iculture-tijdelijk-gratis
Tijdelijk Gratis Elke zondag de beste apps voor nop verzameld

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-applicaties: Cost, LostWinds en meer

Iedere week de beste tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps, met deze week Epoch, Cost, Tiny Thief, Halftone 2, Captain Cat, Electric City, Laminar Pro, LostWinds, Angry Birds Star Wars II.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

tijdelijk gratisDeze week is de rubriek Tijdelijk gratis anders dan normaal. Afgelopen vrijdag presenteerden we al een gigantische lijst met afgeprijsde apps en games in iCulture Deals. Al die afprijzingen hebben ermee te maken dat de appontwikkelaars de komende week geen prijswijzingen mogen doorvoeren en ook geen nieuwe apps kunnen indienen. Vandaag kijken we naar een aantal apps en games die nog niet eerder uitgebreid aan bod zijn gekomen, zoals de games Epoch, Tiny Thief, LostWinds, Captain Cat en Electric City, de stripboek-app Halftone 2 en de fotobewerker Laminar Pro. We besluiten de lijst met een flink aanbod van apps die tijdelijk in de aanbieding, maar nog wel geld kosten.


EPOCHEPOCH.
Categorie: Games
Was: €0,89

Epoch is een oudgediende in de App Store die eerder al Apple’s Game van de Week werd en al een deel 2 (€2,69) heeft gekregen. Toch is dit eerste deel nog steeds interessant. In deze snelle game kom je terecht in een wereld waar enkel robots overleefd hebben. Deze vechten een eindeloze oorlog, maar waarom? Daar kom je in deze mooi ontworpen game geleidelijk achter. Je kunt je wapens upgraden met verdiende munten, of deze kopen als in-app aankoop.

Epoch is een universele app, is 8269 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 en vereist minimaal iOS 6.0.

CostCost
Categorie: Financiën
Was: €0,89

Sommige apps hebben nog wat moeite met hun ontwerp aan te passen aan iOS 7 en nog steeds mooi en effectief te zijn. Cost lijkt een van de apps die dit probleem niet heeft. De app is simpel, overzichtelijk, maar nog steeds mooi en handig. Met de app krijg je inzicht in je in- en uitgaven, om die op die manier beter onder controle te krijgen.

Cost is 79 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren en vereist iOS 7.0 of hoger.

Tiny ThiefTiny Thief
Categorie: Games
Was: €2,69

Deze game bestaat uit zes hoofdstukken waarin je als dief voor allerlei uitdagingen komt te staan. In het eerste hoofdstuk heb je een paar tasjesdief-achtige acties uit te voeren en is het spel nog niet zo spannend. Je snaait een picknickmand voor een slapende bewaker en beklimt een steiger waaronder een tuinman de plantjes sproeit, om zo aan wat eten te komen. We schreven eerder al uitgebreid over de app.

Tiny Thief is een universele app, is 2289 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist minimaal iOS 5.0.

Halftone 2Halftone 2
Categorie: Foto en video
Was: €1,79

Met deze app kun je makkelijk eigen foto’s bewerken tot een striptekening, inclusief tekstwolken en speciale effecten. Het leuke van deel 2 is dat dit niet beperkt blijft tot een losse afbeelding, maar je daadwerkelijk een heel stripverhaal kunt maken. Na de vorige update is het zelfs mogelijk stripverhalen in 3D te maken, die je kunt bekijken met een 3D-bril. De app bevat overigens wel nog in-app aankopen, bijvoorbeeld voor bepaalde stempels en lettertypen.

Halftone 2 is een universele app, is 209 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 3 sterren en vereist minimaal iOS 7.0.

Captain Cat PocketCaptain Cat
Categorie: Games
Was: €0,89

Wat nou Sheeba-kat die duurder uit een blikje (getopt met een stukje groente natuurlijk) eet dan jij van je bord? Als het aan deze kat ligt, gaat ze zelf wel vissen! In deze game sla je een hengel uit naar vissen in het water. Maar denk niet dat het een visspel is, want dat is het niet. Het onderdeel van het uitwerpen van de hengel sla je over en aan jou is de taak om onderwater het touw van de hengel met drukken op het scherm te begeleiden langs stekels en lastige vijanden als ronddobberende zeesterren en zeeëgels. Als je het zenuwparcours hebt afgelegd, trek je de vis mee naar boven. De game heeft ook een iPad-versie, die ook tijdelijk gratis is.

