Hercules XIII iPad-dock

Haal je eigen Venus of Hercules iPad-dock in huis

Zoek je nog een leuke en originele iPad-houder voor thuis, kijk dan eens naar de Venus van Cupertino en de Hercules XIII. De makers willen er vanaf en bieden nu 75% korting.

Venus van Cupertino
De Venus van Cupertino is een iPad-dock waar we jaren geleden al over schreven. Het is niet zomaar een blok plastic, maar een “sculptuur van museumkwaliteit” aldus de makers. Dat verklaart meteen ook de oorspronkelijke adviesprijs van $200 die je altijd bij Eaton of London betaalde. De makers zijn blijkbaar met een flinke voorraad blijven zitten, want ze willen er nu vanaf. Voor 50 dollar haal je een Venus of Hercules in huis. Er is ook een kleinere Venus van 25 dollar in wit, blauw of roze die voorheen 95 dollar kostte.


De Venus-vrouw is niet zomaar een dikkerd, maar is geïnspireerd door de Venus-vruchtbaarheidsbeeldjes uit de oudheid. Hercules behoeft geen verdere toelichting: deze sterke held van de berg Olympus houdt de tablet op zijn rug.

Venus of Cupertino dock

Hercules of Venus?

Welke de beste is? Nou, daar hebben we wel een mening over. We vonden het Venus-beeldje zo leuk dat ze al een paar jaar bij ons in de keuken zit (zie foto). Handig aan de Venus is dat er een kabeltje aan zit, zodat je je iPad kunt opladen (al gaat het wel tergend langzaam, het is bepaald geen snellader). Waarschijnlijk is dit gedaan om te voorkomen dat het beeld heet wordt en vervormt. Minpunt is dat er een 30-pinsconnector op zit, dus het werkt alleen met oudere iPads. Perfect natuurlijk als je je oudere iPad in de keuken wilt gebruiken. Maar er is één nadeel: je moet steeds over de schouder van Venus naar het scherm kijken. En als je iets onderaan het scherm wil aanraken, zit de schouder van Venus in de weg (of haar andere lichaamsdelen, afhankelijk van waar je het scherm beroert…)

Hercules XIII iPad-dock

Dat heeft de Hercules XIII handiger aangepakt: dat beeldje heeft de iPad op z’n rug, zodat je het makkelijker alles kunt aflezen. De Hercules is universeel, dus je kunt er elke iPad, iPad Pro, mini of tablet van Samsung, Google of Amazon op kwijt. Daar staat tegenover dat er geen laadmechanisme op zit, dus je zult de iPad regelmatig van Hercules’ rug moeten halen om op te laden. Ook de Hercules kost 50 dollar.

mini Venus

Wie de beelden te groot vindt kan de Venus mini voor 25 euro in huis halen, maar die werkt alleen met de iPad mini en heeft ook geen oplaadkabeltje. Overigens, voor wie het zich afvraagt: dit is geen gesponsorde post. We werden door een enthousiaste Apple-fan erop geattendeerd dat de beeldjes nu van de hand worden gedaan. De Europese versie van de Venus is al uitverkocht, al kun je prima de Amerikaanse variant gebruiken, omdat de USB-kabel los van de stroomadapter zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2018, 23:11