VRadio.nl: leuke Nederlandse radio-app voor iPhone

VRadio.nl is een nieuwe gratis radio-app voor iPhone die er goed uitziet en een leuke link-functie heeft waardoor je muziek meteen opzoekt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VRadio iPhone headeriPhone-apps die zich specifiek toeleggen op het beluisteren van Nederlandse radiozenders én er goed uitzien, kwamen eigenlijk niet voor in de App Store. Tot nu. VRadio.nl is de nieuwe iPhone-app die hoort bij de al tien jaar bestaande gelijknamige website, die grote overeenkomsten heeft met de bekende radiowebsite Nederland.fm. De applicatie is gratis om te downloaden, kent in ieder geval op dit moment geen reclame en ziet er ook nog eens leuk uit. Zo toont de app bijvoorbeeld de platen die je hoort.

Waar de website van VRadio.nl als twee druppels water op Nederland.fm lijkt, is van de app beduidend meer werk gemaakt. Hij heeft een fraaie interface. In een schuifmenu links staan de Nederlandse zenders onder elkaar op alfabetische volgorde, helder aangeduid met een logo. In een schuifmenu rechts vind je grote knoppen met je favoriete radiostations en centraal prijkt de player, met de grote cover en daarboven informatie van het nummer dat je nu luistert.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod van VRadio.nl ontbeert lokale Nederlandse radiostations. Ook in de zoekbalk bovenaan de lijst zoek je vergeefs op RTV Noord of Radio M Utrecht, bijvoorbeeld. Wel zijn internetstations van bijvoorbeeld 3FM, Sky Radio en 538 vertegenwoordigd, vind je er Traffic Radio voor constant nieuws en verkeer en kan je luisteren naar voetbalzender VI Radio. De geluidskwaliteit waarmee de zenders afspelen kan hoger, maar is toereikend. Het starten van streams gaat probleemloos in onze test.

VRadio.nl Nederlandse radio-app iPhone VRadio.nl iPhone cd-cover

Goed gekeken naar Radium

Wat VRadio.nl echt leuk maakt, is dat de applicatie bijzonder goed heeft gekeken naar Radium. Zo kleurt ook hier het hele scherm naar de getoonde cover, waardoor de app af en toe lijkt op het lockscreen van de iPhone als je er muziek op afspeelt. En de acties met een nummer gaan zelfs een stap verder dan Radium. Je kan nummers die je hoort niet opslaan in een favorietenlijstje, maar zoekt ze meteen op in iTunes of in Spotify. Via de laatste optie kan je het nummer dan meteen in een eigen afspeellijst opslaan.

Kers op de taart

Bovenop het fraaie uiterlijk van VRadio.nl en de heldere bediening van de app, is de link naar muziek echt de kers op de taart van de app. Hoor je een goed nummer op de radio, dan ben je twee drukken verwijderd van dat nummer toevoegen aan je eigen afspeellijst. Daarvoor kan je andere radio-apps laten liggen.

Downloaden: VRadio.nl (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 11:50
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.