BeatsX in wit

Apple verlaagt prijs van BeatsX, maar biedt minder kleuren

Apple heeft de prijs van de BeatsX oordopjes verlaagd van €150 naar €120 en beperkt het aantal kleuren tot wit en zwart. Maar voordat je naar de Apple Store rent: het kan nog goedkoper!

BeatsX afgeprijsd

Zat je nog te kijken naar een set oordopjes met W1-chip, dan is BeatsX een van je opties. Je kunt natuurlijk ook de AirPods kopen, maar ben je bang dat je de ieniemienie oortjes kwijtraakt, dan is die kans bij de BeatsX een stuk kleiner. Die zijn namelijk met een kabeltje onderling verbonden, waardoor ze altijd in je nek blijven hangen. En nu de prijs is verlaagd van €149,95 naar €119,95 is het ook nog eens aantrekkelijker geworden om ze te kopen.

Minder kleuren
Je zult alleen wel met één ding rekening moeten houden en dat is dat het aantal kleuren sterk is ingeperkt. Voorheen kon je kiezen uit blauw, goud, rood en spacegrijs – mooi voor bij je spacegrijze iPhone. Na de prijsverlaging is er keuze uit zwart of wit. Eventueel kun je nog de speciale UNDEFEATED Edition kiezen, maar die ligt bij Apple nog voor de normale prijs van €149,95 in de schappen.

Is €129 dat goedkoop? Nou… we zijn even op zoek gegaan naar wat andere prijzen en dan blijkt al snel dat je bij andere winkels goedkoper uit bent en ook nog eens keuze hebt uit meer kleuren. Zo heeft Coolblue de BeatsX voor €99 in allerlei kleuren en gooi je de BeatsX bij MediaMarkt in blauw of zwart ook voor €99 in je mandje. Bij Wehkamp betaal je afhankelijk van de kleur tussen de €95 (wit) en €149 (roze).

BeatsX

De belangrijkste pluspunten van de BeatsX zijn de mogelijkheid om de oortjes rond je nek te hangen en de aanwezigheid van een inline remote. Die heb je niet bij de AirPods. Ook kun je de oortjes met magneten aan elkaar klikken.

Waarom Apple de prijs heeft verlaagd is niet duidelijk. Mogelijk werd het prijsverschil met de populairdere AirPods wat te klein. Die zijn de afgelopen maanden namelijk goedkoper geworden. Bij de meeste winkels betaal je voor AirPods niet meer de oorspronkelijke prijs van €179 maar €159 en de afgelopen twee weken zagen we de prijs zelfs dalen naar €149. Alleen bij Apple en de APR’s betaal je nog €179, dus als je slim bent haal je ze bij Bol.com (€149), Coolblue (€149) of een van de andere winkels. De AirPods hebben als voordeel dat ze volledig draadloos zijn en een oplaaddoosje hebben waardoor ze langer meegaan.

De prijsverlaging kan natuurlijk ook betekenen dat er binnenkort nieuwe oortjes met W2-chip aan komen – en dat zou ons niet verbazen, want er staan voor een mogelijk oktober-event nog wel wat producten op de planning. Hieronder lees je onze verwachtingen over het iPad event 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2018, 21:13