App Review: ZONE – verstop gevoelige foto’s en video’s in een geheime iPhone-app

ZONE is een iPhone-app die zich gedraagt als een handige webbrowser, maar in de praktijk veel meer kan. Vul je wachtwoord in in de adresbalk en je komt terecht bij je eigen albums met geheime foto's en video's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Zone geheime foto's video's iPhone appStel, je bent wel eens verwikkeld in een chatsessie op WhatsApp of iMessage die foto’s oplevert die je liever niet aan de hele wereld laat zien. Of schiet wel eens een foto die maar niet in de eerste de beste handen moet vallen. We kunnen het ons voorstellen hebben wel eens gehoord dat het gebeurt. Als je foto’s wel wilt bewaren maar uit de openbaarheid wilt onttrekken, is ZONE een oplossing. Dat is een fraaie app die al je foto’s lokaal opslaat op een verborgen plek. Als anderen de app openen, stuiten ze op een webbrowser die volledig werkt.

Kluisdeur

Als je de ‘browser’ opstart, zie je het logo van ZONE – een witte cirkel op een donkerblauw-zwarte achtergrond, draaien als een kluisdeur die opengaat. Het is een hint die je vergeet op het moment dat je in de browser terecht komt. De browser werkt namelijk volledig en heeft bovenin beeld alleen een zwarte balk met daarin gebruikelijke knoppen. Een adresbalk, vorige pagina, stoppen met laden en verversen. De interface neemt minder ruimte in dan Safari en werkt als een trein. Je zou bijna vergeten dat je een wachtwoord in de adresbalk kan invullen, om bij een van je geheime fotoalbums terecht te komen.

Achter de browser

De eerste keer dat je ZONE opent, word je gevraagd een wachtwoord voor de administratieve kant van de zone te bepalen. Daarin kan je mappen aanmaken, bewerken en verwijderen. Onderin beeld zie je hoeveel ruimte je nog over hebt op de iPhone, wat betekent dat je foto’s en video’s offline opslaat en niet toe hoeft te vertrouwen aan een clouddienst waarvan je het fijne niet weet. Elke map kan je apart voorzien van foto’s en video’s en… een wachtwoord. Elke map krijgt dus een direct wachtwoord waarmee je meteen een specifiek album vanuit de browser kan benaderen. In de administratieve kant kan je wachtwoorden veranderen en alle wachtwoorden exporteren via e-mail. Ook kan je bestanden exporteren vanuit de app, en foto’s en video’s individueel opnieuw opslaan in het fotoalbum van de iPhone. Het is dus wel zaak dat je in ieder geval het administratieve wachtwoord onthoudt.

Privacy

Als je een paar seconden lang vingers van het beeld afhoudt terwijl je in de administratieve kant of in een geheim fotoalbum bent, springt het beeld terug naar de browser. Ook is er een ‘panieksensor’, die ervoor zorgt dat je maar een hand voor het beeld hoeft te houden om de geheime foto’s van het scherm te laten verdwijnen. ZONE neemt privacy serieus, dat is duidelijk.

Er is ook gratis versie van ZONE verkrijgbaar. Die biedt maximaal twee geheime mappen, ten opzichte van oneindige mappen met de betaalde variant. Ook krijg je dan een pop-up die je herinnert aan de betaalde versie.

Conclusie

Er zijn verschillende applicaties waarmee je foto’s geheim kan bewaren, maar ZONE is een van de meest vernuftige én meest fraaie die er is op dit ietwat schimmige gebied. De applicatie is prachtig geanimeerd en voelt door zijn kleurgebruik écht aan als top-secret. Het heeft bovendien nog de functie om foto’s en video’s van het internet te downloaden, maar dat is ons bij video’s niet gelukt op verschillende sites. Sowieso is het niet toegestaan op YouTube. Het mag niet echt baten. De hoofdfunctie van ZONE is toch het wegstoppen van foto’s en video’s die je even niet kan gebruiken, en daar is de applicatie zeer goed in en springt hij zeer zorgvuldig mee om.

Info: ZONE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 0:25
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, geheimen-app, porno, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.