[ADV] Zweedse Puzzels en andere leuke puzzelvarianten in Denksport voor iPad

ADV - Denksport heeft een vernieuwde iPad-app met legpuzzels, blokpuzzels, filippine en Zweedse puzzels uitgebracht. Alle puzzels zijn vanuit één iPad-app te spelen en zijn helemaal aangepast aan het touchscreen van de iPad.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Denksport Zweedse puzzel[ADV] – Denksport heeft nieuwe puzzels toegevoegd aan de iPad-app. Naast woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsels, doorlopers, cijfercodes en cryptogrammen kun je nu ook filippines, blokpuzzels, legpuzzels en Zweedse puzzels oplossen. De filippines en blokpuzzels werden onlangs al toegevoegd en nu zijn ook de legpuzzels en Zweedse puzzels speelbaar. Legpuzzels zijn beschikbaar in drie varianten, met elk drie moeilijkheidsgraden. Bij de altijd populaire Zweedse puzzels kun je kiezen uit vier niveau’s. Maar dat is niet alles, want de speelwijze van sudoku’s is ook verbeterd. Je kunt zelfs meerdere cellen tegelijk selecteren om een notitie in meerdere velden te maken. Alle puzzels van Denksport speel je in één iPad-app, waarbij je zelf de moeilijkheidsgraad en het type puzzels bepaalt. Wekelijks komen er extra puzzels bij.

DenksportNL_Filippine_OverzichtWoordzoekers, blokpuzzels en legpuzzels zijn leuke puzzels om tussendoor op de iPad te spelen. Bij de blokpuzzel sleep je letterblokjes in het puzzelraster. Afhankelijk van het niveau zijn er in het raster al letters ingevuld. Verkeerd blokje gelegd? Dan sleep je die op het iPad-scherm weer weg. De blokpuzzel is te spelen in de Classic-variant met drie niveau’s: 2, 3 en 4. Elk niveau bevat gratis puzzels en ben je uitgespeeld dat koop je 25 nieuwe puzzels voor €0,89 op elk gewenst niveau.

De legpuzzel is ook erg geschikt om te spelen op een tablet. Het lijkt op een bekend bordspel, maar werkt met letters en cijfers. Je tikt de letterblokken aan die je in het raster wilt plaatsen en hoeft dus niet te typen. Afhankelijk van het niveau is het raster al gevuld met letters. De Classic-variant is het eenvoudigst. Hierbij kunnen de letters slechts één kant op worden gelegd. Bij de Omgekeerd-variant kun je woorden in twee richtingen leggen, waardoor het moeilijker is om te ontdekken welk woord in het raster past. Bij de Cijfer-variant leg je geen woorden, maar cijferreeksen. Elke variant kun je gratis proberen en als het bevalt betaal je €0,89 voor 25 nieuwe puzzels, die wekelijks worden vernieuwd.

Filippinepuzzels zijn in twee varianten te spelen vanuit de app: Classic en Crypto. Bij Classic moet je horizontale oplossingen invullen, waarna er verticaal een zin ontstaat. Bij de Crypto-variant krijg je cryptische omschrijvingen, waarbij de antwoorden horizontaal worden weergegeven. De eindoplossing is verticaal te zien. Als puzzelaar word je geholpen door de genummerde vakjes. Een handige functie is ‘Auto-aanvullen’, waardoor alle vakjes met hetzelfde nummer automatisch worden gevuld.

De Zweedse puzzel kent iedereen wel. Dit is een populaire puzzeltitel van Denksport, waarbij de omschrijvingen in het diagram staan. Om te zorgen dat de beschrijvingen leesbaar zijn kun je op de vakjes tikken om ze te vergroten. Je kunt ook schakelen tussen de horizontale en verticale oplossing van een beschrijving. Je speelt de Zweedse puzzels in Classic-variant in vier niveau’s: 2, 3, 4 en 5. Net als bij alle varianten zijn er gratis puzzels van elk niveau beschikbaar en koop je welke week 25 nieuwe puzzels voor €0,89.

De Denksport-app voor iPad is te downloaden vanuit de App Store. Op de website van Denksport vind je meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:44