Captain Cat is 18 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.3.

Electric CityElectric City
Categorie: Games
Was: €0,89

Electric City is een RPG, waarin jij een opstandeling genaamd Frank Deetleman speelt. De game hoort bij de gelijknamige geanimeerde serie Electric City. In Electric City The Revolt kom je terecht in een nieuwe wereld genaamd Electric City, die geregeerd wordt door Wire Central. De levels behouden gedurende de hele game dezelfde opzet; je loopt door straten op zoek naar spullen, terwijl je moet uitkijken voor de beveiliging, maar de levels worden steeds uitgebreider. Naarmate je verder komt in de game zul je ook in huizen moeten zoeken en andere mini-games moeten voltooien in je zoektocht naar spullen of geld. De verhaalverteller, het verhaal zelf en de bombastische muziek geven de applicatie een heel dramatisch gevoel, terwijl de opzet van de game vrij simpel is.

Electric City is een universele app, is 18 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.0.

Laminar ProLaminar Pro
Categorie: Foto en video
Was: €0,89

Laminar is een app waarmee je foto’s kunt bewerken, die in een ver verleden onder de naam Iris Photo Suite in de App Store stond. Deze app is ontzettend uitgebreid en kan onder andere filters, histogrammen en lagen toevoegen aan je foto’s. Verder vind je verschillende borstels in de app, waaronder klonen, en kun je tekst en tekstballonnen toevoegen aan je foto’s.

Laminar Pro is een universele app, is 269 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren en vereist minimaal iOS 7.0.

LostWindsLostWinds
Categorie: Games
Was: €3,59

LostWinds verscheen origineel voor de Nintendo Wii, waarop de game via Nintendo’s downloadkanaal gekocht kon worden. Vervolgens maakte de game de overstap naar iOS. In LostWinds begeleid je een personage door de wind te besturen. Zwiep je omhoog, dan zorg je ervoor dat je poppetje een sprong maakt. Op deze manier moet je navigeren door een fraaie fantasiewereld.

LostWinds is een universele app, is 6901 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.3.

Angry Birds Star Wars IIAngry Birds Star Wars II
Categorie: Games
Was: €0,89

Angry Birds Star Wars II is Apple’s gratis App van de Week. Het idee achter Angry Birds Star Wars II zal fans van de befaamde gamereeks bekend voorkomen. Je slingert wederom vogels met een katapult naar torens gevuld met biggen, maar ditmaal zijn alle diertjes gekleed als figuren uit het Star Wars-universum. De game is volledig gebaseerd op de prequel-trilogie – het eerste deel van Angry Birds Star Wars richtte zich op de originele drie films.

Angry Birds Star Wars II is een universele app, is 6940 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.3.

Ook leuk en tijdelijk gratis

 • AppZilla 3 (was €0,89, iPhone, iOS 5.0+) – 150 leuke, grappige of bruikbare apps samengevoegd in één.
 • Talking Santa Carl (was €0,89, iPhone, iOS 5.0+) – Pratende kerstman, waarbij je videoberichten kunt opnemen en delen. Leuk voor de kerst.
 • Stickr (was €1,79, iPhone, iOS 6.0+) – Plak funky stickers op je foto’s.
 • Lep’s World 3 (gratis, was €0,89, universeel, iOS 4.3+) – Super Mario-achtige platformer.
 • UniqueTrainer (was €1,79, iPhone, iOS 6.0+) – Zeer uitgebreide app die je helpt om goed in vorm te raken.
 • Pickle (was €0,89, iPad, iOS 6.0+) – Afbeeldingen en gifjes kopiëren uit je browser of andere apps op een clipboard.
 • Converti (was €0,89, iPhone, iOS 7.0+) – Erg mooi ontworpen app waarmee je eenheden kunt omrekenen.

Niet gratis, wel in de aanbieding

De volgende apps zijn niet tijdelijk gratis, maar wel goedkoper dan normaal.

