12 Dagen Cadeau: De jongen in de gestreepte pyjama (e-book) vandaag gratis

Op de vierde dag van de 12 Dagen Cadeaus-actie geeft Apple het e-book "De jongen in de gestreepte pyjama" weg, waarin de negenjarige Bruno op een dag als hij uit school komt geconfronteerd wordt met de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog...
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Cadeau dag 4: De jongen in de gestreepte pyjama (e-book)Op de vierde dag van de ’12 Dagen Cadeaus’-actie doet Apple een e-book uit de iBookstore cadeau. Het gaat om het boek “De jongen in de gestreepte pyjama” van schrijver John Boyne. Het is een van oorsprong Engelstalig boek dat naar het Nederlands is vertaald; het telt 208 pagina’s. Het boek speelt zich af in Berlijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het boek vormt ook de basis van de gelijknamige film, die begin 2009 in Nederlandse bioscopen te zien was.

De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in 1943. Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap…

Tijdens de jaarlijkse 12 Dagen Cadeaus-actie geeft Apple elke dag een ander cadeau weg. Naast deze e-book gaf Apple eerder al gratis muziek en apps weg. De actie is op 26 december van start gegaan en duurt nog tot en met vrijdag 6 januari. Het aanbod verschilt vaak wel per land. Voor onze Vlaamse lezers geeft Apple vandaag een ander e-book weg, “Magicien – L’Apprenti” van Raymond E. Feist.

De korting geldt alleen vandaag; morgen is er vanaf middernacht weer een ander iTunes-item gratis te krijgen. Let op dat je voor de app een redelijk nieuwe iOS-versie nodig hebt: alleen met iOS 4.3 en hoger kun je ’12 Dagen Cadeaus’ installeren. De app is niet vereist om de e-book te downloaden, dit kan ook met iTunes op de Mac of PC. Je kunt daarvoor onderstaande link volgen. De e-book kun je alleen bekijken met de gratis iBooks-app op een iPad, iPhone (3G of nieuwer) of iPod touch van de 2e generatie of nieuwer.

Downloaden: iTunes – 12 Dagen Cadeaus (gratis)
Downloaden: iBooks (gratis)
Cadeau van vandaag: John Boyne — De jongen in de gestreepte pyjama (e-book) (alleen vandaag gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!