Tijdelijk gratis: iBlast Moki, Air Photo en 6 andere

Ons wekelijkse overzicht met gratis applicaties, deze week bestaand uit 8 applicaties: The Hidden Park, iDota, Stunt Wagon, Virtuael SLR Camera, WaveComposer, iGibbets, Air Photo en iBlast Moki.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Dit weekend is er weer een mooi aantal applicaties in de App Store afgeprijsd. In het overzicht van vandaag vind je een selectie van acht applicaties. Hierin vind je onder andere iBlast Moki en Air Photo, twee prijswinnende applicaties in 2009 en The Hidden Park, een applicatie die van gamen heel nieuwe ervaring maakt. Voor de muziekmakers is er WaveComposer, een applicatie die de portable muziekstudio op de iPhone een stapje dichterbij brengt.

  • iGibbets (was €0,79): Deze game ken je misschien al als flash-versie op je desktop. In deze game is je doel mannetjes te redden die worden opgehangen. Door met pijl en boog het touw waarmee ze zijn opgehangen over te schieten bevrijd je ze. Je moet wel oppassen: Raak je ze met je pijlen of wacht je te lang, dan zul je ze niet meer kunnen redden.
  • iBlast Moki (was €0,79): iBlast Moki is alleen vandaag gratis, in samenwerking met FreeAppADay.com. Deze puzzelgame won in 2009 de IGN Award voor beste puzzelgame van dat jaar. Met 85 levels, 7 verschillende werelden en een level-maker ben je met deze game wel even zoet! Er is ook een speciale iPad-versie, deze kost €2,39.
  • Air Photo (was €0,79): Met Air Photo hebben we een tweede prijswinnende applicatie in het overzicht van vandaag. Air Photo won een plaats in de iLounge 100 Essential iPhone Apps lijst van 2009. Met deze applicatie kun je gemakkelijk draadloos foto’s uitprinten via een printer op je Wi-Fi-netwerk. Hiervoor moet je echter wel Air Photo Server hebben geïnstalleerd op je desktop-computer, die download je hier.
  • WaveComposer (was €2,99): WaveComposer brengt de portable studio op je iPhone iets dichter bij. In deze applicatie vind je onder andere een rhythm machine, sampler en effecten als reverse en pitch. Je creaties zijn te exporteren naar je Mac/PC. WaveComposer ondersteunt de meest gangbare muziekformaten, zoals mp3, wav en aiff.
  • Virtual SLR Camera (was €1,59): Virtual SLR Camera is een camera-applicatie met veel extra functies ten opzichte van de standaard camera-applicatie van de iPhone. Deze functies bestaan vooral uit verschillende filters, zoals soft focus, contrast, verschillende kleuren en veel andere functies.
  • Stunt Wagon (was €0,79): Stunt Wagon is een game van de hand van The Zimmer Twins, een Amerikaanse website die kinderen hun eigen filmpjes laat maken. In deze game ben je Edgar of Eva Zimmer en doe je mee in een race. Door je iPhone naar de goede kant te bewegen help je ze objecten te ontwijken en goed de berg af te komen.
  • iDota (was €0,79): In deze game is je doel om de basis van je vijand te vernietigen en tegelijk je eigen basis te beschermen. Dit doe je door met je leger de tegenstander aan te vallen. Door deze aanvallen krijg je EXP-punten, die je kunt gebruiken om speciale skills te leren. Ook verdien je geld, dit kun je besteden aan nieuwe legers of upgrades van je basis.
  • The Hidden Park (was €2,99): Deze applicatie probeert een hele nieuwe manier van gamen op te zetten: jij staat zelf midden in de game. Met The Hidden Park kom je in een virtuele fantasiewereld terecht met gekke monsters en feeën, die zich allemaal bevinden in een park bij jou in de buurt (zie ons eerdere artikel). Door puzzels op te lossen vertelt de applicatie je waar de monsters leven. Als je eentje gevonden hebt, maak je een foto ervan en kun je op zoek naar de volgende. Het is mogelijk om een map aan te maken in een park bij jou in de buurt, als die er nog niet is. The Hidden Park zegt momenteel de grootste parken van Europa te ondersteunen, maar wij hebben hem zelf nog niet kunnen testen. Lopen we binnenkort allemaal met onze iPhone door het park op zoek naar draken en andere magische beesten?

Alle genoemde applicaties waren om 18:30 uur gratis in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2010, 20:22