Tijdelijk gratis: Real Checkers, Offline Pages en Photo Slides

Drie gratis apps die je zou kunnen downloaden: Real Checkers is een echt damspel, Offline Pages slaat webpagina's offline op.

real checkersiPad-applicaties zijn soms behoorlijk prijzig. Daarom hou ik sinds kort de website FreeAppAlert.com wat beter de gaten: daar is namelijk een aparte pagina gemaakt met applicaties die tijdelijk gratis zijn. Het aantal gratis apps verschilt per dag, maar het zijn er gemiddeld tussen de 5 en 10. Het loont dus de moeite om regelmatig even te gaan kijken, al staat er ook veel rotzooi tussen. Vandaag heb ik weer drie leuke apps kunnen downloaden: Real Checkers, Photo Slides en Offline Pages.

Real Checkers is de meest indrukwekkende van de drie. Dit is een dambord in meerdere kleurstellingen (zie bijvoorbeeld kleurstelling ‘Smoke’ op de afbeelding hiernaast). Het hele weekend is dit dambord nog gratis te krijgen.

In Real Checkers zitten geen controles of de zetten wel zijn toegestaan. Je kunt in het wilde weg met damstenen schuiven, net als op een echt schaakbord. Het betekent ook dat je handmatig stukken van het bord moet pakken als je over een steen van de tegenpartij kunt springen. Het scherm houdt er rekening mee dat aan beide kanten van de iPad een speler zit; je hebt dus ook allebei een menuknop.

Offline Pages is handig omdat je er complete webpagina’s mee kunt opslaan. Als je een iPad met alleen Wi-Fi hebt, kun je niet altijd internetten. Offline Pages slaat webpagina’s inclusief opmaak en plaatjes offline op. Met een druk op het kaartenbak-icoontje wordt de webpagina bewaard. Je kunt zelfs een link vanaf je PC of Mac sturen naar je iPad, om te zorgen dat de pagina offline te lezen is.
offline pages

Ik heb al een paar applicaties om de iPad als digitaal fotolijstje te vinden (waaronder Frame HD en FrameChannel en SDPFp) maar ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Photo Slides haalt de meest interessante foto’s van Flickr en toont ze in een diashow-weergave. Je kunt ook je eigen tags invullen, zodat je alleen bloemen, sport of architectuur ziet. Het icoon van deze applicatie is foeilelijk, waardoor ik me afvraag waarom gebruikers zo over het icoon van SoundHound klagen terwijl die van Photo Slides toch stukken lelijker is.

Let op dat alle aanbiedingen vaak maar één dag geldig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 21:17