iculture-deals
iCulture Deals

iCulture Deals: iTeleport, PhotoToaster, Wahoo-fietssensor en meer

Vandaag in iCulture Deals: korting op diverse apps zoals iTeleport, PhotoToaster en Toy Defense HD. Nieuw is een Wahoo Blue SC fietssensor. Er is een game waarmee je de Amerikaanse presidentsverkiezingen kunt naspelen en we hebben iA Writer, een Mac-applicatie waarmee je geconcentreerd kunt schrijven aan een boek of artikel.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

photo toasterWe zijn begonnen met een nieuwe rubriek iCulture Deals. De eerste reacties waren gelukkig positief, op een paar kritische noten na van mensen die bang zijn voor teveel commerciële inmenging. Geen nood! We maken het lijstje op basis van wat we tegenkomen, niet op basis van snode verkoopplannen. Vandaag in iCulture Deals: korting op de populaire app PhotoToaster (zie foto hiernaast), twee tower defense-games, een mannenblad en een oplossing waarmee je op afstand je Mac kunt bedienen. Het werkt trouwens ook met Windows en Linux. Zoals gisteren al aangekondigd is iCulture Deals een rubriek waarbij we deze hele week gaan kijken of het aanslaat en of het niet teveel tijd kost om te maken. Omdat dit niet zo’n geschikt moment is om nog een nieuwe iPhone te kopen, hebben we voor de hardware-deal iets anders gevonden: een Wahoo-fietssensor.

Mac-apps met korting

iteleport

 • iTeleport VNC – iTeleport is wel dé klapper van de dag. Je krijgt maar liefst 96% korting op deze app, waarmee je op afstand toegang krijgt tot je Mac. De bijbehorende iOS-app is overigens ook afgeprijsd (zie verderop). Met de app kun je elke Mac vanaf elke locatie ter wereld bedienen vanaf je iOS-apparaat. Was €39,99 nu €1,59.
 • CandySoundz for iTunes – Volgens de makers een must have-app voor iTunes op elke Mac. Via makkelijk toegankelijke knopjes bedien je iTunes vanaf de statusbalk. Je kunt het afspelen van muziek starten en stoppen, nummers zoeken en meer. Was €0,79 nu gratis.
 • iA Writer – Een bekende teksteditor voor de Mac, waarmee je kunt schrijven zonder afleiding. De app probeert zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Automatische Markdown zorgt voor de opmaak van teksten, er is een Focus Mode om helemaal afgeschermd te kunnen schrijven en de functie Reading Time geeft je een indruk hoeveel tijd het kost om een tekst door te lezen. Was €6,99 nu €3,99.

Nieuw in de iCulture Shop: Wahoo-fietssensor met iPhone-koppeling

blue-sc-iphoneDe iCulture Shop verkoopt sinds vandaag de Wahoo Blue SC, een fietssensor die je fietssnelheid en aantal omwentelingen meet. Daaruit berekent een app de afgelegde afstand. We schreven eerder op iPhoneclub over deze nieuwe fietssensor, die via Bluetooth 4.0 werkt. Dat betekent dat hij enorm energiezuinig is. Minpuntje: je hebt er wel een iPhone 4S of derde generatie iPad voor nodig. Je plaatst de sensor op je fietsframe, vlakbij het wiel. Hij kost €59,95.
Meer info: iCulture Shop.

iPhone-apps met korting

pro player iphone

 • Calculator Pro – Fraaie rekenmachine voor de iPhone. Simpel en functioneel: in portretstand kun je de basisberekeningen uitvoeren en in landschapsweergave krijg je de geavanceerde functies in beeld, net als bij de standaard calculator. Was €2,39 nu gratis.
 • Instaword – Met Instaword voeg je tekst toe aan Instagram-foto’s. Er zitten meer dan 120 lettertypes in, met 35 teksteffecten en 45 achtergrondplaatjes. Na het bewerken van je foto publiceer je op Facebook of Twitter. Was €0,79 nu gratis.
 • ProPlayer – ProPlayer (zie hiernaast) is een mooi ontworpen videospeler voor de iPhone, waarmee je je video’s niet meer hoeft te converteren. ProPlayer kan divx, avi, flv en diverse andere formaten aan, ondersteunt ondertiteling en heeft TV Out. Was €3,99 nu €2,39.

