Tijdelijk gratis: Draw, Tiki Totems en 7 andere

Het wekelijkse overzicht van -tijdelijk- gratis applicaties. Deze week bestaat het lijstje uit X applicaties: Draw, Crazy Snowboard, Break, Tiki Totems Premium, Car Mania, Perseus Jump, Viaden Blackjack, Pocket Fish en Photo Mess.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Op deze zonnige zondag wordt ons lijstje met gratis applicaties wederom overheerst door games. Populaire games als Tiki Totems en Crazy Snowboard, maar ook nog relatief onbekende, zoals Break en Viaden Blackjack, kopieën van de populaire games Arkanoid en Blackjack. Verder vind je Draw in de lijst, een applicatie waarmee je simpele schetsen kunt maken en delen.

Draw
Categorie: Games
Grootte: 2,7 MB
Was: €2,39

Draw is een applicatie waarmee je op een iets speelsere manier kunt tekenen. Verwacht niet dat je hoogstaande tekeningen kunt maken met deze applicatie, maar een snelle schets of grappige tekening lukt prima. Vervolgens kun je je creatie delen via Twitter (TwitPic), e-mail of exporteren naar je fotoalbum. Ook is er de mogelijkheid om via Bluetooth je iPhone te verbinden aan een iPhone of iPod Touch in de buurt, hiervoor is wel firmware 3.1 of hoger nodig.

Break
Categorie: Games
Grootte: 4,0 MB
Was: €6,99

Deze game is een alternatief voor bekende games als Arkanoid en Brickbreaker. Met 25 levels en verschillende besturingsmogelijkheden is deze echter ook erg uitgebreid. Deze game is pas sinds kort, 10 juni, in de App Store te vinden. Misschien had de ontwikkelaar iets te hoge verwachtingen, want de prijs werd al snel opgekrikt tot €6,99. Momenteel is ook de iPad-variant, Break HD Free, gratis te downloaden.

Crazy Snowboard
Categorie: Games
Grootte: 23,3 MB
Was €0,79

Als je van Snowboard games houdt is Crazy Snowboard een echte aanrader. Doordat dit een van de populairste snowboard games is voor de iPhone, kun je je krachten meten met 300.000 andere spelers. Met 30 missies, 13 rijders die je kunt unlocken en meer dan 15 verschillende trucjes die je kunt leren houd deze game je wel even zoet. Deze game is een universele applicatie en werkt dus perfect op zowel de iPhone, als op de iPad.

Pocket Fish
Categorie: Amusement
Grootte: 17,6 MB
Was: €0,79

Pocket Fish staat vandaag een jaar in de App Store en staat nu nog steeds hoog in de App Store lijstjes, ook werd de applicatie al geselecteerd door het iTunes personeel. In deze game bestuur je een vis. Je hebt verschillende modus, zoals Free Swim, waar je door het gebruik van de accelerometer de vis bestuurt en Pet Mode, waarin je de vis bijvoorbeeld dansjes of andere bewegingen kunt laten doen.


Photo Mess
Categorie: Fotografie
Grootte: 0,0 MB
Was: €0,79

Deze erg simpele applicatie doet precies wat hij hoort te doen: Je kunt er verschillende foto’s mee inladen en deze vervolgens samenvoegen tot een foto. Dit gebeurt door de verschillende foto’s over elkaar heen te leggen. Hierdoor krijg je een het effect van een stapel foto’s. Handig als je niet zo’n ster bent met Photoshop, maar wel snel een simpele achtergrond wilt maken met de leukste foto’s van bijvoorbeeld een vakantie.

Viaden Blackjack
Categorie: Games
Grootte: 10,8 MB
Was: €0,79

In deze game vind je drie varianten op de populaire casino-game Blackjack: Blackjack (multi-hand), Blackjack Switch en Blackjack Surrender. Ook maakt Viaden Blackjack gebruik van Open Feint. Hierdoor ben je in een keer verbonden met een groot game-netwerk en kun je je scores vergelijken met de rest van de wereld.

Car Mania
Categorie: Games
Grootte: 9,3 MB
Was: €0,79

In Car Mania moet je het verkeer regelen in een drukke stad. De game lijkt nog het meest op Flight Control: Je bestuurt een auto door met je vinger de route naar zijn eindpunt te tekenen. Ondertussen moet je opletten dat de auto’s niet op elkaar botsen.

Perseus Jump
Categorie: Games
Grootte: 9,5 MB
Was: €0,79

Perseus Jump is een duidelijk kopie van games als Doodle Jump, alleen dan in een nieuw jasje. Dat jasje is niet per se mooier, zo laat Perseus Jump zien. Toch kan deze game een prima alternatief zijn voor de betaalde versie, want hij bevat wel veel punten die de game zo sterk maken: Een simpele gameplay, power-ups en misschien nog wel het belangrijkste: Hij is gratis te downloaden.

Tiki Totems Premium
Categorie: Games
Grootte: 6,6 MB
Was: €1,59

Het doel van Tiki Totems is om zo snel mogelijk de blokjes op je scherm weg te werken, zonder dat hierbij de totem die er bovenop staat de grond raakt. Met 176 levels zorgt deze game voor veel speelplezier en de ontwikkelaar belooft dat er nog meer levels aankomen. Deze game is alleen vandaag gratis, dankzij OpenFeint’s Free Game of the Day.

Alle genoemde applicaties waren om 17:45 uur gratis in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2010, 19:56