Kaarten ansichtkaarten versturen met iPhone iPad

Beste apps om vakantiekaartjes te versturen met je iPhone

Vakantiekaartjes sturen? Met deze 5 iPhone en iPad apps verstuur je ansichtkaarten, digitale kaarten en andere vakantiegroeten aan vrienden en familie.

Kaarten ansichtkaarten versturen met iPhone iPad

Ansichtkaartjes kopen in een souvenirwinkeltje? Dat is zo’n gedoe. Vaak moet je zelfs nog naar een andere zaak hollen om postzegels te kopen. En nadat je hetzelfde clichématige tekstje – “Zonnige groeten uit Italië!” – op alle achterkantjes gepend hebt, moet je ook nog eens op zoek naar een brievenbus. Het kan leuker én eenvoudiger. We zetten onze vijf favoriete kaartjesdiensten op een rij in deze aflevering van de iCulture Vakantiespecial.

iCulture adviseert: Popcarte

Popcarte iPhone kaart versturenDankzij Popcarte hoef je echt niet meer naar de kiosk te hollen. Deze Franse dienst biedt een hele rits sjablonen in verschillende categorieën aan. De interface is in het Nederlands, de ontwerpen ogen fraai en de prijzen zijn gemiddeld. Voor een enkele kaart (inclusief postzegel) betaal je $ 1,99. Een dubbele vouwkaart kost je $ 3,49. De app is erg gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Enig minpuntje is dat er geen fotobewerkingstools aanwezig zijn. Het is enkel mogelijk om je plaatjes te verkleinen of vergroten, te roteren of te verplaatsen. Gelukkig zijn er voldoende gratis apps om je foto nog wat te retoucheren of te overgieten met een filtertje. Voor de tekst heb je meer mogelijkheden: je krijgt verschillende lettertypes, -kleuren en –groottes ter beschikking. Je naam in eigen handschrift toevoegen kan eveneens. Betalen kan via PayPal of kredietkaart. De makers claimen de kaart binnen de 24 uur te verzenden vanuit Frankrijk.

Postale Express

Postale Express iPhone kaart versturenMisschien wil je enkel je naaste familieleden een papieren ansichtkaart sturen? En overweeg je om naar je vrienden en kennissen gewoon een e-card te verzenden. Dan heb je Postale Express nodig (niet te verwarren met de bijna gelijknamige app Postale). Postale Express bundelt namelijk de mogelijkheden van e-cards en papieren kaarten. In ruil voor een optionele in-app-aankoop van €0,89 krijg je een uitgebreide set fotobewerkingstools van Aviary. Als kers op de taart krijg je ook flink wat kaders, stickers en effecten. Voeg vervolgens nog even een titel en persoonlijke boodschap toe. Zodra je kaart klaar is, kun je ‘m via Facebook, Twitter of e-mail versturen. Liever een échte kaart? Dan kan ook. Je moet dan wel eerst even een Sincerely-account aanmaken. Een kaart kost $2,99. Betalen kan uitsluitend met creditcard.

Greetz

Vakantiekaarten versturen Greetz iPhoneGreetz heeft een enorm aanbod van verschillende soorten kaarten. In totaal zijn er 10.000 kaarten voorhanden en je kan het zo gek niet bedenken of er is een categorie kaarten voor. Of het nou om onverwachte sterftegevallen gaat of zoetsappige kerstkaarten. Vakantiegroeten zijn er ook, maar daar ligt de specialiteit van de app niet. Bij elke kaart kan je zelf een boodschap schrijven, maar als dat te beperkt is, kan je ook zelf een kaart maken met je eigen foto. Je kan de kaarten in verschillende formaten laten versturen, zoals Medium, XL en Supersize. De meeste gangbare kaarten doe je de deur uit voor 2,25 euro, als je lid bent van MyGreetz althans. Anders komt er 50 cent bovenop. Ook heb je de keuze uit zo’n 1000 cadeaus die je bij de kaart kan versturen. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz tegoed.

Klepper

Vakantiekaarten versturen Greetz iPhoneWil je een fotokaart met de look en feel van een oude Polaroid-foto? Dan heb je Klepper nodig. Met deze applicatie van de Groninger Merijn Goris verstuur je snel en eenvoudig echte kaartjes voor €1,99. Let op: je hebt een tegoed nodig dat je via iDeal of PayPal kunt aanschaffen.
De grootste troef van Klepper is dat de app erg gebruiksvriendelijk is en je uitermate snel kaartjes laat ontwerpen. Er is geen verplichte registratieprocedure en ook de ontwerpmodus werkt vlekkeloos. Kies een foto, voeg een onderschrift toe en vul het adres van de ontvanger in. Klaar. Klepper stopt je vakantiegroeten in een leuke retro envelop en verstuurt naar eigen zeggen zo snel mogelijk.

Postagram Postcards

Kaarten versturen iPhone PostagramFacebook- en Instagram-gebruikers die hun vrienden en familieleden originele vakantiegroeten willen sturen, moeten zeker Postagram Postcards eens proberen. Nadat je minimaal één van de twee sociale netwerken aan Postagram Postcards gekoppeld hebt, kun je heel eenvoudig een plaatje kiezen. Uiteraard kun je ook een eigen plaatje uit je filmrol uploaden. Let wel, de app biedt een vierkant fotoframe waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s ietwat bij te snijden. Voer daarna snel een korte (maximum 180 tekens!) boodschap en het adres van de ontvanger in. Klaar? Voor $1,99 kun je het hoogglans kaartje laten drukken en versturen. Erg leuk aan Postagram Postcards is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om ‘m voor altijd te bewaren.

Meer apps om kaartjes mee te versturen

  • Het aantal kant-en-klare kaartjes is ontzettend uitgebreid. Kijk zeker eens in de categorie Zomer. Zint het je niet? Dan kun je ook zelf fotokaarten ontwerpen en versturen vanaf €1,75.
  • De officiële kaarten-app van PostNL laat je net als Greetz ook kaarten met een cadeau of eigen foto versturen, maar krijgt een lage gemiddelde waardering. In de App Store staan klachten over late verzending en vastlopers.
  • Kruidvat Fotoboek - Fotoprint (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook met de app van Kruidvat kun je ansichtkaarten versturen. Maak je eigen vakantiekaart met foto’s in de app, voeg er een handgeschreven tekst aan toe en binnen 2 werkdagen ligt de kaart bij familie en vrienden.
  • CEWE Fotoboek - Fotoservice (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - We noemden deze app al even in ons overzicht van fotoboeken-apps voor iPhone en iPad. CEWE levert het drukwerk van enorm veel Nederlandse winkelketens. Via de app kun je niet alleen fotoalbums bestellen, maar ook ansichtkaarten.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 10 augustus 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Foto bovenaan dit artikel: austinevan via Flickr Creative Commons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen kaarten, vakantie, vakantiespecial, wenskaarten
Devices iPad, iPhone
Software iOS