Tijdelijk gratis: Mega Jump, i Know Magic en 8 andere

Dit weekend zijn er weer diverse applicaties tijdelijk gratis. In dit artikel een overzicht van 10 stuks: Mega Jump, RichMine, SoundPad, iKnowMagic, Deadmau5 Ghosts, 45th Sreet, Awesome Shopping List, Tweeps, Return Home Helper en Art Envi Impressionist.

Mega JumpOok dit weekend zijn er weer flink wat applicaties in de App Store afgeprijsd. We hebben een selectie gemaakt van 10 applicaties die tijdelijk gratis zijn. In dit lijstje vind je onder andere iKnowMagic, een applicatie die je goocheltrucs leert en Soundpad!, waarmee je je iPhone als dj-tool kunt gebruiken. Ook Art Envi Impressionist staat in de lijst. Met deze applicatie krijg je toegang tot veel bekende werken van beroemde Impressionisten.

   

  • Mega Jump (was €0,79): Deze populaire game is vandaag gratis, dankzij OpenFeint. Mega Jump was eerder al te vinden in de top 25 betaalde apps en was een uitgelichte applicatie. Doordat Mega Jump deel uitmaakt van OpenFeint ben je in een keer verbonden met het grootste gamenetwerk dat momenteel te vinden is op de iPhone. Deze applicatie heeft dan ook alles wat een game van, normaal gesproken, €0,79 moet hebben: simpel, mooi ontworpen en erg verslavend.
  • RichMine (was €0,79): Een andere game die ook de succesformule van de €0,79-games lijkt door te hebben is RichMine. In deze applicatie moet je met twee dwergen zo veel mogelijk vallende stenen vangen. Ondertussen moet je uitkijken voor spinnen en spoken: deze proberen je pikhouwelen te stelen.
  • Soundpad! (was €1,59): In deze applicatie beschik je over een soundpad met 12 knoppen. Als je deze applicatie gebruikt loop je echter al snel tegen een probleem op waar de meeste muziekapplicaties mee kampen: de muziek die je op je iPhone hebt staan is door externe applicaties maar tot op bepaalde hoogte te gebruiken. In Soundpad! moet je hierdoor alle knoppen apart opnemen met je microfoon en kun je geen gebruik maken van je iPod-bibliotheek. Ook is er niet de mogelijkheid om je eigen creatie op te nemen.
  • i Know Magic (was €0,79): Met iKnowMagic heb je altijd goocheltrucs op zak. Deze variëren van simpele trucjes tot de iets ingewikkeldere, waar je toch echt even op zult moeten oefenen. Ze zijn onderverdeeld in makkelijk, gemiddeld en moeilijke trucs. Momenteel zitten er meer dan 30 trucjes in, maar de maker belooft er meer toe te voegen in aankomende updates.
  • Deadmau5 Ghosts (was €1,59): Deadmau5 is een Canadese DJ die alweer een tijdje meedraait in de house scene. Het is niet helemaal duidelijk waarom hij deze applicatie heeft uitgebracht, aangezien deze weinig met muziek te maken heeft. Het is namelijk een PacMan-kloon. Als je de game hebt uitgespeeld kun je (gratis!) een exclusief nummer downloaden van Deadmau5.
  • 45th Street (was €3,99): Je doel in deze game is om te overleven op 45th Street, een straat die wordt overheerst door gangsters. Je begint met een honkbalknuppel en een mes, maar des te verder je komt in het spel, des te meer wapens er beschikbaar komen. In ieder level zitten er meerdere geheime kamers. In deze kamers bevindt zich onder andere ammunitie en geld. 45th Street is alleen vandaag gratis, in samenwerking met Freeappaday.com.
  • Awesome Shopping List (was €1,59): Met deze applicatie kun je op een handige manier boodschappenlijstjes maken. Deze lijstjes zijn simpel aan te passen. Een boel producten staan al in de lijst en je kunt er zelf producten aan toevoegen. Op het lijstje zelf verhoog je de kwantiteit van een product simpel door erop te tikken. Awesome Shopping List is een week gratis.
  • Tweeps (was €1,59): Tweeps is een applicatie om je Twitter-account te beheren. Het is geen volledige Twitter-client; tweets plaatsen is niet mogelijk. Het is daarentegen wel mogelijk om je profiel te beheren, te zien wie je geblocked hebt of mensen te unfollowen.
  • Return Home Helper (was €1,59): Bang om het ‘s avonds alleen over straat te lopen? Return Home Helper helpt je om veilig thuis te komen, zo zegt de maker. Deze applicatie kan je locatie bijhouden, op bijvoorbeeld een van tevoren ingestelde route. Ook kan de applicatie een persoon bellen als er iets aan de hand is en kun je een foto maken van mensen die je bedreigen. Return Home Helper is alleen compatibel met firmware 3.1.3 en werkt alleen op de iPhone 3GS!
  • Art Envi Impressionist (was €0,79): Met Art Envi Impressionist heb je de bekendste werken van beroemde Impressionisten altijd in je broekzak. Er zitten werken van onder andere Monet, Cézanne, Renoir, Degas en Van Gogh in. Je kunt door al deze werken heen scrollen, of een diashow ervan bekijken.

Alle genoemde applicaties waren om 20:00 uur gratis in de Nederlandse App Store verkrijgbaar. Niet meer gratis? Dat is jammer maar onvermijdelijk: de prijsverlaging is namelijk tijdelijk. Let dus op voordat je gedachteloos op knoppen klikt: de app kan ondertussen weer betaald zijn geworden, zeker als je pas op maandagochtend gaat kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2010, 20:44