Reacties voor: WineStein Pro: Nederlandse iPad-app om de juiste wijn te vinden

WineStein is een app waarmee je de juiste wijnkeuze kunt maken. De Nederlandse wijnapplicatie is nu nog sneller op de iPad 2. WineStein geeft wijnadvies op basis van gerechten die je eet.

Reacties: 3 reacties

  1. Volslagen achterhaalt. Wijnen laten zich niet op aardappeltjes met kaassaus matchen. Zelfs de theorie dat bepaalde wijnen bij vis moeten en andere bij vlees is niet meercvan deze tijd. Er zijn maar heel weinig producten waarbij een bepaaldecwijn slecht past vanwege chemische mismatch en je daardoor bijv een ijzersmaak in je mond krijgt ( zalm is daar een bekend voorbeeld van). De nieuwe vinologen houden hele andere en simpelere theorieen aan. Dat wat lekker is past goed bij je eten. Er is geen goed of fout meer.

  2. “Volslagen achterhaald” (met een ‘d’ overigens) is niet echt de strekking van de honderden reacties die wij op WineStein binnenkrijgen. De app blijkt in een enorme behoefte te voorzien van mensen die maar wat graag een beetje handleiding krijgen bij het vinden van een passende wijn bij een gerecht, wat – hoe je het ook wendt of keert – een ingewikkelde materie is.
    Zelfs wanneer je jezelf flink te buiten gaat aan fantasierijke combo’s zijn er bij de meeste gerechten nog steeds meer wijnen die niet dan wijnen die wel bij een gerecht passen.

    Veel nieuwe vinologen mogen er simpeler theorieën op na houden, je krijgt ook nergens zo vaak wijnen bij een gerecht voorgezet die werkelijk als een tang op een varken slaan als in Nederland.
    Al ben ik de laatste die zal roepen dat nieuwe dingen uitproberen niet interessant is, nieuw is daarmee niet noodzakelijk beter.
    En in de analogie van de laatste opmerking: Wat lekker zit, staat je goed? Ik denk dat de opmerking naar kleding vertaald vooral gelach zal opwekken. En terecht: elk beeld van een in comfortabele hobbezakken gehuld persoon voldoet.
    Dat iets vergelijkbaars beweren bij gastronomie geen gelach opwekt is eerder een gratuite verontachtzaming van bestaande dan het aanhangen van nieuwe theorie, komt mij voor.

    Nederland mag zich gelukkig prijzen een van de echte autoriteiten op het gebied van wijn en spijs combineren te bezitten: dr. Peter Klosse. En ik schat zo in dat die die zich beleefd glimlachend zal onthouden van commentaar bij het lezen van bovenstaande reactie.

    Al staat het iedereen uiteraard vrij om eigen keuzes te maken, dat betekent niet dat de op heldere gastronomische principes bepaalde keuzes die WineStein maakt achterhaald zouden zijn. En wat nog veel belangrijker is: ze worden over de hele wereld gewaardeerd door liefhebbers van wijn bij het eten. Écht passende dan.

  3. Maak je niet druk Cor. Laat de onwetenden onwetend. Ik weet zeker dat veel mensen, zoals ik, na het downloaden van deze gratis app hier veel plezier aan gaan beleven. Ik verheug me al op het weekend om lekker te gaan kokkerellen en nu een keer niet Of de wijn, Of het gerecht teniet te doen door de verkeerde mix. Zonde van de tijd, de inspanning en het geld. Top applicatie wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.