Tijdelijk gratis: Commodore 64, Colorpedia en 12 andere apps

Ook vandaag zijn er weer diverse gratis applicaties. We hebben de meest interessante op een rij gezet. Van Air Hockey Gold tot BlastShaker en van Colorpedia tot Commodore 64.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

c64 emulatorOok op deze zondag weer een overzicht van de interessantste betaalde iPhone-applicaties die vandaag gratis te downloaden zijn. Deze keer in onze selectie: een Commodore 64, Live FX, Colorpedia, Here I Was en nog 10 andere.


 • Commodore 64 (was €3,99): Nog tot morgenochtend gratis te downloaden: de Commodore 64-emulator van Manomio. Deze app is nogal in het nieuws geweest omdat Apple het aanvankelijk afkeurde, ook al had de ontwikkelaar alle licenties netjes geregeld. In de emulator vind je Dragons Den, Le Mans, International Basketball, International Soccer, International Tennis, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck en Jack Attack. Andere games zijn te koop via een In App Purchase.
 • Live FX (was €2,39): Een foto-applicatie waarmee je duizenden effecten op je foto’s kunt loslaten. Bevat filters, lagen en effecten. Je kunt 10 van de ruim 30 basiseffecten op dezelfde foto uitvoeren als combinatie. Daardoor ontstaan unieke foto’s. Ook gratis in iPad-versie onder de naam ComboArt. Deze applicatie is niet meer gratis.
 • Defence Of The Future (was €1,59): Een game die zich in de toekomst afspeelt. De aarde wordt overspoeld door buitenaardse wezens. Jij moet de aarde verdedigen en de wereld redden. Er zijn 8 helden met verschillende vaardigheden.
 • VoxNotes Voice Messenger with Push Alerts (was €0,79): Stuur gesproken berichten naar vrienden, zonder dat het belminuten kost of dat de andere partij naar de voicemail moet bellen. VoxNotes is een soort push-to-talk-applicatie: je drukt op een knop, spreekt de boodschap in en deze verschijnt vrijwel meteen op de telefoon van de andere gebruiker. Push notificaties waarschuwen wanneer er een nieuw bericht binnen is gekomen.
 • Retweet (was €0,79): Ook zo’n hekel aan Twitter omdat er alleen maar onzin wordt geschreven, maar toch benieuwd of er belangrijke ontwikkelingen zijn? Dan is Retweet misschien wel iets voor je. Deze applicatie toont de meest populaire retweets op Twitter. Het gaat er vanuit, dat als een bericht vaak geretweet wordt, dat het dan ook wel leuk, grappig of belangrijk zal zijn.
 • Colorpedia (was €1,59): Met Colorpedia kun je kleurenschema’s maken. Zoek passende kleuren die je aanspreken. Je kunt meerdere combinaties maken en naast elkaar bekijken. Bevat ook een woordenboek, de app kan automatisch variaties op kleurenschema’s verzinnen en biedt de mogelijkheid om favoriete kleurschema’s op te slaan. Deze applicatie is niet meer gratis.
 • iGoogDocs L (was €2,39): Een applicatie waarmee je toegang krijgt tot Google Docs. Vanuit deze applicatie kun je documenten verwijderen, vertalen, de meta-informatie bijwerken (zoals de bestandsnaam) en zelfs een tekstdocument aanmaken en uploaden naar Google Docs.
 • BlastShaker (was €0,79): De kantoorhumor-applicatie van deze week. Schud het colaflesje op de iPhone, totdat de druk in de fles zodanig stijgt dat de dop eraf vliegt. Geef de iPhone vervolgens door aan een collega. De verliezer moet een rondje koffie halen.
 • Air Hockey Gold: Speel Air Hockey op je iPhone (of iPad). Geschikt voor 1 of 2 pucks en te spelen met 1 of 2 spelers. Woz speelt de game ook en een trailer is te zien op YouTube.
 • Classics2Go Collection (was €0,79): Eigenlijk een namaak van de applicatie Classics. Bevat 60 boeken waarvan het copyright is verlopen, zoals Alice in Wonderland. Elk boek is voorzien van een kaft, pagina’s met aangepaste lay-out, perkament-achtergrond en een boekenplank met jouw favoriete boeken.
 • Free New York (was €0,79): Een toeristische gids voor New York, waarin zoveel mogelijk gratis uitjes worden genoemd. Gratis concerten, data waarop musea gratis geopend zijn, gratis wandeltochten of gratis kaartjes voor tv-shows. Ook verkrijgbaar voor Los Angeles en San Francisco.
 • Vocabulary Trainer (was €3,99): English French (was €3,99): Leer de duizend meest gangbare Franse woordjes. In deze game leer je steeds een paar woorden tegelijk. Je herhaalt de woorden totdat je de quiz met 15 juiste antwoorden in 30 seconden kunt uitvoeren. Je moet wel Engels beheersen om de app te kunnen gebruiken.
 • Ballgame (was €0,79): Een balspel waarbij je lijnen moet tekenen om een bal volgens de wetten van de mechanica naar een bepaald doel te leiden. Er zijn meer dan 50 levels, die verder zullen worden uitgebreid.
 • Here I Was (was €1,59): Maak een reisdagboek van de plaatsen waar je geweest bent. Je kunt plaatsen vastleggen, foto’s eraan koppelen en opschrijven wat je hebt meegemaakt of hoe je erover denkt. Er wordt automatisch een tijdsstempel gezet en je kunt ook e-cards maken.
defence of the future
Defence Of The Future

Om 23:30 uur Nederlandse tijd waren alle genoemde applicaties gratis in de App Store te vinden. Omdat het om tijdelijke acties gaat, moet je er snel bij zijn. De applicaties kunnen op een onverwacht moment weer betaald worden. Dit tijdstip is door ons niet te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 10:49