VakantieBieb voor iPad en iPhone klaar voor lange leeswinter

VakantieBieb voor iPhone en iPad biedt ook in de winter weer boeken gratis aan: romans, thrillers, kinderboeken, biografieën en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VakantieBieb logoDe Nederlandse bibliotheek biedt ook voor de winter weer een behoorlijke selectie boeken gratis om te lezen. Dat doet ze in de iPad- en iPhone-app VakantieBieb, die nu ook volledig functioneel is als je geen lid bent van de bibliotheek. Nadat je een account hebt aangemaakt in de applicatie, kan je zonder downloadlimiet kinderboeken, romans, thrillers en biografieën downloaden. Je kan ze dan lezen tot 25 januari. Daarna worden ze van de iPad of iPhone verwijderd.

Het was anders bij de release van de applicatie, maar inmiddels heb je voor VakantieBieb geen bibliotheekabonnement meer nodig om de boeken te downloaden en te lezen. Het aanmaken van een account met mailadres en naam volstaat al snel. Je hoeft daarna maar één keer met alleen je mailadres in te loggen in de applicatie, zonder tussenkomst van een wachtwoord. Boeken worden overigens niet gesynchroniseerd tussen iPhone en iPad, dus je moet wel zelf het paginanummer onthouden van een boek dat je leest op allebei de platformen.

vakantiebieb boek lezenIn de nieuwe selectie van VakantieBieb zitten 5 biografieën, 3 informatieve boeken, 8 jeugdromans, 12 kinder- en jeugdboeken en de volwassen collectie is helemaal gul. Je hebt de mogelijkheid tussen 3 romantische verhalen, 5 verhalenbundels, 8 thrillers en maar liefst 38 romans. Zo lees je onder andere gratis wek van Hella Haasse, Arthur Japin, Thomas Rosenboom, Maarten ‘t Hart, Guus Kuijer, Remco Campert Joost Zwagerman en Abdelkader Benali.

We schreven twee keer eerder over de VakantieBieb op iPadclub. Bij de uitgave ervan en een bericht over het succes van de applicatie. Die zou namelijk voor een half miljoen e-book downloads hebben gezorgd. Temeer is het nu tijd om de pijnpunten van de app aan het voetlicht te brengen. Want hoewel het concept van periodiek gratis boeken geweldig is, bedient de applicatie klungelig, laden sommige pagina’s erg traag en ontbreken opties voor de breedte van de tekst. Met name dat laatste is jammer: op de niet-mini iPad is de tekst eigenlijk te breed om lekker te lezen.

Downloaden: VakantieBieb (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 20:15
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen bibliotheek, boeken, vakantiebieb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.