De leukste apps voor loombandjes

We zetten de vier leukste iPhone en iPad apps voor Rainbow Loom Designers op rij! Video's kijken, designs delen en bandjes proberen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Leuke loombandjes apps loom bandsJe kan er niet omheen op het schoolplein, in de speelgoedwinkel en op online marktplaatsen: zelfgemaakte bandjes in alle soorten en maten. De loombandjes kwamen, zagen en overwonnen. Dit zijn volgens ons vijf leuke apps voor creatieve Rainbow Loom Designers.


Deze app heeft een verschrikkelijk lage score in de App Store, maar dat komt vooral door de vorige versie die om de haverklap vastliep. Nu zijn die crashes verholpen en heb je 8 soorten banden en 46 kleuren tot je beschikking waarmee je virtueel een armband kan maken. Die kan je in 3D bekijken, om te zien of je hem mooi vindt en of je hem in het echt wil maken. Ook leuk voor kinderen die nog geen echte bandjes in elkaar kunnen elastieken.

Rainbow Loom Designers 3D design Rainbow Loom Designer kiezen

Er zijn veel apps voor de iPhone en iPad met allerlei loom video’s, maar Rainbow Loom Pro Edition maakt het wel heel bont. De app heeft een overzicht van meer dan 300 (!) YouTube-instructievideo’s voor beginners, ervaren en gevorderde loom designers. Of je nou een bijzonder bandje wil maken, of een giraffe. Je kan er zelfs nog twee pakketten met elk 100 video’s bijkopen voor 89 cent per stuk.

Rainbow Loom Pro Edition intro Rainbow Loom Designers video's

Hij heeft niet zoveel instructievideo’s als Rainbow Loom Pro Edition, maar LoomTube is wel de enige loombandjes-videoapp die Nederlandstalige video’s laat zien. Er zijn meer dan 100 filmpjes te vinden in de app, van onder andere armbandjes, ringen, dieren, letters en andere figuren. Net zoals de andere videoapps heb je ook voor LoomTube een internetverbinding nodig.

LoomTube iPhone iPad loombandjes apps

Een sociaal netwerk speciaal voor makers van loombandjes. Je ziet alle creaties van alle gebruikers onder elkaar in één grote tijdlijn, waarin makers soms ook reacties en tips aan elkaar geven. Je kan andere gebruikers volgen en er is een mogelijkheid (profielpagina -> instellingen) om foto’s en video’s van anderen op te slaan in je fotoalbum. De app heeft helaas wel veel reclame.

InstaLoom timeline InstaLoom profiel pagina

Behalve InstaLoom, kan je ook niet om de fotoapp Instagram heen als je fan bent van loombandjes en andere loom-creaties. Zoek op Instagram op de hashtag #loom in het tweede tabblad en je ziet een overdaad aan bandjes, kleine kunstwerkjes en de mensen die ze maken. Die kan je natuurlijk meteen volgen om meer foto’s en video’s van iemand te zien. De app is sneller en heeft nog veel meer designs dan InstaLoom.

Instagram hashtag loom Instagram roze bloem

Openingsfoto: Christine Urias/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2016
Categorie
Apps
Devices
iPad, iPhone
Software
iOS