iPad-apps met korting

winq magazine

 • Toy Defense HD – Een tower defense-game met 72 levels in prachtige graphics. Je krijgt te maken met 9 vijanden en kunt 16 achievements halen. Scores kun je aan vrienden laten weten via Facebook, Game Center en Open Feint. Was €2,39 nu €0,79. Dol op tower defense? Check dan ook even de tijdelijk gratis universele game Triple Defense.
 • Winq – Eigenlijk is Winq een universele app, maar wie gaat nu een tijdschrift lezen op het kleine schermpje van de iPhone? Winq is een opiniërend lifestyle magazine voor mannen, gericht op Nederland en België. Het bevat mooie foto’s van mannen en komt daarom het best tot z’n recht op het iPad-scherm, liefst in retinaresolutie. En voor wie het zich afvroeg: ja, Winq richt zich wel een beetje op de stijlbewuste homoman, hoewel je het natuurlijk ook prima als hetero kunt lezen. Het eerste nummer is gratis. Was €1,59 nu gratis.
 • Boxthebag – Schaduwboksen, hoe leuk is dat? Volgens de makers van de app Boxthebag is het een geweldig idee. Je gaat boksen tegen de iPad, zonder overigens het scherm aan te raken. Daarbij moet je proberen om zo hard mogelijk te stoten, uiteraard ook weer zonder tegen de iPad aan te knallen. Je kunt op een tv’tje je houding controleren, terwijl je ondertussen werkt aan het verbeteren van je oog-handcoördinatie en je snelheid. Was €3,99 nu €1,59 – aanbieding afgelopen, de app kost nu opeens €5,99

Universele apps met korting

iteleport iphone

 • World Newspapers – Lees kranten en nieuwsbronnen van over de hele wereld in deze universele app. World Newspapers geeft je toegang tot meer dan 14.000 kranten, waarbij je ook je eigen RSS-feeds kunt toevoegen. Je kunt zoeken op naam, land of recent gelezen. Websites van kranten kun je schermvullend lezen. Was €0,79 nu gratis.
 • iTeleport VNC & RDP – €5,99 voor een afgeprijsde app? Ja, maar iTeleport kost normaal dan ook €19,99. Deze app is met 68% afgeprijsd en kan worden gebruikt om op afstand toegang te krijgen tot je computer (zie afbeelding hiernaast). Je kunt Flash-sites bekijken, PowerPoint-bestanden doorbladeren en meer. Zelfs Ctrl-Alt-Del en andere toetscombinaties worden ondersteund. iTeleport wordt geprezen om de hoge kwaliteit. Dat mag ook wel, voor die prijs. Van €19,99 voor €5,99.
 • PhotoToaster – Erg populaire foto-app voor het toepassen van allerlei effectjes. De app ondersteunt EXIF, heeft 60 effecten die je met één klik kunt toepassen en 80 andere aanpassingen voor belichting, textuur, randen en dergelijke. Was €1,59 nu €0,79.

election game 2012BONUS: Election Game 2012 – Word jij de volgende president van de VS? Dit strategiespel voor iPhone en iPad draait om de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De betaalde versie van de game is vandaag gratis en biedt als extra’s o.a. de kandidaten Hillary Clinton en Sarah Palin, meer geheime acties en géén advertenties. Je ziet op de kaart welk percentage kiezers jouw partij steunt in een bepaalde staat, je moet in tv-shows komen opdraven en je verzamelt geld om je strategie te bekostigen. Was €0,79 nu gratis.

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. In sommige gevallen kan de actuele prijs hoger uitvallen als de ontwikkelaar daarvoor kiest. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 19:00