iculture-deals
iCulture Deals

iCulture Deals: aanbiedingen vrijdag 17 januari 2014

Vandaag in iCulture Deals: de Cookoo Watch, goedkope iPads en de iPhone 4s, aTV Flash (Black), apps, games en meer.

iCulture DealsHet einde van de week blijkt ditmaal ook een hoogtepunt te zijn wat betreft iCulture Deals-aanbiedingen. Uiteraard hebben we een flinke lijst afgeprijsde apps en games voor je, maar op accessoire- en hardwaregebied is de lijst vandaag ook fors. De Cookoo Watch is nog steeds afgeprijsd en de iPad mini uit 2012 is in prijs verlaagd, maar we hebben vandaag ook een vergelijkbare iPad mini-aanbieding en een goedkope iPhone 4s bij Dixons voor je aan het overzicht toegevoegd. Daarnaast kun je op 1DayFly met korting een iPhone-accu aanschaffen en is het jailbreaken van een Apple TV tweede generatie nog steeds makkelijker met behulp van aTV Flash (Black)

iOS Apps met korting

ICD Toca Hair Salon 2 iPad iPhone

 • mAPP (gratis, universeel, iOS 6.0+) – Ter viering van ons artikel zijn de offline kaarten van Nederland en België in-app nu €2,69 en €1,79. Was €4,49 en €3,59.
 • Specifics HD (gratis, was €1,79, iPad, iOS 5.0+) – Notitie-app met duidelijke dagenverdeling.
 • iExplorer Mobile (gratis, was €4,49, universeel, iOS 4.3+) – Beheer bestanden en documenten op iPhone en iPad.
 • Toca Hair Salon 2 (afgebeeld) (€0,89, was €2,69, universeel, iOS 5.0+) – Ga in de weer met wild haar van allerlei leuke figuren.
 • Mail Pilot (€8,99, was €13,99, universeel, iOS 6.1+) – Mailbox met de intentie je e-mail beter te beheren.
 • Louvre HD (€0,89, was €1,79, universeel, iOS 5.0+) – Collectie van 2300 schilderijen die je in het Louvre vindt.
 • Bitcoin Value (gratis, was €0,89, iPhone, iOS 7.0+) – Reken je Bitcoins om naar allerlei verschillende valuta.
 • Turnplay (€1,79, was €4,49, iPad, iOS 6.0+) – Maak van je iPad een pick-up met deze fraaie app voor je muziek.
 • 7 minute workouts (gratis, was €1,79, universeel, iOS 6.1+) – Efficiënte fitnessmethode om in 7 minuten per dag fitter te worden.

Nog steeds in de aanbieding

 • Spark Camera (gratis, was €1,79, universeel, iOS 6.0+) – Camera-app met nieuw verdienmodel en grappige interface.
 • Yoga with Janet Stone (gratis, was €1,79, iPhone, iOS 4.3+) – Yoga-instructies met video’s.
 • iStopMotion for iPad (gratis, was €8,99, iPad, iOS 5.1+) – Maak stop-motion films en exporteer ze als video of geanimeerde GIF.
 • ShopIt grocery shopping (gratis, was €1,79, iPhone, iOS 6.0+) – ‘Geavanceerde’ boodschappenlijst voor iPhone.
 • MagicalPad (gratis, was €0,89, iPhone, iOS 5.0+) – Mindmaps maken met foto’s en tekeningen.
 • Banca (gratis, was €0,89, iPhone, iOs 7.0+) – Een nieuwe dag, een nieuwe valuta omreken-app.

iOS Games met korting

ICD De Betoverde Doolhof iPad

 • The aMAZEing Labyrhinth HD (afgebeeld) (€1,99, was €4,49, iPad, iOS 4.3+) – Het leuke gezinsspel De Betoverde Doolhof waarin iedereen de kaart mag veranderen.
 • Cling Thing (gratis, was €0,89, universeel, iOS 5.0+) – Plakkerig actie-puzzelspelletje is voortaan free-to-play.
 • Raging Thunder 2 (€0,89, was €2,69, iPhone, iOS 2.2+) – Een van de allereerste arcaderacegame-series staat nog steeds in de App Store en is goedkoop nu.
 • Raging Thunder 2 for iPad (€0,89, was €2,69, iPad, iOS 3.2+) – Ook op de iPad kan je dit stukje racenostalgie op iOS spelen.
 • RoboMouse (gratis, was €1,79, iPhone, iOS 6.0+) – Tower defense-game met een bijzonder robotmuizenthema.
 • RoboMouse HD (gratis, was €1,79, iPad, iOS 6.0+) – iPad-versie van dit tower defense-spel.

