Apple Store Den Haag

Zo krijg je korting in de Apple Store

Koopjes in de Nederlandse Apple Store

Een veelgehoorde klacht over de Apple Store is dat de producten zo duur zijn. Maar er zijn wel degelijk manieren om korting te krijgen. Hier lees je de beste koopjes.
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store korting

De Apple Store staat niet bekend om uitverkoop of kortingen de producten. In de winkel zie je altijd de adviesprijs en als iets wordt afgeprijsd, dan gebeurt dat stilletjes. Producten in de Apple Store zijn relatief duur, maar daar staat tegenover dat ze ook een lange levensduur hebben en vaak meerdere eigenaren hebben. Zo kun je met een tweedehands MacBook nog prima een paar jaar vooruit – en dat is nog goed voor het milieu ook. Toch zijn er manieren om korting te krijgen in de Apple Store. Je moet alleen even weten hóe!


Black Friday in de Apple Store
Jaarlijks in november vindt het jaarlijkse koopjesfestival Black Friday plaats. Een dag lang kun je korting scoren bij diverse winkels die Apple-producten verkopen. Bij Apple wordt het niet zo heel groot gevierd, maar er kan net iets in de aanbieding zijn waar jij op zicht te wachten. Zo geeft Apple wel eens gratis tegoedbonnen bij aankoop van een Mac of ander duur product. Ook kan het gebeuren dat je gratis accessoires mag uitzoeken. Ben je van plan een grote aankoop te doen in het najaar, dan heeft het zin om op Black Friday te wachten!

In 2018 vindt Black Friday plaats op vrijdag 23 november, maar in de week voorafgaand zijn er vaak ook al behoorlijk wat koopjes. De beste koopjes voor Apple-producten vind je buiten de Apple Store.

Onderwijskorting

Apple geeft studenten van HBO-opleidingen en universiteiten korting op alle producten. Deze korting geldt gedurende het hele jaar, zowel in de online Apple Store als in de fysiek winkels. Je moet wel kunnen bewijzen dat je student of medewerker van een onderwijsinstelling bent. Het gaat niet om een vaste korting, maar om een korting die verschillend is per product. Neem je collegekaart mee als je langs een fysieke Apple Store gaat! Een geldig rijbewijs of ander ID komt ook van pas.

Er zijn ook speciale studentenkortingen bij Apple te vinden, zoals de Back to School-actie (met o.a. 20% korting op AppleCare+) en 50% korting op Apple Music.

BTW-aftrek
Koop je je Apple-producten zakelijk, dan kun je vaak de BTW aftrekken. Dat scheelt toch mooi rond de 20% op de normale prijs. Nadeel is wel dat je een kortere garantietermijn hebt op producten die je zakelijk hebt gekocht. Volgens de Europese consumentenwetgeving heb je recht op 2 jaar garantie, maar voor bedrijven geldt die extra bescherming niet. Ook als je voor een organisatie of stichting werkt kun je recht hebben op BTW-aftrek. Informeer ernaar bij je belastingadviseur.

Bedrijfskorting
Sommige bedrijven hebben een overeenkomst met Apple, waardoor hun medewerkers korting kunnen krijgen op producten uit de Apple Store. Dit werkt op dezelfde manier als onderwijskorting. De korting is echter bedoeld voor spullen die voor persoonlijk gebruik zijn. Werk je voor een groot bedrijf, vraag dan eens bij de HR-afdeling of er een kortingsregeling is. Je moet dan wel bewijs meenemen dat je bij het betreffende bedrijf werkt, bijvoorbeeld een visitekaartje of loonstrook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2018, 22:08

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store