Tijdelijk gratis: Coffee Shop Tycoon, Star Ride, LED Football en meer

Alweer 15 applicaties die gratis te downloaden zijn, zoals Silent Bodyguard, Master Minesweeper, WebReminder, Coffee Shop Tycoon, Pocket Tap, LED Football 2 en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gratis apps
Er zijn weer diverse gratis applicaties te vinden in de App Store, die maar één of twee dagen gratis worden weggegeven. We hebben weer een paar leuke uitgekozen, zoals LED Football, Coffee Shop Tycoon, Silent Bodyguard en Master Minesweeper.

 • iBrr Bluetooth Receiver and Remote (was €3,99): Muziek vanaf je iPhone bedienen vanaf een ander iPhone OS-toestel. Heb je bijvoorbeeld je iPod touch in een speaker gezet en wil je de muziek bedienen, dan hoef je er niet naartoe te lopen, maar pak je een ander apparaat, zoals een iPhone of iPad. Wat vergezocht misschien, maar er zullen vast mensen zijn die erop zitten te wachten.
 • Pocket Tap (€0,79): Een spelletje dat je kunt spelen zonder op het scherm te kijken. Er zijn situaties waarin je je verveelt, maar waarbij het onbeleefd is om je iPhone tevoorschijn te pakken. In een restaurant bijvoorbeeld, of wanneer je op een sollicitatie zit te wachten. Pocket Tap werkt met trillingen en tappen op het scherm. Je kunt je iPhone dus gewoon in je jaszak houden en ondertussen spelen.
 • Coffee Shop Tycoon (was €0,79): Deze game is de komende drie dagen gratis. Het borduurt voort op het succes van eerdere tijdmanagementgames, zoals Diner Dash. Je moet op 3 locaties koffie verkopen en proberen om zoveel mogelijk mensen te bedienen, terwijl je ondertussen je koffiezaken-imperium opbouwt.
 • Vuvuzela! (was €0,79): Met het WK Voetbal op komst kun je je alvast voorbereiden door deze stadionhoorn te installeren. Door op het scherm te tappen geeft de hoorn een oorverdovend geluid. Mensen laten schrikken kan ook.
 • LED Football 2 (was €0,79): Zelf heb ik dit spelletje nooit zo begrepen, maar liefhebbers van American Football schijnen er nostalgische gevoelens van te krijgen. Mattell bracht deze game ooit uit als een elektronisch spelletje.
 • Instant Turin (was €2,39): Turijn is misschien niet zo’n voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip, maar wie alle grote Europese steden al heeft gehad, zou er best eens kunnen gaan kijken. Geeft toeristische tips, met de mogelijkheid om een fotogalerij door te bladeren totdat je iets interessants ziet. Alle content is offline beschikbaar.
 • Silent Bodyguard (was €2,99): Met deze applicatie kun je een stil alarm sturen wanneer je in gevaar bent. Moet je natuurlijk nog wel in de gelegenheid zijn om je iPhone aan te zetten en op een knop te drukken. Silent Bodyguard stuurt dan een mailtje of sms-bericht naar een familielid of vriend, met een noodboodschap en je gps-locatie.
 • Voip Pranks (was €0,79): De kantoorgrap van de week. Deze keer een applicatie voor bedrijven waar met conference calls wordt gewerkt. Met deze applicatie kun je mensen laten schrikken, omdat het lijkt alsof er steeds meer mensen in de conference call zijn bijgekomen. Ook handig als je aan de telefoon de spanning wilt breken.
 • iRodeo (was €0,79): Rodeo op je iPhone. Apple vond het eerder interessant genoeg voor de ‘Nieuw en opmerkelijk’-sectie in iTunes. Dit is een pick-up-&-play spelletje waarbij je zolang mogelijk moet proberen op de stier te blijven zitten. Langer dan twee minuten duurt het niet. Door de iPhone links en rechts te kantelen hou je de rodeorijder in balans.
 • Master Minesweeper (was €0,79): Mijnenveger, maar dan in verschillende varianten, met geluidseffecten en muziek. Alle andere games en educatieve applicaties van ontwikkelaar EnsenaSoft zijn dit weekend ook gratis. Er is bijvoorbeeld een applicatie bij om Engels/Spaans te leren.
 • Magic Tricks (was €0,79): Leer magische trucs met je iPhone. Deze applicatie legt 6 goocheltrucs en mentale trucs uit, om indruk te maken op je vrienden. Naast trucs met drie glazen en een papieren servet zijn er ook mentale trucs waarbij Fred Fogherty kan raden welk sterrenbeeld of welke speelkaart je hebt gekozen.
 • Card Tower: The House of Cards (was €0,79): Bouw een toren van een spel kaarten. In een 3D-omgeving stapel je de kaarten op elkaar. Voor het maken van een toren van drie of vier verdiepingen moet je eindeloos geduld hebben.
 • All-in-1 Board Games (was €0,79): Een collectie van tien bordspelen, waaronder dammen, vier-op-een-rij, Chinees schaken en diverse andere varianten. Spelen tegen de computer of met z’n tweeën. Staat nummer 1 in de App Store van Hong Kong, dus misschien niet helemaal naar de westerse smaak.
 • Star Ride (was €2,39): Lieflijk spelletje met sterren. Zorg dat je spelkarakter naar de hoogste ster aan het firmament vliegt door steeds naar een hogere ster te springen. Bij elke ster die je raakt krijg je een boost die je hoger brengt.
 • WebReminder (was €2,39): Deze applicatie scant webpagina’s naar evenementen. Ook wanneer er geen iCal-agenda of RSS-feed wordt gebruikt, zou het moeten werken, maar alleen als een van de vier voorgedefinieerde datumnotaties wordt gebruikt.

Om 22:30 uur Nederlandse tijd waren alle genoemde applicaties gratis in de Nederlandse App Store te vinden. Omdat het om tijdelijke acties gaat, moet je er snel bij zijn. De applicaties kunnen op een onverwacht moment weer betaald worden. Dit tijdstip is door ons niet te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 8:15