Nog steeds in de aanbieding

 • Percepto (gratis, was €0,89, universeel, iOS 5.0+) – Benader kamers vanaf elke 3D-kant en 2D en los de puzzels op.
 • ALPHA 9 (€0,89, was €1,79, universeel, iOS 5.1+) – Prachtig vormgegeven woordspel met vallende blokken.
 • Lightning Fighter 2 (gratis, was €1,79, iPhone, iOS 4.3+) – Arcade vlieg-schietspel.
 • Hungry Henri (gratis, was €0,89, iPhone, iOS 6.0+) – Geef een hongerige plant 60 levels lang te eten in dit Cut the Rope-achtige puzzelspel.
 • Hungry Henri HD (€0,89, was €2,69, iPad, iOS iOS 6.0+) – iPad-versie van deze plantvormige Cut the Rope-variant.
 • Neon Thrust (gratis, was €1,79, iPhone, iOS 4.0+) – Een blokje begeleiden door vierkante levels, dat kan toch niet uitdagend zijn?

iPad mini 32GB voor 319 euro bij iCentre en Dixons

iPad mini zwart witiCentre en Dixons hebben de 32GB-exemplaren van de iPad mini uit 2012 in de aanbieding, wat betekent dat je voor maar 319 euro het zwarte of witte model krijgt toegestuurd. De aanbiedingen gelden zo lang de voorraad strekt, maar gelukkig kun je gewoon in de webshop van iCentre bestellen. Deze iPad mini heeft een A5-chip en een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels – vergelijkbaar met de iPad 2. Apple verkoopt inmiddels zelf alleen nog maar het 16GB-model van deze iPad mini, wat betekent dat deze goedkopere 32GB-versie niet vaak meer voorbij komt. Toen Apple hem nog aanbood ging de iPad mini voor 429 euro over de toonbank.

iPad mini (2012) 32GB: Dixons / iCentre (€319)

iPhone 4s voor 349 euro bij Dixons

iphone-4s-zwart-ios7Je kunt bij Dixons vandaag ook terecht voor een nieuwe iPhone. De iPhone 4s wordt tijdelijk verkocht voor 349 euro, 50 euro minder dan je normaal gesproken in de Apple Store betaalt. De iPhone 4s werd voor het eerst aangekondigd in 2011, maar wordt nog steeds verkocht als een alternatief op de duurdere iPhone 5s en iPhone 5c. Net als de iPad mini uit 2012 bevat de iPhone 4s een A5-chip. Daarnaast heeft de iPhone een 8-megapixelcamera en draait hij iOS 7. Net als bij bovenstaande iPad mini-aanbieding is de iPhone 4s verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, maar kun je online bestellen.

Kopen: iPhone 4s 8GB (€349)

Avanca 22000mAh-accu voor 15 euro

Avanca accuEen fijne aanbieding op 1DayFly vandaag: daar wordt een cilindervormige iPhone-accu met een capaciteit van 2200mAh verkocht voor 15 euro. De batterij is net zo groot als een lippenstift, maar biedt genoeg capaciteit om je iPhone meer dan één keer op te laden. De usb-poort op de Avanca-accu laat je iedere smartphone opladen en 1DayFly levert zowel de 30-pins- als de Lightning-kabels vereist voor je iPhone mee. Daarnaast krijg je kabels voor micro-usb, mini-usb en Nokia-telefoons.

Kopen: Avanca 2200mAh-accu (€14,95)

aTV Flash (Black) voor 20 dollar

aTV Flash BlackEen Apple TV tweede generatie kan via iTunes, AirPlay en andere ingebouwde diensten al aardig wat, maar met een jailbreak verander je hem in een nog veel uitgebreider mediacenter. Eén van de beste tools hiervoor is aTV Flash (Black). Start je dit installatieprogramma, dan wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de jailbreak uitvoert. Daarna worden er gelijk de nodige handige programma’s voor je geïnstalleerd, zodat je dit zelf niet via allemaal omwegen hoeft te doen. Normaal gesproken wordt aTV Flash (Black) voor 30 dollar verkocht, maar een aanbieding op StackSocial verkoopt het jailbreakpakket voor slechts 20 dollar. Bedenk wel dat aTV Flash alleen werkt op een Apple TV tweede generatie.

Kopen: aTV Flash (Black) ($19,99, normaal $29,95)

iCulture Shopknaller: Cookoo Smartwatch voor 90 euro

Cookoo WatchNa alle onthullingen op CES 2014 lijkt één ding zeker: dit wordt het jaar van de slimme horloges, armbanden en andere draagbare accessoires die met je iPhone kunnen verbinden. We hebben daarom een wel erg interessante aanbieding weten te ritselen in onze iCulture Shop: daar wordt smartwatch Cookoo tijdelijk verkocht voor maar €89,95. Dit horloge praat met een bijbehorende iPhone-app via Bluetooth, zodat je bij bepaalde berichten notificaties op je pols ziet staan. Bij een e-mail, iMessage of Facebook-bericht lichten er speciale lampjes op, zodat je weet wat er op de iPhone staat te wachten. De notificaties zijn vrij minimaal, waardoor de Cookoo er voor het ongetrainde oog uitziet als ieder ander horloge op de markt. Voor service en garantie van de Cookoo Watch kun je vertrouwen op de uitmuntende service van onze shoppartner Coolblue.

iCulture-shopknaller
Cookoo Watch (€89,95)

iPhone-deals

iphone 5s 5cEr zijn deze week weer diverse interessante deals voor de iPhone 5s en iPhone 5c. Hieronder vind je een aantal.

