VakantieBieb voor iPad en iPhone: gratis boeken tijdens de vakantie

Met VakantieBieb voor iPad en iPhone kunnen leden en niet-leden gratis vakantieboeken lenen die zij tijdens de vakantieperiode kunnen lezen.

VakantieBieb logoHoewel niet letterlijk alle boeken door Apple op de iPad worden toegelaten, zijn eBooks erg populair en ook verkrijgbaar via andere apps dan iBooks. Wie wel eens een boek in de bibliotheek leent, kan direct gebruik maken van de VakantieBieb-app. De leden krijgen hier een paar vakantieboeken voorgeschoteld die zij gratis mogen lenen en onderweg kunnen lezen. Er is een beperkt aanbod, maar er worden wel titels voor allerlei doelgroepen aangeboden. Zo zijn er kinderboeken en spannende thrillers beschikbaar. Het gaat om de volledige versies van de boeken die alleen tijdens de vakantie gelezen kunnen worden.

Hoewel de VakantieBieb-app is bedoeld als extra service aan de leden van de bibliotheek, is besloten de boeken ook toegankelijk te maken voor niet-leden. Deze gebruikers moeten zich dan wel aanmelden en inloggen, maar is er verder geen echt lidmaatschap of een rekening aan verbonden. Na aanmelden en bevestiging in de mail kun je meteen boeken downloaden. Momenteel staan er bijvoorbeeld een biografie over Roald Dahl, een informatief boek over de vastgoedfraude en Gossip Girl, een jeugdroman voor meiden van 15 tot 18 jaar. Voor iedereen lijkt er wat te lezen: van luchtige streekromans tot echte literatuur van bijvoorbeeld Jan Wolkers. Het totale actueel aanbod bedraagt meer dan 50 verschillende boeken. In de andere vakanties zouden dat er zo’n 15 zijn. Zoals bekend bij eBooks zijn de boeken in mum van tijd gedownloaden en nemen ze slechts een paar MB in.

VakantieBiebVakantieBieb

De VakantieBieb is letterlijk bedoeld om te gebruiken tijdens de vakanties. Daarom hebben de makers een lijst samengesteld van de beschikbare schoolvakanties waarin de boeken te lezen zijn.

  • Zomervakantie – tot en met 1 september 2013

  • Herfstvakantie – 30 september tot en met 27 oktober 2013

  • Kerstvakantie – 9 december 2013 tot en met 5 januari 2014

De periode in de zomer waarin de boeken kunnen worden gelezen duurt acht weken. De leesperiode rondom de overige vakanties duren vier weken. De kinderboekenweek valt in de weken rondom de herfstvakantie. Op de website van de bibliotheek wordt meer uitleg gegeven over hoe het lenen van digitale boeken in zijn werk gaat.

Downloaden: VakantieBieb (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 18:31
Categorie Boeken
Onderwerpen bibliotheek, boeken, ebook, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.