iculture-tijdelijk-gratis
Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis logo

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Textkraft, Yoga Break, WeatherRun en meer

In Tijdelijk gratis vind je vandaag; een app om fotoalbums te maken, een app tegen diefstal van je iPhone en een app voor mooiweerlopers.

Tijdelijk Gratis logoIn de rubriek ‘Tijdelijk gratis’ vind je vandaag weer een leuke selectie apps, die korte tijd gratis te downloaden zijn. Je vindt bijvoorbeeld in de lijst een app die waarschuwt wanneer het lekker weer is om te hardlopen. We hebben ook een app, die voorkomt dat je iPhone wordt gestolen door een zakkenroller. Of check de app waarmee je op elk moment tijd kunt maken voor een yoga-sessie. We hebben nog meer: apps om fotoalbums te maken, om grappige mini-planeetjes te maken en uiteraard ook weer een app met mooie fotofilters.

Textkraft Pocket (€5,49, iPhone, iOS 11.0+) - (was €3,99) Een tekstverwerker voor mobiel gebruik. Met uitgebreide import- en exportfuncties, onbeperkte indo, kleurenthema’s, nachtmodus, dicteren met Siri en navigeren met VoiceOver. Werkt met meerdere woordenlijsten, waaronder Nederlands.

Distant Suns(max) (€5,49, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.4+) - (was €4,49) Ga sterrenkijken met deze app. Je ziet vanuit de aarde hoe het zonnestelsel eruit ziet, gebruikt het kompas om te checken wat er te zien is en krijgt met de ‘What’s Up’-functie een snelle uitleg wat er zoal te zien is. Valt er niets te zien (omdat het bijvoorbeeld overdag is), dan kun je in de app ook foto’s van de Hubble-telescoop zien.

yoga-breakYoga Break (€3,49, iPhone/iPad, iOS 6.1+) - (was €2,99) Je kent vast wel de app 7 Minute Workout Challenge. Dezelfde makers hebben ook een yoga-app, die bedoeld is voor mensen met een druk leven. De app bevat 3 tot 15 minuten durende yoga-sessies die je altijd wel kunt inpassen in je dagelijkse leven. Je kunt de oefeningen overal en op elk moment doen. Bevat HD-video’s, met audio en geschreven instructies. Zie afbeelding hiernaast.

Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - (was €0,99) Notitie-app voor de iPhone en iPad. Geschikt voor mindmapping, lijstjes maken, visuele notities maken en als takenlijst. Mooi uitgevoerde app voor mensen die veel naar vergaderingen, brainstormsessies en projectbijeenkomsten gaan. Veel meer dan notities maken, je kunt er ook Getting Things Done en allerlei andere productiviteitstechnieken op loslaten.

hardcover-pro-iphoneHardcover Pro (€2,29, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - (was €3,99) Een app van de makers van Retromatic, Clone Camera Pro en andere bekende apps. Met Hardcover Pro maak je fotoalbums met een mooi kaft, alsof het een ouderwets fotoalbum is. Je kunt foto’s uploaden vanuit Dropbox, iTunes en iCloud Drive. De albums kun je als diashow afspelen. Ook kun je de app voorzien van een pincode, zodat anderen er niet in kunnen neuzen. Zie afbeelding.

Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - (was €1,99) Je weet precies wanneer het weer mooi genoeg is om te gaan hardlopen. Deze app houdt de weerssituatie in de gaten en vertelt je waneer de temperatuur, luchtdruk en andere weersfactoren goed zijn. De app werkt ook samen met de Pebble, zodat je niet steeds je iPhone tevoorschijn hoeft te pakken. Als je een iPhone 6 hebt, leest WeatherRun ook data uit van de ingebouwde barometer-sensor.

planetical-iphonePlanetical - Tiny planet App (€2,29, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - (was €1,99) Maak een grappige mini-planeet van de foto’s die je hebt gemaakt. De foto krijgt een rond effect, zoals je op de foto hiernaast ziet. Er zijn meer apps waarmee dit kan, zoals het eerder besproken Living Planet.

SmartScan Express (gratis, iPhone + IAP, iOS 8.1+) - (was €0,99) Hier kun je nooit genoeg van hebben: apps waarmee je je rondslingerende aantekeningen, bonnetjes en andere papiertjes kunt omzetten naar een digitale scan. De foto’s worden meteen omgezet naar PDF-formaat en zijn daarna door te sturen naar Dropbox, Box, GoogleDrive, SkyDrive, Evernote of andere clouddiensten op je iDevice.

noir-camera-360-iphoneWij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - (was €1,99) Een app met veel fotofilters, zodat je helemaal los kunt gaan met het nog mooier maken van je kiekjes. Er zitten classic filters in, die de foto’s vooral een nostalgisch of vintage effect geven. Leuk voor je vakantiefoto’s. Zie afbeelding.

Anti Thief (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - (was €0,99) Als het werkt is dit een fantastische app, om te voorkomen dat je iPhone wordt gestolen. Je stelt één van de manieren in om een dief te betrappen: door bewegingsdetectie, zakkenrollerij, stelen uit je tas en stelen door de oplaadkabel los te trekken. Staat bijvoorbeeld de Anti Bag Picker-functie aan, dan gaat het alarm af zodra de iPhone uit je tas wordt gehaald. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nabijheidssensor: als de iPhone niet meer in de donkere tas zit, gaat de app er vanuit dat iemand bezig is te stelen. Je stelt zelf in hoeveel seconden vertraging er is, zodat je tijd hebt om het alarm tijdig uit te schakelen.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2015, 18:42