 • Hi.nl: iPhone 5s met 1GB databundel + gratis sms voor €44 per maand. Eenmalige toestelprijs €69.
 • Hi.nl: iPhone 5c met 1GB internet voor €34 per maand. Eenmalige toestelprijs €79.
 • Typhone: iPhone 5S eenmalig €49 bij een Vodafone Red Essential abonnement met 1000 MB, 400 belminuten en onbeperkt SMS voor €45 per maand.
 • Vodafone: iPhone 4s nu extra goedkoop. Gratis toestel bij een Vodafone Bel+SMS+Web 100 abonnement van €28 per maand.
 • Youfone: Youfone heeft een nieuw abonnement ingevoerd waarmee je voor €25 per maand ‘onbeperkt’ kunt bellen en sms’en. Je kunt er voor €15 extra een onbeperkte databundel bij afsluiten (let op: na 2000MB gaat de snelheid omlaag).

iTunes-tegoedkaarten met korting

iTunes kaartIedere week zijn er wel weer winkels die met korting iTunes-tegoedkaarten aanbieden. In onderstaand overzicht vind je de acties van deze week.

 • Twee iTunes-tegoedkaarten van 25 euro per stuk voor 40 euro bij Dixons, tot en met 19 januari.

Mac apps met korting

Onderstaande titels zijn bedoeld voor de Mac, dus niet te downloaden op een iPhone of iPad.

Picstream voor Mac

 • BlastApp (gratis, was €1,79) – Eenvoudig schietspelletje. Beweeg de helikopter door het parcours en schiet op vijandige bases, mijnen en schepen. Ondersteunt ook Game Center
 • PicStream (afgebeeld) (€0,89, was €4,49) – Foto’s die je vrienden op Facebook, Twitter en Instagram hebben gedeeld in een schermvullende weergave. Je kunt meteen doorklikken naar de desbetreffende post.
 • Weather Tab Pro (€0,89, was €3,59) – Uitgebreide informatie over het weer vanuit je menubalk, met speciale effecten en animaties. Je kunt de app naar eigen smaak aanpassen.
 • BigHairyGoal (€10,99, was €12,99) – Mindmaps maken, brainstorms visualiseren en processen inzichtelijk maken met deze app voor creatieve mensen en ontwikkelaars.
 • Keynote Template Design (€3,59, was €4,49) – Kleurige creatieve templates voor Apple’s Keynote. HD-formaten (1280 en 1920) ondersteund.

Nog steeds in de aanbieding

Clear Day voor Mac

 • Clear Day (afgebeeld) (€0,89, was €3,59) – Prachtige en hooggewaardeerde Weer-app voor de Mac met indrukwekkende HD-animaties. Snel toegang tot actueel weer en waarschuwingen via de menubalk. Synchroniseert via iCloud met je al je apparaten.
 • ZenTypist (gratis, was €0,89) – Hoe foutloos typ jij? Deze eenvoudige Engelse typtrainer beloont foutloos typen in plaats van snelheid. Helpt ook meteen je Engels op te halen.
 • ContactFlow (gratis, was €1,79) – Toont je contacten in een overzicht met grote foto’s. Acties uitvoeren zoals bellen via Skype, mailen en zoeken in je contacten.
 • NeO (€5,99, was €8,99) – Overzichten maken en grote hoeveelheden informatie beheren. Ondersteunt ook importeren en exporteren van gangbare tekst- en OPML-bestanden.
 • Birdy Bounce (afgebeeld) (gratis, was €0,89) – Mac-variant van de razend populaire iOS-game Doodle Jump.
 • Brick Physics (gratis, was €0,89) – Geinig spelletje geïnspireerd op het klassieke Brick Braker. Speel in je eentje of tegen een ander.
 • moxa (€1,99, was €4,49) – Voorziet PDF’s voor Evernote van relevante kernwoorden en titel en plaatst deze in de juiste map op basis van templates. Evernote-account vereist.
 • Fantastical (€8,99, was €17,99) – Agenda-app voor Mac, bijbehorende iPhone-app is ook afgeprijsd.

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. In sommige gevallen kan de actuele prijs hoger uitvallen als de ontwikkelaar daarvoor kiest. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 16:05