 • Tweetbot 3 for Twitter (€1,79, was €2,69, iPhone, iOS 7.0+) – Hooggewaardeerde Twitter-app met iOS 7-uiterlijk, intuïtieve interface en mute-functie.
 • djay 2 (€4,49, was €8,99, iPad, iOS 6.0+) – De bekroonde dj-app op iPad: toegankelijk en functioneel.
 • djay 2 for iPhone (€0,89, was €1,79, iPhone, iOS 6.0+) – Ook op de iPhone is deze eenvoudige dj-app hooggewaardeerd.
 • 1Password (€8,99, was €15,99, universeel, iOS 6.0+) – Geroemde applicatie om wachtwoorden mee te genereren en om in op te slaan.
 • Delivery Status Touch (€2,69, was €4,49, universeel, iOS 6.0+) – Hooggewaardeerde applicatie voor het volgen van verzendingen.
 • Day One (€2,69, was €4,49, universeel, iOS 7.0+) – Dé standaard onder de dagboek-apps op iPhone en iPad.
 • Clear+ (€1,79, was €2,69, universeel, iOS 7.0+) – Nog steeds de allersimpelste takenlijst-app. Voortreffelijk in eenvoud en veegbediening.
 • Launch Center Pro (€2,69, was €4,49, iPhone, iOS 7.0+) – Applicatie met allerlei shortcuts voor apps op de iPhone.
 • Fantastical 2 (€1,99, was €3,59, iPhone, iOS 7.0+) – Mooie agenda-app met ondersteuning voor TextExpander en meer.
 • 8mm Vintage Camera (€0,89, was €1,79, universeel, iPhone, iOS 7.0+) – Maak klassiek uitziende video’s met deze app met nostalgisch uiterlijk.
 • Horn (€2,69, was €5,99, universeel, iOS 5.0+) – Actie-avonturengame met unieke ervaringen, waarbij je leerling van een smid bent.
 • Final Fantasy IV (€6,99, was €14,49, universeel, iOS 4.3+) – 3D-remake van de bekroonde Japanse RPG, met uren aan gameplay.
 • Final Fantasy V (€6,99, was €14,49, universeel, iOS 4.3+) – De verhalende opvolger van de 3D-remake is nog is nostalgische 2D-stijl. Ook andere delen zijn goedkoper.
 • Fruit Ninja HD (€0,89, was €2,69, iPad, iOS 6.0+) – Het wereldberoemde spelletje waarin je zoveel mogelijk fruit hakt.
 • Type: Rider (€0,89, was €2,69, universeel, iOS 5.0+) – Prachtig vormgegeven platformspel neemt je mee door de geschiedenis van typografie.
 • Fieldrunners for iPad (€0,89, was €2,69, iPad, iOS 3.2+) – De eerste tower defense-game op de iPad die echt hoge ogen gooide.
 • Fieldrunners 2 (€0,89, was €2,69, iPhone, iOS 4.3+) – Vrolijk gekleurde opvolger van populaire tower defense-game.
 • Infinity Blade III (€2,69, was €5,99, universeel, iOS 6.0+) – Het derde deel in de serie geroemde zwaardvechtgames, uitgerekend vandaag voorzien van grote update Ausar Rising.
 • The Sims 3 (€0,89, was €5,99, iPhone, iOS 4.3+) – Maak personages, onderhoud relaties en leef virtuele levens.
 • Monopoly (€0,89, was €2,69, iPhone, iOS 5.0+) – De originele uitvoering van het klassieke bordspel met geld, huur en hotels.
 • Monopoly for iPad (€0,89, was €5,99, iPad, iOS 5.0+) – Het klassieke geldbordspel voor de iPad, in originele uitvoering.
 • RISK (€0,89, was €2,69, iPhone, iOS 3.2+) – Dobbel en verover de wereld in deze officiële app van het bordspel.
 • RISK HD (€0,89, was €2,69, iPad, iOS 3.2+) – Het bekende veroveringsbordspel op de iPad.
 • TETRIS (€0,89, was €2,69, iPad, iOS 3.2+) – Het klassieke puzzelspel met een touchscreenbesturing waardoor foute zetten moeilijker te maken zijn.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!