Tijdelijk gratis: Moppentrommel, Sequenced en 8 andere

Overzicht van iPhone applicaties die tijdelijk gratis te downloaden zijn. Vandaag Star Tic Tac Toe, Best Eye Illusions, Face Factory, Bugs & Bubbles, FractionTime Pocket, Daily Photo, Flock Control, Sickipedia en Moppentrommel.

Bugs & BubblesOok deze zondag hebben we weer een overzicht gemaakt van applicaties die tijdelijk gratis te downloaden zijn uit de App Store. Vandaag bestaat het overzicht uit tien applicaties, variërend van Moppentrommel, een applicatie met Nederlandse moppen, tot Face Factory, een applicatie waarmee je gezichten kunt bewerken. Ook zijn er weer een aantal games te vinden in de lijst, zoals Flock Control en Bugs & Bubbles.

  • Flock Control (was €0,79): Flock Control is een simpele maar mooi vormgegeven game, waarin je met twee honden schapen door verschillende levels heen moet loodsen. Met deze twee honden moet je zorgen dat de schapen bij elkaar blijven en de goede richting op gaan. Momenteel bestaat de game uit 20 uitdagingen, maar de ontwikkelaar belooft dat er nog meer op komst zijn.
  • Bugs & Bubbles (was €0,79): Deze game maakt gebruik van het touchscreen en de accelerometer. Je doel is om met “Bubbs Boy” zoveel mogelijk insecten te pletten. Dit doe je door rond te springen. Hoe langer je op het scherm drukt, hoe krachtiger de sprongen worden. Hiermee moet je wel opletten, want de insecten mogen jou niet aanraken van buitenaf.
  • Sequenced (was €0,79): Deze applicatie is een simpele braintrainer. Je krijgt verschillende patronen te zien, van bijvoorbeeld figuren of cijfers, waarna je moet aangeven wat als volgende komt in de reeks. Er zit echter ook een game-aspect in deze applicatie. Door vragen goed te beantwoorden verzamel je punten, die steeds sneller weer zullen verdwijnen bij het beantwoorden van het volgende patroon. Wanneer je te lang over een vraag doet en je punten opraken, of wanneer je een vraag fout beantwoord is het spel afgelopen.
  • Daily Photo (was €0,79): Deze applicatie neemt de populariteit van sites als DailyMugshot.com als voorbeeld. Het principe van de applicatie is heel simpel: maak iedere dag een foto van een bepaald iets en zie het veranderen. Dit kan bijvoorbeeld een dagelijkse foto zijn van jezelf of iets anders. De viewfinder in deze applicatie helpt je het object op dezelfde positie en afstand te fotograferen.
  • FractionTime Pocket (was €0,79): FractionTime Pocket zal vooral bij scholieren in de smaak vallen. Met deze applicatie kun je sommen met breuken oefenen. Om deze applicatie te kunnen installeren, heb je firmware 3.1.3 nodig. Er is ook een speciale iPad-versie, deze kost €0,79.
  • Moppentrommel (was €0,79): Met deze Nederlandstalige moppen-applicatie heb je altijd een mop bij de hand. De moppen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en worden regelmatig bijgewerkt. Ook kun je zelf moppen inzenden, een waardering geven of als favoriet markeren. Klein minpuntje is dat je een actieve internetverbinding nodig hebt om de moppen te lezen.
  • Sickipedia (€0,79): Een andere applicatie waarmee je altijd een grapje bij de hand hebt is Sickipedia. Deze moppen willen echter nog wel eens politiek-incorrect of ongepast zijn. Ook zijn alle moppen in het Engels. In een aankomende update wordt het mogelijk om moppen te waarderen en op te slaan als favoriet.
  • Face Factory (was €0,79): Het lijkt bijna wekelijks terug te komen: Applicaties om de gezichten van familie en vrienden nét iets grappiger mee te maken. Vandaag is Face Factory gratis terug te vinden in de App Store. Met deze applicatie kun je de gezichten van je vrienden bijvoorbeeld op de voorpagina van een roddelmagazine zetten, of veranderen in dat van een zombie. De mogelijkheden zijn nu nog een beetje magertjes, maar er zal snel een update volgen met meer mogelijkheden, zo laat de ontwikkelaar weten.
  • Best Eye Illusions (was €0,79): Soms zijn dingen niet helemaal zoals ze lijken. Best Eye Illusions maakt je dit nog eens heel duidelijk. In deze applicatie vind je een overzicht van afbeeldingen die lijken te bewegen, verstopte objecten en scheve lijnen die loodrecht blijken te zijn. Genoeg afbeeldingen dus om je even verwonderd te laten zijn.
  • Star Tic Tac Toe (was €1,59): Als je je even verveeld zijn simpele spelletjes vaak erg effectief om de tijd te doden. Star Tic Tac Toe is een variant op boter, kaas en eieren die het spel een tikkeltje ingewikkelder maakt. Het wordt net als het origineel op een bord met 3×3 vakjes gespeeld, maar de stukken met een ster zijn verwisselbaar. Hierdoor komt er iets meer tactiek bij deze game kijken dan bij het origineel. Het doel is wel hetzelfde: Drie stukken op een rij krijgen.

Alle genoemde applicaties waren om 19:00 uur gratis in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2010, 19:04