Netgear Orbi RBK30

Dagdeal: Netgear Orbi RBK30, haal een meshsysteem in huis voor 80 euro

Ben je toe aan stabieler internet thuis, dan is een mesh-systeem een prima oplossing. Wie niet te veel geld kwijt wil zijn kan kiezen voor deze Netgear Orbi RBK30, die je voor 80 euro in je mandje kunt leggen. Bij Bol.com is hetzelfde systeem ook afgeprijsd te krijgen, maar dan dan betaal je 100 euro meer.
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Netgear Orbi RBK30 voor 80 euro

Met een mesh-systeem kun je ook dode Wi-Fi-zones in je huis aanpakken. Dit mesh-systeem verbetert het bereik en de kwaliteit van je draadloze netwerk. Het werkt op 2,4GHz en 5GHx en biedt MU-MIMO-ondersteuning met snelheden tot 2200 Mbps. Er is ook een duurdere uitvoering, die niet in de aanbieding is: de RBK50. Die heeft een maximale snelheid van 2600 Mbps maar is wel een stuk duurder: namelijk rond de 335 euro. Vind je het verschil te verwaarlozen en bespaar je liever wat geld, dan moet je dus de RBK30 van de aanbieding hebben want die kost maar 80 euro.

Deze set bestaat uit een basisstation en een satelliet. Het basisstation heeft van zichzelf al een sterk signaal, dat je er in een klein appartement al genoeg aan hebt. Heb je een slechter bereikbare ruimte zoals een garage of zolderkamer, dan kun je deze voorzien van internet dankzij de satelliet. Deze plug je in het stopcontact en het router brengt er vervolgens een triband-verbinding mee tot stand. Deze technologie gebruikt zowel één 2.4 GHz- als twee 5 GHz-kanalen om stabiel en snel internet te leveren.

De set is geschikt voor een ruimte tot 250 m², maar dit geldt uiteraard alleen als er geen muren staan. Bij een woning met veel tussenmuren zal het bereik wat kleiner zijn. Er zit een app bij zodat je alles op je iPhone kunt regelen. Het systeem ondersteunt ook Amazon Alexa en Google Assistant, om bijvoorbeeld Wi-Fi te onderbreken of een gastnetwerk in te schakelen.

MU-MIMO laat een router communiceren met meerdere apparaten tegelijk. Dat betekent dat apparaten minder lang hoeven te wachten op een signaal. Zo wordt het netwerk nog sneller.

Netgear Orbi RBK30

Op de website van Netgear hebben we even de specs opgezocht van deze router RBK30 en zijn duurdere tegenhanger RBK50, zodat je ze wat gemakkelijker kan vergelijken.

Snelheid van de RBK30:

  • 2.4GHz (400Mbps) + 5GHz (866Mbps) voor de internetverbinding
  • 5GHz (866Mbps) voor de dataverbinding tussen Orbi-router en -satelliet

Snelheid van de RBK50:

  • 2.4GHz (400Mbps) + 5GHz (866Mbps) voor de internetverbinding
  • 5GHz (1733Mbps) voor de dataverbinding tussen Orbi-router en -satelliet

Zoals je ziet is de verbinding tussen router en satelliet sneller bij de duurdere uitvoering. Mocht je veel gebruik gaan maken van internet in een afgelegen ruimte, dan kan dat een doorslaggevende factor zijn. De gecombineerde snelheid van 2200 Mbps die we hierboven hebben genoemd, wordt als volgt berekend: 400 + 866 + 866 Mbps.

Netgear Orbi RBK30

Dit zit er in de verpakking:

  • Orbi Router (RBR40)
  • Orbi Satelliet (RBW30)
  • 2m Ethernetkabel
  • 12V/2.5A adapter
  • Quick start handleiding

Je kunt de Netgear Orbi RBK30 voor 80 euro aanschaffen via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2019, 16:08