Apple Store Den Haag

Zo krijg je korting in de Apple Store

Koopjes in de Nederlandse Apple Store

Een veelgehoorde klacht over de Apple Store is dat de producten zo duur zijn. Maar er zijn wel degelijk manieren om korting te krijgen. Hier lees je de beste koopjes.
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store korting

De Apple Store staat niet bekend om uitverkoop of kortingen de producten. In de winkel zie je altijd de adviesprijs en als iets wordt afgeprijsd, dan gebeurt dat stilletjes. Producten in de Apple Store zijn relatief duur, maar daar staat tegenover dat ze ook een lange levensduur hebben en vaak meerdere eigenaren hebben. Zo kun je met een tweedehands MacBook nog prima een paar jaar vooruit – en dat is nog goed voor het milieu ook. Toch zijn er manieren om korting te krijgen in de Apple Store. Je moet alleen even weten hóe!


Black Friday in de Apple Store
Jaarlijks in november vindt het jaarlijkse koopjesfestival Black Friday plaats. Een dag lang kun je korting scoren bij diverse winkels die Apple-producten verkopen. Bij Apple wordt het niet zo heel groot gevierd, maar er kan net iets in de aanbieding zijn waar jij op zicht te wachten. Zo geeft Apple wel eens gratis tegoedbonnen bij aankoop van een Mac of ander duur product. Ook kan het gebeuren dat je gratis accessoires mag uitzoeken. Ben je van plan een grote aankoop te doen in het najaar, dan heeft het zin om op Black Friday te wachten!

In 2019 vindt Black Friday plaats op vrijdag 29 november, maar in de week voorafgaand zijn er vaak ook al behoorlijk wat koopjes. De beste koopjes voor Apple-producten vind je buiten de Apple Store.

https://www.iculture.nl/deals/black-friday-apple-2019/

Onderwijskorting

Apple geeft studenten van HBO-opleidingen en universiteiten korting op alle producten. Deze korting geldt gedurende het hele jaar, zowel in de online Apple Store als in de fysiek winkels. Je moet wel kunnen bewijzen dat je student of medewerker van een onderwijsinstelling bent. Het gaat niet om een vaste korting, maar om een korting die verschillend is per product. Neem je collegekaart mee als je langs een fysieke Apple Store gaat! Een geldig rijbewijs of ander ID komt ook van pas.

Er zijn ook speciale studentenkortingen bij Apple te vinden, zoals de Back to School-actie (met o.a. 20% korting op AppleCare+) en 50% korting op Apple Music.

Veteranenkorting

Als derde land ter wereld (na de VS en Australië)ë kun je in Nederland profiteren van veteranenkorting. Je moet hiervoor beschikken over een Veteranenpasnummer, ook wel registratie- of PeopleSoftnummer. Het wachtwoord is je postcode, zoals dat geregistreerd staat bij het Veteraneninstituut (in het formaat 1234 AB). Je kunt hiermee inloggen op de website van veteranenpasvoordeel.nl. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webshop van Apple. Ook kun je langsgaan bij een van de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag of Haarlem. Je krijgt bijvoorbeeld 10% korting op accessoires en 6% op een Mac. Naast deze kortingen heeft het programma nog wat andere voordelen.

Personeelskorting voor Apple-medewerkers

Apple geeft eigen personeel ook korting op aankopen. Dit kan oplopen tot 17% van het aankoopbedrag. Je moet hiervoor een personeelslid van Apple kennen of beschikken over een speciaal linkje.

Er kan ook sprake zijn van speciale kortingen voor medewerkers van andere bedrijven, waarmee Apple afspraken heeft gemaakt.

Price-matching bij de Apple Store

Heb je elders iets goedkoper gezien en is dit een winkel die zich vlakbij de Apple Store bevindt? Dan kun je proberen om het gewenste product voor de lagere prijs te krijgen. Apple Stores doen aan price matching waarmee je tot 10% korting kunt krijgen op de originele prijs. Voorwaarde is wel dat het product vlakbij in een fysiek winkel in de schappen ligt voor een lagere prijs.

Het is enigszins afhankelijk van de winkel, omdat er geen strikte regels zijn. Als een leidinggevende toestemming heeft gegeven kun je meer korting krijgen.

BTW-aftrek
Koop je je Apple-producten zakelijk, dan kun je vaak de BTW aftrekken. Dat scheelt toch mooi rond de 20% op de normale prijs. Nadeel is wel dat je een kortere garantietermijn hebt op producten die je zakelijk hebt gekocht. Volgens de Europese consumentenwetgeving heb je recht op 2 jaar garantie, maar voor bedrijven geldt die extra bescherming niet. Ook als je voor een organisatie of stichting werkt kun je recht hebben op BTW-aftrek. Informeer ernaar bij je belastingadviseur.

Bedrijfskorting
Sommige bedrijven hebben een overeenkomst met Apple, waardoor hun medewerkers korting kunnen krijgen op producten uit de Apple Store. Dit werkt op dezelfde manier als onderwijskorting. De korting is echter bedoeld voor spullen die voor persoonlijk gebruik zijn. Werk je voor een groot bedrijf, vraag dan eens bij de HR-afdeling of er een kortingsregeling is. Je moet dan wel bewijs meenemen dat je bij het betreffende bedrijf werkt, bijvoorbeeld een visitekaartje of loonstrook.

Refurbished producten kopen
Wil je graag een Apple-product, maar niet persé het nieuwste van het nieuwste? Dan kun je ervoor kiezen om een refurbished (gereviseerd) product te kopen. Apple verkoopt deze zelf. Het gaat hier meestal om tweedehands producten, maar met een nieuwe batterij. De toestellen zijn allemaal door een expert gecontroleerd op schade, en je kunt er vrij zeker van zijn dat het zo goed als nieuw is.

Het aanbod in refurbished producten verschilt. Er is namelijk geen constante levering zoals bij nieuwe producten. Het is afhankelijk van hoeveel er binnenkomt. Ook de prijzen zijn niet altijd gelijk, dus let daarop bij het kopen. Benieuwd wat Apple op dit moment verkoopt? Bekijk dan hun refurbished aanbod op de website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2019, 20:09