Tijdelijk gratis: Mijn Voetbal Pro, Battery Life Pro en 7 andere

Overzicht van iPhone applicaties die tijdelijk gratis zijn. Deze week: Battery Life Pro, Slay, Mijn Voetbal Pro, iLuvCamera, Alien Escape, Rockstar Solos, Taekwondo kicks, Taekwondo Strikes, Taekwondo Blocks en South Africa 2010 Guide .
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Nadat eerder Glu al bijna al zijn applicaties ter gelegenheid van Memorial Day Weekend afprijsde naar 79 cent, bleken ook andere ontwikkelaars dit voorbeeld te volgen. Dit levert vandaag een leuke lijst op van 9 applicaties die tijdelijk gratis te downloaden zijn uit de App Store. In deze lijst vind je bijvoorbeeld Mijn Voetbal Pro, een populaire voetbal-applicatie en Rockstar Solos, een Tap Tap Revenge-achtige gitaargame. Ook kun je Taekwondo-bewegingen leren door middel van Taekwondo Kicks, Strikes en Blocks.

  • Slay (was €3,99): Slay is alleen vandaag gratis, in samenwerking met FreeAppADay.com. Slay is een strategische game die zich afspeelt op een eiland in de middeleeuwen. Het eiland is verdeeld onder zes spelers. Het doel van het spel is om het land van je tegenstanders te veroveren. Naarmate het spel vordert kun je steeds sterkere legers vormen, maar deze kosten ook meer geld. Je moet dus ook opletten dat je niet failliet gaat.
  • South Africa 2010 Guide (was €2,39): South Africa 2010 Guide is een applicatie om het WK in Zuid-Afrika mee te volgen. Eerder behandelden we al een aantal vergelijkbare applicaties in ons overzicht van WK-applicaties. In deze applicatie beschik je over een overzicht van alle wedstrijden, live scores, standen, opstellingen en veel andere informatie.
  • Best 50 Goals in World Football (was €1,99): Zoals de naam van de applicatie al verraadt, vind je in deze applicatie video’s en extra informatie over de 50 mooiste doelpunten ooit gemaakt.
  • Taekwondo Strikes (was €1,99) Taekwondo Kicks (was €1,99) & Taekwondo Blocks (was €1,99): Met deze drie applicaties leer je verschillende Taekwondo-moves. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om leren schoppen, slaan en blokkeren allemaal in individuele applicaties aan te bieden. Deze drie applicaties zijn hetzelfde in hun opzet: je krijgt een lijst met bewegingen die je kunt leren, vervolgens krijg je een korte instructie en daarna kun je eventueel een video van de beweging bekijken.
  • Rockstar Solos (was €1,59): Deze game lijkt in eerste instantie geïnspireerd door Tap Tap Revolution. Je krijgt een kort stukje muziek te horen en vervolgens moet je het naspelen op een gitaar. Hierbij staat steeds aangegeven waar je moet tappen. Er is ook een jam-mode. In deze mode hoef je niks na te spelen, maar kun je spelen wat je zelf wilt.
  • Battery Life Pro (was €0,79): Battery Life Pro is een tool die je helpt het maximale uit de batterij van je iPhone halen. De applicatie geeft je tips waardoor je batterij het langer zal volhouden en helpt je bij te houden hoe lang hij meegaat.
  • Alien Escape (was €0,79): Alien Escape is een mooie, maar simpele game waarin je een alien bent die zijn kinderen moet beschermen. Je moet proberen zo veel mogelijk aanvallen te overleven. Door het maken van combo’s kun je een hogere score behalen.
  • iLuvCamera (was €0,79): Met deze applicatie is het mogelijk om meer uit de camera van je iPhone te halen. Je hebt verschillende zoom-functies (tot 8x), anti-shake, auto-focus en een timer. Soms duurt het wel een tijdje voordat een foto is opgeslagen, vooral als er bij het maken van een foto erg ver is ingezoomd kan het enkele seconden duren voordat deze is opgeslagen.
  • Mijn Voetbal Pro (was €0,79): Zoals wij al aangaven in ons overzicht van WK-applicaties voor je iPhone, wordt er binnenkort een nieuwe versie van Mijn Voetbal Pro (voorheen My Football Pro) uitgebracht. Ontwikkelaar Supportware heeft daarom besloten de huidige versie gratis weg te geven. Deze zal echter stoppen met werken op 1 augustus. Meer informatie over deze applicatie vind je in deze review.

Alle genoemde applicaties waren om 20:30 uur gratis in de Nederlandse App Store verkrijgbaar. Niet meer gratis? Dat is jammer maar onvermijdelijk: de prijsverlaging is namelijk tijdelijk. Let dus op voordat je gedachteloos op knoppen klikt: de app kan ondertussen weer betaald zijn geworden, zeker als je pas op maandagochtend gaat kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2010, 22:43