Catalyst Apple Watch waterproof case

Zo neem je je Apple Watch zonder risico mee naar het strand

Met een waterproof Apple Watch case kun je je smartwatch beschermen op het strand en in het water. Welke modellen zijn er en waar moet je op letten? Wij hebben twee verschillende uitvoeringen naast elkaar gezet.

Catalyst Apple Watch waterproof case

Ga je de komende weken naar een zonnige bestemming, of ben je van plan om de natuur in te gaan, dan zit je met een probleem. De Apple Watch is wel een beetje waterbestendig, maar om nou met de Apple Watch door het zand te gaan rollen? Met een speciale case hoef je je niet druk te maken.

Waterproof Apple Watch-cases

De iPhone laat je achter in je zwemtas of broekzak als je naar het strand gaat, maar wat doe je met je Apple Watch? Je wilt notificaties blijven ontvangen en je activiteiten meten. Er zijn meerdere fabrikanten die waterdichte of waterbestendige cases voor de Apple Watch maken, maar wij hebben er twee uitgekozen: een goedkope en een duurdere. Het goedkoopst ben je uit met de Spigen Rugged Armor Apple Watch Case (€15,49 bij Bol.com). De duurdere optie is de Catalyst Apple Watch Case ($59,99 via Catalyst).

Spigen  Rugged case Apple Watch

Spigen Apple Watch Case

Spigen  Rugged case Apple WatchDe Spigen-case (zie foto hierboven en hiernaast) is vooral bedoeld om je Apple Watch te beschermen tegen vuil en stoten. Het is dus niet aan te raden om ermee te gaan zwemmen. De fabrikant belooft niet dat ‘ie waterproof is. Deze case bedekt de metalen knoppen van je Apple Watch en sluit naadloos aan op de horlogekast. De hoes zelf is gemaakt van TPU, dat schokbestendig is. Spigen heeft ook een Thin Case voor de Apple Watch, die er wat eleganter uitziet omdat het materiaal dunner is. Die heeft echter het nadeel dat hij snel los raakt. Je krijgt er ook een screenprotector bij.

Prijs: (€15,49 bij Bol.com)

Catalyst Apple Watch Case

De duurdere Catalyst-case belooft wel waterdichte bescherming. Je hebt de keuze uit drie kleuren en krijgt eigenlijk een complete oplossing, inclusief siliconen horlogebandje, reserveknop voor de zijkant en twee reserveschroefjes. De sensoren zoals de hartslagmeter, oplaaddock, microfoon en speaker kun je nog gewoon blijven gebruiken, dankzij akoestische membranen.
Het model van Catalyst beschermt je Apple Watch nog als hij op een diepte van 50 meter onder water is gevallen, dus dat verklaart ook de ietwat hogere prijs. Tegelijk heb je nog toegang tot alle functies. Omdat je de hoes met schroefjes vastzet rondom het horloge loop je ook geen risico dat de hoes er weer gemakkelijk vanaf valt.

Prijs: $59,99 via Catalyst

Is het nou nodig, zo’n case?
Apple heeft de Watch waterbestendig gemaakt, maar raadt niet aan om ermee te gaan zwemmen, ook al gaf Tim Cook ooit toe dat hij met de Apple Watch onder de douche staat. Die opmerking van de Apple-topman was wellicht niet zo handig, want daardoor werd onduidelijk wat nu eigenlijk wél en niet is toegestaan. Volgens de officiële informatie is de Apple Watch zweetbestendig en hoef je niet bang te zijn als je in de regen loopt of te maken hebt met spattend water tijdens het handen wassen. Sterker nog: tijdens extreme tests is gebleken dat je met de Apple Watch prima een kilometer kunt zwemmen of van een 10 meter hoge duikplank af springen.

Da’s goed om te weten, maar de Apple Watch is een duur klokje en je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. In hoeverre jij bescherming nodig hebt is uiteraard afhankelijk van je gewoontes: ga je met je handen in het zand woelen om een zandkasteel te bouwen, of ben je van plan om alleen maar wat in de strandstoel te hangen, nippend aan je cocktail? In het eerste geval is de Catalyst-case een aanrader, in het tweede geval heb je misschien niet eens de Spigen nodig. Een paar zandkorreltjes zullen je Apple Watch niet meteen onherstelbaar beschadigen. Heb je een actieve levensstijl of ga je sporten met kettlebells en andere attributen die je Watch kunnen beschadigen, dan is de Spigen-case een goedkope ‘verzekering’ tegen schade.

Catalyst waterproof Apple Watch case

Goedkope hoezen die je voor een habbekrats op Chinese sites koopt, zitten vaak minder goed vast en zijn van dunner materiaal gemaakt. Door olie en zweet kunnen ze snel slijten. Ze kunnen een tijdelijke oplossing zijn tijdens de vakantie; als je de case bent kwijtgeraakt omdat hij toch niet zo goed was bevestigd, moet je helaas wel weer een nieuwe kopen. Wel heb je bij de goedkopere cases het voordeel dat je niet met een dure investering zit, als Apple besluit om bij de volgende Apple Watch een nieuw design in te voeren.

Naast de twee merken die in dit artikel worden genoemd brengen ook bekende merken als Lunatik ($70) en Speck ($25) hoezen voor de Apple Watch op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, outdoor, strand