzicht in de weersituatie in Nederland! Het Weer in Nederland biedt in totaal meer dan twintig (!) weerkaarten die je gratis kan gebruiken.

Storm-apps iPhone weeralarm kaart Storm-apps Weer in Nederland uren

De eerste keer dat je de app opent als er een weerwaarschuwing geldt, lees je een pop-up hoe je die erop kan naslaan in de app. Op de openingspagina zie je in kleine letters waarschuwing staan. Die wijst je naar het tabblad Alarm, waar je een inzoombare kaart ziet met het weeralarm per provincie. De kleuren komen overeen met die van de KNMI. Ook handig is de voorspelling per uur op de pagina Verwachting, waarin je de windkracht per uur vermeld ziet staan. Als de ene kaart niet genoeg informatie levert, is er altijd wel een andere pagina die je er wel in voorziet. Soms is het even zoeken, maar dan heb je ook wat.
Downloaden: Het Weer in Nederland (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Heb je zelf weer-apps hoog zitten qua informatievoorziening bij een storm of andere weerwaarschuwingen? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Beste regenapps voor iPhone

Openingsfoto: Bert Kaufmann/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Onderwerp weerbericht
Device iPhone
Software iOS